op. 1 kg Pasta cukiernicza pralinowo-truflowa - 21204 Dreidoppel - smak orzechów laskowych i kakao z nutą jamajskiego rumu
Pasta pralinowo-truflowa, skoncentrowana pasta cukiernicza o smaku orzechów laskowych i kakao z wyczuwalną nutą prawdziwego Jamajskiego rumu. Idealna do aromatyzowania ganache i kremów, czy wypełniania pralin i trufli czekoladowych. Szerokie zastosowanie w produkcji lodów oraz produkcji cukierniczej.
Opis produktu
Pasta cukiernicza o smaku orzechów laskowych i kakao z nutą rumu!
![]()
Smakowe pasty cukiernicze od marki Dreidoppel, to grupa komponentów w postaci skoncentrowanych past. Tworzone z wyselekcjonowanych składników, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem i nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz przyjemną barwę. Pasty cukiernicze mają postać koncentratów, co pozwala na ich mniejsze zużycie, dozowanie. Zróżnicowany asortyment i szeroki wybór smaków daje nieograniczone możliwości kreowania smaków w lodach i deserach. Od tradycyjnych po najbardziej wyszukane i niespotykane połączenia smakowe. Pasty znajdują zastosowanie w każdej pracowni cukierniczej. Stosowanie pasta zapewnia wysoką jakość przygotowywanych wyrobów oraz ich powtarzalność przepisów. Skoncentrowane pasty doskonale sprawdzą się do produkcji cukierniczej, w tym kremów, musów, tortów, deserów, ganache, pralin, a nawet czekolady na gorąco. Pasty mają szerokie zastosowanie w produkcji lodów oraz produkcji cukierniczej.
![]()
Ważne informacje: pasta cukiernicza o smaku pralinowo-truflowym. Półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty smakowej przeznaczonej do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką. Z uwagi na charakter procesu produkcyjnego odcień każdej partii produkcyjnej może się nieznacznie różnić. Produkt zapakowany jest w plastikowy (PE-HD) pojemnik z nakrętką o wymiarach ∅ 105 x h 150 mm oraz papierową etykietą.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C. Pastę cukierniczą należy przechowywać w fabrycznym opakowaniu.
![]()
Pasta pralinowo-truflowa, to skoncentrowana pasta cukiernicza o smaku orzechów laskowych i kakao z wyczuwalną nutą prawdziwego Jamajskiego rumu. Idealna do aromatyzowania ganache oraz wypełniania pralin i trufli czekoladowych. Idealna do produkcji kremowych lodów mlecznych oraz aromatyzowania kremów i nadzień cukierniczych. Z pastą przygotujesz wyjątkowe praliny i desery.
![]()
Zastosowanie pasty cukierniczej o smaku pralinowo-truflowym:
![]()
- dodatek smakowy do ganache,
- pasta smakowa do lodów na bazie mlecznej,
- dodatek smakowy do kremów i nadzień cukierniczych,
- dodatek smakowy do deserów, musów i semifreddo.
![]()
Skład pasty cukierniczej o smaku pralinowo-truflowym:
![]()
Składniki i alergeny: syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, pasta z orzechów laskowych, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, rum (oryginalny Jamajski), aromat; produkt może zawierać jaja oraz mleko.
![]()
Zalecane dozowanie pasty cukierniczej o smaku pralinowo-truflowym:
![]()
| ZALECANE DOZOWANIE | |
| Smakowa pasta pralinowo-truflowa | 50 g / 1 kg |
![]()
Szczegóły i charakterystyka produktu, pasta pralinowo-truflowa:
![]()
| SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE | |
| OPAKOWANIE | POJEMNIK (PE-HD) Z NAKRĘTKĄ |
| MASA NETTO | 1.0 KG |
| OPAKOWANIE ZBIORCZE | 6.0 KG = 6 X 1.0 KG (KARTON) |
| NAZWA HANDLOWA | PASTA CUKIERNICZA PRALINOWO-TRUFLOWA |
| NUMER KATALOGOWY | 21204 |
| RODZAJ PRODUKTU | SKONCENTROWANA PASTA SMAKOWA |
| SMAK | ORZECHY LASKOWE, KAKAO, RUM JAMAJSKI |
| BARWA | BRĄZOWA |
| KONSYSTENCJA | KREMOWA |
| ZALECANE DOZOWANIE | 50 G PASTY / 1 KG PRODUKTU BAZOWEGO |
| WYPRODUKOWANO | W UE |
| PRZEZNACZENIE | DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
| ZASTOSOWANIE | PASTA SMAKOWA DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH |
| PRODUCENT | DREIDOPPEL GMBH |
| DYSTYBUTOR | SEMPRE GROUP |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU: | |
| Wartość energetyczna | 1504 kJ / 357 kcal |
| Tłuszcz | 7.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.0 g |
| Węglowodany | 60.4 g |
| w tym cukry | 43.8 g |
| Białko | 3.0 g |
| Sól | 0.02 g |
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu