op. 800 g Gold Salted Caramel Crispearls™ Barry Callebaut - chrupiące kuleczki zbożowe w polewie z czekolady karmelowej

Indeks: CALLEBAUT10
Marka:

Chrupiące kuleczki zbożowe w polewie czekoladowej. Posypka dekoracyjna do urozmaicania i ozdabiania lodów, wypieków, deserów, gorącej czekolady i napojów kawowych.

105,50 zł (23% VAT)
13,19 zł / 100 g

85,77 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 26 szt.

Opis produktu

Chrupiące kuleczki zbożowe w polewie czekoladowej:

Drobne kuleczki zbożowe w polewie czekoladowej do dekoracji cukierniczych. Chrupiące wnętrze otoczone czekoladą karmelową. Dodane do kremów, musów lub lodów, nadają im chrupiącą teksturę z czekoladowym akcentem. Czekoladowa otoczka dodatkowo chroni chrupiące wnętrze przed rozmiękaniem, dzięki czemu pozostają cały czas chrupiące. Posypka dekoracyjna z charakterystycznym efektem chrupania.

Zastosowanie chrupiących kuleczek w czekoladzie:

  • posypka dekoracyjna do ciast, tortów, deserów w postaci kremów i musów, monoporcji,
  • do ozdabiania lizaków, trufli, pralin, tabliczek czekolady oraz innych wyrobów z czekolady, 
  • do dekorowania kuwet z lodami, lodów na patyku, deserów lodowych, lodów w waflu,
  • dodatek urozmaicający teksturę i smak kremów, nadzień czy musów,
  • składnik chrupiącej warstwy do tortów i monoporcji,
  • dodatek dekoracyjny do napojów kawowych i czekoladowych z bitą śmietaną,
  • posypka do kaw ze spienionym mlekiem.

Wykaz składników i alergenów:

Chrupki zbożowe pokryte czekoladą karmelową.

Składniki: czekolada z karmelem (84%) (cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, karmel w proszku (odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku (z mleka), cukier, tłuszcz mleczny, naturalny aromat waniliowy) (10.5%), mleko odtłuszczone w proszku, cukier karmelowy (1.5%), emulgator: lecytyna sojowa (E322), masa kakaowa, sól), solone chrupiące kuleczki zbożowe (mąka pszenna, cukier, sól, mąka owsiana, mąka pszenna słodowa, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu (E500ii), naturalny aromat waniliowy), syrop glukozowy, cukier, substancja glazurująca: guma arabska (E414).

Alergeny: produkt może zawierać gorczycę i pozostałe zboża zawierające gluten.

Przybliżona wartość odżywcza produktu:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2179 kJ / 521 kcal
Tłuszcz 29.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 17.0 g
Węglowodany 55.0 g
w tym cukry 48.0 g
Białko 9.2 g
Sól 2.9 g

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, obcych zapachów i wilgoci. Do nakładania posypki należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu bardzo dokładnie i szczelnie zamknąć opakowanie. Produkt najlepiej przechowywać w temperaturze pomiędzy 12-20°C, w wilgotności względnej nie przekraczającej 70%. 

Po otwarciu posypkę należy przechowywać w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu. Nieprawidłowe warunki przechowywania posypki mogą powodować jej zbrylanie oraz wpływać negatywnie na chrupiący efekt posypki. Posypkę należy nakładać na dekorowaną powierzchnie tuż przed podaniem. 

Opakowanie produktu: posypka zapakowana jest w worek strunowy z zamknięciem.

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa posypka zbożowa w czekoladzie
Rodzaj chrupki zbożowe w czekoladzie
Numer katalogowy CHF-CC-CRISE0-02B
Nazwa handlowa Gold Salted Caramel Crispearls™ 
Kolor złoty, karmelowy
Smak słony karmel, czekolada karmelowa
Aromat karmelowy
Konsystencja chrupiąca
Opakowanie worek strunowy z zamknięciem
Masa netto 800 g (0.8 kg)
Kształt kuleczki
Wielkość śr. 4-5 mm
Przeznaczenie produkt gotowy do użycia
Zastosowanie do dekoracji cukierniczych
Producent Barry Callebaut Belgium
Seria Callebaut Selection
Dystrybutor Sempre Group

Szczegóły produktu