op. 3 kg Tiramisu Pernigotti - pasta cukiernicza o smaku włoskiego deseru - nr. kat. 12093311B

Indeks: PERNIGOTTI244
Marka:

Pasta o delikatnym aromacie wina Marsala i kawy. Umożliwia przygotowanie lodów o smaku klasycznego włoskiego deseru.

510,00 zł (8% VAT)
170,00 zł / 1 kg

472,22 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 8 szt.

Opis produktu

Pasta cukiernicza do lodów i deserów Tiramisu:

Gusti Creme od włoskiego producenta Pernigotti, to seria past smakowych przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty smakowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.

Ważne informacje i charakterystyka produktu:

Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.

Pasta Tiramisù:

Pasta o delikatnym aromacie wina Marsala i kawy. Umożliwia przygotowanie lodów o smaku klasycznego włoskiego deseru.

Wykaz składników i alergenów:

Składniki: cukier, wino Marsala (zawiera dwutlenki siarki), słodzone mleko zagęszczone, pasteryzowane żółtko jaja, kawa rozpuszczalna, alkohol, aromaty.

Alergeny: produkt może zawierać soję, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie i pistacje.

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Podstawowa receptura i dozowanie pasty cukierniczej:

Pasta smakowa 50-70 g
Mieszanka bazowa 1000 g

Pasta smakowa - szczegóły produktu:

Rodzaj smakowa pasta cukiernicza
Nazwa handlowa Pasta Tiramisù
Numer katalogowy 12093311B
Smak tiramisu
Barwa jasnobrązowa
Forma pasta
Masa netto 3.0 kg
Opakowanie jednostkowe wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca
Opakowanie zbiorcze karton
Ilość w opakowaniu zbiorczym 2 x 3.0 kg - 6.0 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do lodów i wyrobów cukierniczych
Producent Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji wyprodukowano we Włoszech

Przybliżona wartość odżywcza pasty smakowej:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1311 kJ / 312 kcal
Tłuszcz 5.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2.4 g
Węglowodany 44.0 g
w tym cukry 40.0 g
Białko 5.2 g
Sól 0.11 g

Oznaczenia produktu i certyfikaty:

Gluten Free (produkt bezglutenowy)

 

 

Szczegóły produktu