op. 1 kg Pasta cukiernicza pralinowo-truflowa - 21204 Dreidoppel - smak orzechów laskowych i kakao z nutą jamajskiego rumu

Indeks: DREIDOPPEL57
Marka:
165,00 zł (23% VAT)
165,00 zł / 1 kg

134,15 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Pasta cukiernicza o smaku orzechów laskowych i kakao z nutą rumu!

Smakowe pasty cukiernicze od marki Dreidoppel, to grupa komponentów w postaci skoncentrowanych past. Tworzone z wyselekcjonowanych składników, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem i nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz przyjemną barwę. Pasty cukiernicze mają postać koncentratów, co pozwala na ich mniejsze zużycie, dozowanie. Zróżnicowany asortyment i szeroki wybór smaków daje nieograniczone możliwości kreowania smaków w lodach i deserach. Od tradycyjnych po najbardziej wyszukane i niespotykane połączenia smakowe. Pasty znajdują zastosowanie w każdej pracowni cukierniczej. Stosowanie pasta zapewnia wysoką jakość przygotowywanych wyrobów oraz ich powtarzalność przepisów. Skoncentrowane pasty doskonale sprawdzą się do produkcji cukierniczej, w tym kremów, musów, tortów, deserów, ganache, pralin, a nawet czekolady na gorąco. Pasty mają szerokie zastosowanie w produkcji lodów oraz produkcji cukierniczej.

Ważne informacje: pasta cukiernicza o smaku pralinowo-truflowym. Półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty smakowej przeznaczonej do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką. Z uwagi na charakter procesu produkcyjnego odcień każdej partii produkcyjnej może się nieznacznie różnić. Produkt zapakowany jest w plastikowy (PE-HD) pojemnik z nakrętką o wymiarach ∅ 105 x h 150 mm oraz papierową etykietą.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C. Pastę cukierniczą należy przechowywać w fabrycznym opakowaniu.

Pasta pralinowo-truflowa, to skoncentrowana pasta cukiernicza o smaku orzechów laskowych i kakao z wyczuwalną nutą prawdziwego Jamajskiego rumu. Idealna do aromatyzowania ganache oraz wypełniania pralin i trufli czekoladowych. Idealna do produkcji kremowych lodów mlecznych oraz aromatyzowania kremów i nadzień cukierniczych. Z pastą przygotujesz wyjątkowe praliny i desery.

Zastosowanie pasty cukierniczej o smaku pralinowo-truflowym:

- dodatek smakowy do ganache,

- pasta smakowa do lodów na bazie mlecznej,

- dodatek smakowy do kremów i nadzień cukierniczych,

- dodatek smakowy do deserów, musów i semifreddo.

Skład pasty cukierniczej o smaku pralinowo-truflowym:

Składniki i alergeny: syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, pasta z orzechów laskowych, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, rum (oryginalny Jamajski), aromat; produkt może zawierać jaja oraz mleko.

Zalecane dozowanie pasty cukierniczej o smaku pralinowo-truflowym:

ZALECANE DOZOWANIE
Smakowa pasta pralinowo-truflowa 50 g / 1 kg

Szczegóły i charakterystyka produktu, pasta pralinowo-truflowa:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
OPAKOWANIE POJEMNIK (PE-HD) Z NAKRĘTKĄ
MASA NETTO 1.0 KG
OPAKOWANIE ZBIORCZE 6.0 KG = 6 X 1.0 KG (KARTON)
NAZWA HANDLOWA PASTA CUKIERNICZA PRALINOWO-TRUFLOWA
NUMER KATALOGOWY 21204
RODZAJ PRODUKTU SKONCENTROWANA PASTA SMAKOWA 
SMAK ORZECHY LASKOWE, KAKAO, RUM JAMAJSKI
BARWA BRĄZOWA
KONSYSTENCJA KREMOWA
ZALECANE DOZOWANIE 50 G PASTY / 1 KG PRODUKTU BAZOWEGO
WYPRODUKOWANO W UE
PRZEZNACZENIE DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE PASTA SMAKOWA DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
PRODUCENT DREIDOPPEL GMBH
DYSTYBUTOR SEMPRE GROUP

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU:
Wartość energetyczna 1504 kJ / 357 kcal
Tłuszcz 7.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1.0 g
Węglowodany 60.4 g
w tym cukry 43.8 g
Białko 3.0 g
Sól 0.02 g

Szczegóły produktu