Szwajcarska Mleczna Czekolada.
Opis: mleczna, delikatna, szwajcarska czekolada o statusie kuwertury;
wyprodukowana z użyciem szwajcarskiego mleka z nutami karmelu oraz słodu;
charakteryzuje się wyjątkowo kremową konsystencją;
produkowana jest w postaci większych kaletek (ok 2-3 cm średnicy).
Zawartość kakao minimum 33%.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, laktoza z mleka, mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, ekstrakt słodowy z jęczmienia, naturalny aromat waniliowy.
Skład:
- kakao: 35,2%
- mleko: 20,5%
- tłuszcz: 36,3%
Warunki przechowywania: przechowywać produkt w pomieszczeniach czystych,
pozbawionych obcych zapachów, wilgotność względna max: 70%,
temperatura składowania 12-20 stopni Celsjusza.
Kod produktu: CHM-P007CLARE6-Z72
Płynność: 2/3
Opakowanie: 1 kg (produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 5 kg)
Zastosowanie: oblewanie, powłoki, nadzienia, musy
POBIERZ NASZE E-booki:
- "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).
- "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).