op. 4.5 kg Torrone Rustico G.M. Pernigotti - nugatowa pasta cukiernicza do lodów i deserów - nr. kat. 12092921A
  • op. 4.5 kg Torrone Rustico G.M. Pernigotti - nugatowa pasta cukiernicza do lodów i deserów - nr. kat. 12092921A
  • op. 4.5 kg Torrone Rustico G.M. Pernigotti - nugatowa pasta cukiernicza do lodów i deserów - nr. kat. 12092921A
  • op. 4.5 kg Torrone Rustico G.M. Pernigotti - nugatowa pasta cukiernicza do lodów i deserów - nr. kat. 12092921A

op. 4.5 kg Torrone Rustico G.M. Pernigotti - nugatowa pasta cukiernicza do lodów i deserów - nr. kat. 12092921A

PERNIGOTTI185

Pasta cukiernicza z wysoką zawartością posiekanego nugatu i orzechów laskowych. Doskonała do lodów i deserów z o smaku nugatu orzechowego. Idealnie komponuje się z dekoracją w postaci kawałków nugatu i prażonych orzechów.

832,50 zł
Brutto

185,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 0

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

Nugatowa pasta cukiernicza do lodów i deserów:

Gusti Creme od włoskiego producenta Pernigotti, to seria past smakowych przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty smakowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.

Ważne informacje i charakterystyka produktu:

Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.

Pasta Torrone Rustico:

Pasta cukiernicza z wysoką zawartością posiekanego nugatu i orzechów laskowych. Doskonała do lodów i deserów z o smaku nugatu orzechowego. Idealnie komponuje się z dekoracją w postaci kawałków nugatu i prażonych orzechów.

Wykaz składników i alergenów:

Składniki: mielony nugat (70%) ( cukier, syrop glukozowy, orzechy laskowe, miód, białko jaja w proszku), olej słonecznikowy, orzechy laskowe, aromaty.

Alergeny: produkt może zawierać soję, mleko, migdały, nasiona sezamu, pistacje, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Podstawowa receptura i dozowanie pasty cukierniczej:

Pasta smakowa 100 g
Lodowa mieszanka bazowa 1000 g

Pasta smakowa 70 g
Cukiernicza baza śmietankowa 1000 g

Pasta smakowa - szczegóły produktu:

Rodzaj smakowa pasta cukiernicza
Nazwa handlowa Pasta Torrone Rustico G.M.
Numer katalogowy 12092921A
Smak nugat z orzechami laskowymi
Barwa biało-kremowa
Forma pasta
Masa netto 4.5 kg
Opakowanie jednostkowe wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca
Opakowanie zbiorcze karton
Ilość w opakowaniu zbiorczym 2 x 4.5 kg - 9.0 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do lodów i wyrobów cukierniczych
Producent Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji wyprodukowano we Włoszech

Przybliżona wartość odżywcza pasty smakowej:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2286 kJ / 548 kcal
Tłuszcz 34.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3.0 g
Węglowodany 57.0 g
w tym cukry 55.0 g
Białko 3.0 g
Sól 0.0 g

Oznaczenia produktu i certyfikaty:

Gluten Free (produkt bezglutenowy)

 

 

 

 

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI185
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI185

Marka: PERNIGOTTI

op. 4.5 kg Torrone Rustico G.M. Pernigotti - nugatowa pasta cukiernicza do lodów i deserów - nr. kat. 12092921A

favorite_border favorite

Pasta cukiernicza z wysoką zawartością posiekanego nugatu i orzechów laskowych. Doskonała do lodów i deserów z o smaku nugatu orzechowego. Idealnie komponuje się z dekoracją w postaci kawałków nugatu i prażonych orzechów.

Cena 832,50 zł

185,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BABBI17

Marka: BABBI

op. 3 kg Nocciola Roma Babbi - pasta z mocno prażonych orzechów laskowych - nr. kat. 12337

favorite_border favorite

Pasta z mocno prażonych orzechów laskowych. Kremowa konsystencja, intensywna barwa i wyrazisty smak mocno prażonych orzechów.

Cena 438,00 zł

146,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI148

Marka: BABBI

3 kg GOLOSA NOCCIOLATTE 12827 BABBI gładki krem o uniwersalnym zastosowaniu - orzech laskowy i biała czekolada

favorite_border favorite

Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.

Cena 200,93 zł Cena podstawowa 211,50 zł

66,98 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI210

Marka: PERNIGOTTI

6 kg MORETTINA NOCCIOLA 12093044 PERNIGOTTI gładki krem z orzechów laskowych do przekładania i dekorowania

favorite_border favorite

Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 552,00 zł

92,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI250

Marka: PERNIGOTTI

op. 2.8 kg Nocciola Scura Pernigotti - pasta z prażonych orzechów laskowych - nr. kat. 12092020

favorite_border favorite

Pasta z prażonych orzechów laskowych. Kremowa konsystencja, intensywna barwa i wyrazisty smak prażonych orzechów. Czysta pasta orzechowa, bez dodatków.

Cena 585,20 zł

209,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI251

Marka: PERNIGOTTI

op. 2.4 kg Mandorla Elite Pernigotti - pasta migdałowa z aromatem - nr. kat. 12092371A

favorite_border favorite

Pasta migdałowa wytwarzana w 99.9% z migdałów. Dodatek aromatu podkreśla naturalny smak. Produkt bez dodatku cukru.

Cena 621,60 zł

259,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL353

Marka: COMPRITAL

op. 2.5 kg Nocciola Scura Gran Sapore Comprital - pasta z prażonych orzechów laskowych - nr. kat. PC521P

favorite_border favorite

Pasta z prażonych orzechów laskowych z Piemontu, posiadających certyfikat IGP (Chronione Oznaczenie Geograficzne). Produkt najwyższej jakości. Kremowa konsystencja, intensywna barwa i wyrazisty smak prażonych orzechów.

Cena 330,75 zł

132,30 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: COMPRITAL375

Marka: COMPRITAL

op. 0.8 kg Topping Nocciola - polewa do lodów i deserów o smaku orzechów laskowych - Be The Top - Comprital

favorite_border favorite

Topping orzechowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Gotowa polewa smakowa o uniwersalnym zastosowaniu.

Cena 66,32 zł

82,90 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: LUBECA75

Marka: LUBECA

12.5 kg MARCEPAN 014 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich

favorite_border favorite

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.

Cena 771,00 zł

61,68 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI315

Marka: PERNIGOTTI

op. 5 kg VARIEGATO TORRONE RUSTICO PISTACCHIO 12092013 PERNIGOTTI pasta pistacjowa z kawałkami chrupiącego nugatu

favorite_border favorite

Wyjątkowo chrupiąca pasta o zaskakującym smaku - połączenie pasty pistacjowej z kawałkami orzechowo-migdałowego nugatu - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 1 055,00 zł

211,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI74

Marka: PERNIGOTTI

op. 3.5 kg Pasta Torroncino Pernigotti - pasta nugatowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. 12092861

favorite_border favorite

Skoncentrowana pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku tradycyjnego nugatu z orzechami laskowymi. Produkt z wysoką zawartością mielonego nugatu. Pasta smakowa do lodów rzemieślniczych oraz nadzień i kremów cukierniczych.

Cena 521,50 zł

149,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CHOCOWORLD27

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW1754 Diamenty - Chocolate World - forma z poliwęglanu do pralin - dł. 38 x szer. 32 x wys. 22.5 mm / poj. 10 g x 18 pralin

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Forma stworzona we współpracy z Davide Comaschi. Zobacz jak pracować z formą:

Cena 84,58 zł Cena podstawowa 99,50 zł

84,58 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: VALRHONA27

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Gianduja Noisette Lait 35% Valrhona - mleczna czekolada z orzechami laskowymi - Blok czekoladowy

favorite_border favorite

Gianduja Noisette Lait, to wyjątkowo aromatyczne połączenie najwyższej jakości mlecznej czekolady z prażonymi orzechami laskowymi. Produkt wytwarzany jest w postaci bloku czekoladowego, który można w prosty sposób dozować, po przez łamanie, kruszenie czy struganie. Doskonała baza do klasycznych kremów, musów, deserów, ganache, nadzień cukierniczych oraz...

Cena 478,00 zł

159,33 zł / 1 kg