
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Dodatek spożywczy składający się głównie z inuliny pozyskiwanej z cykorii. Inulina składa się z oligosacharydów i polisacharydów zbudowanych z jednostek fruktozy. Inulina ma postać drobnego proszku o naturalnie białej barwie i neutralnym smaku. Wykazuje silne właściwości higroskopijne (ma dużą zdolność do pochłaniania wilgoci - dlatego tak ważne jest przechowywanie produktu w szczelnie zamkniętym opakowaniu).
INULINA EN FRED - CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU:
Błonnik pokarmowy o aktywności prebiotycznej pochodzący z fruktozy ekstrahowanej z korzenia cykorii. Wykazuje właściwości zagęszczające, posiada zdolność do wiązania wody. Inulinę do stosowania na zimno należy rozpuścić w płynie mieszając - za pomocą miksera. Stosowana przede wszystkim jako dodatek funkcjonalny podczas produkcji lodów i jogurtów oraz w wyrobach piekarskich i cukierniczych. Jest to dodatek przeznaczony do produkcji żywności - tylko do użytku spożywczego - należy przestrzegać zalecanego dozowania. Inulinę należy dodawać do produktów na zimno, miksować na wysokich obrotach przez minimum minutę, po zmieszaniu schłodzić produkt w lodówce przez minimum 12 godzin. Po odpowiednim schłodzeniu produkt nadaje się do mrożenia.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania to 15-25°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas przechowywania to 60%. Opakowanie produktu (słoik z tworzywa w kolorze czarnym z nakrętką) pozwala na jego bezpieczne przechowywanie przy zachowaniu odpowiednich warunków otoczenia. Termin przydatności do spożycia - 24 miesiące od daty produkcji (zgodnie ze specyfikacją producenta) - określony okres przechowywania może być zagwarantowany dla tego produktu tylko wtedy, gdy przestrzegane są zalecane warunki przechowywania.
SKŁADNIKI: (100%) inulina z korzenia cykorii;
ALERGENY: może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, mleka, jaj, soi, orzechów arachidowych, pozostałych orzechów, sezamu oraz ich pochodnych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 839/208 kJ/kcal |
TŁUSZCZ | 0.0 g |
W TYM NASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE | 0.0 g |
WĘGLOWODANY | 7.0 g |
W TYM CUKRY | 7.0 g |
BŁONNIK | 90.0 g |
BIAŁKO | 0.0 g |
SÓL | 0.1 g |
WŁAŚCIWOŚCI FIZYKO-CHEMICZNE | |
WILGOTNOŚĆ | < 5.0 % |
POD | 10.0 % |
PAC | 6.0 % |
SUCHA MASA | 95.0 % |
ZASTOSOWANIE:
Inulina stosowana jest jako dodatek spożywczy:
w celu regulowania zawartości wody w produkcie
w celu regulowania konsystencji produktu
w celu uzyskania odpowiedniego punktu zamrażania
do kształtowania lepkości produktu
o właściwościach emulgujących
o właściwościach żelujących
o właściwościach pochłaniających wilgoć
o właściwościach zagęszczających
w celu poprawy smarowności produktów
do stabilizowania produktów o konsystencji piany
do stabilizowania produktów o konsystencji emulsji
w celu obniżenia wartości energetycznej produktów (częściowo zastępując sacharozę)
Inulina jako zamiennik tłuszczu (w wyrobach) - przyczynia się do wydłużenia okresu przydatności do spożycia; pozwala na obniżenie wartości energetycznej produktów; wpływa na poprawę konsystencji; stosowana do wyrobu lodów o obniżonej zawartości tłuszczu.
GŁÓWNE WŁAŚCIWOŚCI:
żelujące, emulgujące, zagęszczające
wpływ na teksturę produktów
zdolność pochłaniania wody (regulowanie zawartości wody w produkcie)
poprawa konsystencji, kształtowanie lepkości, poprawa smarowności
uzyskanie odpowiedniego punku zamrażania
poprawa smaku i zapachu
stabilizowanie pian i emulsji
Indeks: SEMPRE294
Marka: SEMPRE
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA504
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: MODECOR508/10
Marka: MODECOR
Indeks: PERNIGOTTI04
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o delikatnym, kremowym smaku.
Indeks: THERMOHAUSER10
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: SILIKOMART404
Marka: SILIKOMART
Indeks: SEMPRE296(1)
Marka: SEMPRE
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: LOUISFRANCOIS01
Marka: LOUIS FRANCOIS
Pasteryzowane i suszone rozpyłowo białko jaja kurzego w postaci proszku.
Indeks: LINDEMANN01(1)
Uniwersalny tłuszcz roślinny w sprayu. Doskonale sprawdzi się do zabezpieczania różnego rodzaju powierzchni teflonowych podczas smażenia i pieczenia. Wygodna forma zabezpieczania metalowych form do pieczenia przed przywieraniem wypieków.
Indeks: SEMPRE294
Marka: SEMPRE
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: LOUISFRANCOIS32
Marka: LOUIS FRANCOIS
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: COMPRITAL351
Marka: COMPRITAL
Odtłuszczone mleko w proszku - mieszanka możliwa do odtwarzania z wodą. Dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Indeks: SOSA504
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: COMPRITAL248
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Mieszanka w proszku do sporządzania lodów i sorbetów o smaku zielonej herbaty - Matcha. Produkt o wysokiej zawartości sproszkowanej zielonej herbaty z dodatkiem cukru trzcinowego i błonnika roślinnego.
Indeks: COMPRITAL162
Marka: COMPRITAL
Cukier prosty otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi - maltodekstryna. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu (do lodów i cukiernictwa).
Indeks: SOSA278
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: PROLACTO01
Marka: SEMPRE
Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego.
Indeks: MODECOR532(1)
Marka: MODECOR
Gotowy do użycia klej spożywczy o żelowej konsystencji. Niezbędny element podczas tworzenia przestrzennych dekoracji oraz figurek z masy cukrowej i marcepanu.
Indeks: PROLACTO01(1)
Marka: SEMPRE
Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego.
Indeks: EFFO01
Marka: UKROLIYA
PRODUKT Z TERMINEM 02/08/24 PROFESJONALNY OLEJ KULINARNY (WYSOKOOLEINOWY OLEJ SŁONECZNIKOWY) PRZEZNACZONY DO SMAŻENIA I GŁĘBOKIEGO SMAŻENIA. FORMUŁA O WYSOKIM PUNKCIE DYMIENIA ODPORNA NA UTLENIANIE. (WYSOKOOLEINOWY, RAFINOWANY, DEZODORYZOWANY, MROŻONY OLEJ SŁONECZNIKOWY Z SUPLEMENTAMI ODŻYWCZYMI).
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SOSA83
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA508
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: COMPRITAL21
Marka: COMPRITAL
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.