800g Crispearls™ Dark Chrupiące perełki w ciemnej czekoladzie CHD-CC-CRISPE0-02B Mona Lisa Callebaut
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Szukaj
Chrupiące kuleczki ryżowe w polewie o smaku słonego karmelu. Chrupiąca posypka dekoracyjna do urozmaicania i ozdabiania wypieków i deserów. Chrupiące kuleczki karmelowe do dekoracji lodów, tabliczek czekolady, pralin, trufli, lizaków z ciasta, nowoczesnych monoporcji i wielu innych zastosowań. Jaspis, czyli chrupiące kuleczki ryżowe w polewie o smaku słonego karmelu.
Opis produktu
![]()
Jaspis to chrupiące kuleczki ryżowe w polewie o smaku słonego karmelu! Chrupiące wnętrze na bazie mąki ryżowej otoczone czekoladą karmelową. Dodane do kremów, musów lub lodów, nadają im chrupiącą teksturę z czekoladowym akcentem. Karmelowa otoczka dodatkowo chroni chrupiące wnętrze przed rozmiękaniem, dzięki czemu pozostają cały czas chrupiące.
![]()
![]()
- posypka dekoracyjna do ciast, tortów, deserów w postaci kremów i musów, monoporcji,
- do ozdabiania lizaków, trufli, pralin, tabliczek czekolady oraz innych wyrobów z czekolady,
- do dekorowania kuwet z lodami, lodów na patyku, deserów lodowych, lodów w waflu,
- dodatek urozmaicający teksturę i smak kremów, nadzień czy musów,
- składnik chrupiącej warstwy do tortów i monoporcji,
- dodatek dekoracyjny do napojów kawowych i czekoladowych z bitą śmietaną,
- posypka do kaw ze spienionym mlekiem.
![]()
![]()
Składniki i alergeny: cukier, mąka ryżowa, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, laktoza, sól, odtłuszczone mleko w proszku, karmel (cukier, syrop glukozowy), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), substancja glazurująca: szelak (E904), skrobia, syrop glukozowy, barwnik: kapsaicyna (ekstrakt z papryki) (E160c), aromaty; produkt może zawierać soję oraz zboża zawierające gluten.
![]()
![]()
Warunki przechowywania: chrupiące kuleczki oblane polewą karmelową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego; po każdym użyciu dokładnie zabezpieczyć produkt przed działaniem wilgoci, obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 5-20°C, wilgotność względna podczas przechowywania nie powinna przekraczać 75%. Do nakładania kuleczek używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
![]()
![]()
| Nazwa handlowa | Crunchies Salty Caramel / Jaspis Słony Karmel |
| Numer katalogowy | 09733 |
| Rodzaj | chrupiące kuleczki ryżowe w polewie karmelowej |
| Smak | słony karmel |
| Opakowanie | torba foliowa |
| Masa netto | 0.5 kg = 500 g |
| Opakowanie zbiorcze | 15 x 0.5 kg = 7.5 kg |
| Przeznaczenie | dekoracje cukiernicze |
| Zastosowanie | posypka dekoracyjna |
| Kształt | okrągły |
| Barwa | karmelowa |
| Wymiary | śr. 4 mm |
| Konsystencja | chrupiąca |
| Producent | Barbara Luijckx |
| Dystrybutor | Sempre Group |
![]()
| Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 2014 kJ / 480 kcal |
| Tłuszcz | 20.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12.0 g |
| Węglowodany | 70.0 g |
| w tym cukry | 50.0 g |
| Białko | 4.6 g |
| Sól | 1.25 g |
![]()
![]()
W OKRESIE LETNIM ZACHĘCAMY DO ZABEZPIECZENIA WYROBÓW CZEKOLADOWYCH PODCZAS TRANSPORTU, ABY ZAPOBIEC NEGATYWNYM SKUTKOM ODDZIAŁYWANIA WYSOKIEJ TEMPERATURY. MOŻESZ ZABEZPIECZYĆ SWOJE ZAKUPY DODAJĄC DO KOSZYKA TERMOIZOLACYJNE PUDEŁKO STYROPIANOWE, KTÓRE WYPEŁNIAMY SUCHYM LODEM:
OPAKOWANIE STYROPIANOWE ZABEZPIECZAJĄCE PRZESYŁKĘ PRZED DZIAŁANIEM WYSOKICH TEMPERATUR
![]()
![]()
Szczegóły produktu
800g Crispearls™ Dark Chrupiące perełki w ciemnej czekoladzie CHD-CC-CRISPE0-02B Mona Lisa Callebaut
800g Crispearls™ White Chrupiące perełki w białej czekoladzie CHW-CC-CRISPE0-02B Mona Lisa Callebaut
Posypka dekoracyjna w postaci chrupiących kuleczek ryżowych oblanych czekoladą. Idealna do urozmaicania i ozdabiania - wypieków, deserów, lodów, czekolady oraz ...
Posypka dekoracyjna w postaci chrupiących kuleczek ryżowych oblanych czekoladą. Idealna do urozmaicania i ozdabiania - wypieków, deserów, lodów, czekolady oraz ...
Posypka dekoracyjna w postaci chrupiących kuleczek ryżowych oblanych czekoladą. Idealna do urozmaicania i ozdabiania - wypieków, deserów, lodów, czekolady oraz ...
op. 3 kg Caramello Comprital - pasta o intensywnym smaku karmelizowanego cukru - nr. kat. PC542P
Klasyczna pasta do produkcji lodów karmelowych. Doskonale sprawdzi się również w produkcji cukierniczej jako składnik kremów czy musów. Uniwersalne i szerokie zastosowanie.
2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 30.4% GOLD CALLEBAUT CHK-R30GOLD-E4-U70
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
1 kg BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 30.4% GOLD CHK-R30GOLD-E4-U70 CALLEBAUT
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
op. 0.5 l Caramel La Sauce de MONIN - kremowy sos o smaku karmelu
Kremowy sos do wyśmienitej karmelowej Latte. Idealne uzupełnienie napojów kawowych. Doskonały smak i aksamitna konsystencja. Sos Gourmet to także wysokiej jakości polewa do lodów i deserów.
800g Crispearls™ Ruby Chrupiące perełki w czekoladzie Ruby CHR-CC-2CRISE0-02B Mona Lisa Callebaut
Gotowy do użycia karmelowy żel dekoracyjny. Glazura cukiernicza do stosowania na zimno, przeznaczona do nakładania na płaskie powierzchnie. Karmelowy Decorgel do glazurowania świeżych owoców, ciast, tortów, musów i kremów.
2.5 kg POSYPKA KARMELOWA 3325293 BARBARA DECOR dekoracyjne wiórki z białej czekolady 9 x 5 mm
Dekoracyjna posypka czekoladowa w formie drobnych wiórków o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.
op. 1 kg TOPPING CARAMELLO 12098043A PERNIGOTTI - karmelowa polewa cukiernicza - do lodów i gofrów
Polewa karmelowa - dodatek smakowy i dekoracyjny. Doskonale sprawdzi się do deserów lodowych i gofrów z bitą śmietaną. Będzie również doskonałym uzupełnieniem napojów kawowych i słodkich potraw.
Pasta variegato do urozmaicania lodów i wyrobów cukierniczych na bazie aromatycznego karmelu. Dodatek smakowy do lodów karmelowych i wyrobów cukierniczych.
2.5 kg MLECZNA CZEKOLADA 40.7% POWER 41 CALLEBAUT 841-E4-U71
Mleczna czekolada o intensywnym smaku kakao oraz obniżonej zawartości cukru. Uniwersalna płynność sprawia, że czekolada doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Silny smak doskonale łączy się z kwaśnymi owocami.
Posypka dekoracyjna w postaci chrupiących kuleczek ryżowych oblanych czekoladą. Idealna do urozmaicania i ozdabiania - wypieków, deserów, lodów, czekolady oraz ...
Zrównoważona ciemna czekolada o uniwersalnej płynności i wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do formowania i oblewania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.
Wystąpił błąd, sprawdź szczegóły poniżej