Gładki krem z prażonych orzechów laskowych!

Produkt otrzymywany z orzechów laskowych, poddanych procesowi prażenia.
Kremowa pasta orzechowa bez dodatków!
Przyjemny i charakterystyczny smak orzechów z lekką prażoną nutą.
100% pasta orzechowa to idealny dodatek do lodów oraz wyrobów cukierniczych.
Naturalny dodatek smakowy do wypieków i deserów.

Pasta do lodów orzechowych!

Produkt do użytku profesjonalnego:
- do produkcji lodów orzechowych,
- składnik kremów do nadziewania wypieków,
- składnik kremów do tortów i babeczek,
- do nadziewania pralin itp.

Składniki i alergeny: prażone orzechy laskowe; produkt może zawierać migdały.

Dozowanie pasty orzechowej podczas tradycyjnej produkcji lodów: 80-120 g/kg mieszanki bazowej.

Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, obcych zapachów i wilgoci. Unikać gwałtownych zmian temperatury. Optymalna temperatura przechowywania to 15-25°C, maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%. Do nakładania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie. Przed każdym użyciem dokładnie wymieszać produkt. Oddzielenie się frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu.

| SPECYFIKACJA PRODUKTU |
| Rodzaj |
100% krem z orzechów, bez dodatków |
| Smak |
prażone orzechy laskowe |
| Masa netto |
5.0 kg |
| Opakowanie |
plastikowe wiaderko z pokrywą |
| Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego i przemysłowego |
| Zastosowanie |
dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych |
| Forma |
pasta, krem |
| Konsystencja |
gładka, gęsta |
| Barwa |
brązowa |
| Smak |
typowy dla orzechów laskowych |
| Zapach |
nuty prażonych orzechów |
| Dozowanie do lodów |
zalecane 80-120 g/kg mieszanki bazowej |
| Dozowanie ogólne |
według uznania |
| Numer katalogowy |
PNP-T14 / PNP-663 |
| Producent |
Callebaut |
| Dystrybutor |
Sempre Group |




