op. 650 g Czekoladowa posypka strzelająca - Barry Callebaut - musujące cukierki pokryte ciemną czekoladą

Indeks: MONALISA60
Marka:

Cukrowa posypka strzelająca pokryta pyszną ciemną czekoladą. Posypka do dekoracji lodów i deserów. Charakterystyczny efekt strzelania w ustach.

126,50 zł (23% VAT)
19,46 zł / 100 g

102,85 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 8 szt.

Opis produktu

Czekoladowa posypka strzelająca do dekoracji:

Czekoladowa posypka strzelająca z charakterystycznym efektem strzelania w ustach. Przeznaczona do dekoracji cukierniczych. Musujące cukierki oblane pyszną czekoladą. Czekoladowa posypka dekoracyjna idealnie sprawdzi się do dekoracji domowego tortu urodzinowego czy babeczek z kremem. Musująca posypka cukrowa to doskonałe urozmaicenie lodów włoskich oraz lodów świderków. Cukrowa posypka dekoracyjna w postaci nieregularnych kryształków z musującym efektem. Czekoladową posypkę musującą najlepiej nakładać tuż przed podaniem.

Zastosowanie czekoladowej posypki strzelającej:

  • do dekoracji lodów włoskich i lodów świderków,
  • do dekoracji lodów gałkowych i deserów lodowych,,
  • do dekoracji gofrów z bitą śmietaną,
  • do dekoracji babeczek i ciasteczek z kremem,
  • do dekoracji tortów i deserów,
  • do dekoracji gorącej czekolady i napojów kawowych.

Wykaz składników i alergenów:

Składniki: ciemna czekolada (masa kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322)), strzelające cukierki (cukier, glukoza, laktoza (z mleka), dwutlenek węgla (E290), skrobia ryżowa), cukier, kakao w proszku, substancje glazurujące: szelak (E904), guma arabska (E414).

Alergeny: produkt może zawierać zboża zawierające gluten, produkty pochodzące z jaj i orzechy.

Przybliżona wartość odżywcza produktu:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1870 kJ / 447 kcal
Tłuszcz 16.4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 10.0 g
Węglowodany 68.0 g
w tym cukry 59.0 g
Białko 3.8 g
Sól 0.01 g

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, obcych zapachów i wilgoci. Do nakładania posypki należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu bardzo dokładnie i szczelnie zamknąć opakowanie. Produkt najlepiej przechowywać w temperaturze pomiędzy 12-20°C, w wilgotności względnej nie przekraczającej 70%. 

Po otwarciu posypkę należy przechowywać w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu. Nieprawidłowe warunki przechowywania posypki mogą powodować jej zbrylanie oraz wpływać negatywnie na strzelający efekt posypki. Posypkę strzelającą należy nakładać na dekorowaną powierzchnie tuż przed podaniem. Opakowanie produktu: posypka zapakowana jest w plastikowy pojemnik z nakrętką ułatwiającą dozowanie i nakładanie produktu. 

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa cukierki strzelające pokryte ciemną czekoladą
Rodzaj posypka strzelająca w ciemnej czekoladzie
Numer katalogowy CHD-PN-6330-EX-999
Nazwa handlowa dark chocolate coated popping candy
Kolor ciemnobrązowy
Smak słodki, czekoladowy
Aromat ciemna czekolada
Efekt musujący, strzelający
Opakowanie plastikowy pojemnik z nakrętką ułatwiającą nakładanie
Masa netto 650 g (0.65 kg)
Kształt nieregularne kryształki
Wielkość od 0.5 do 4.5 mm
Właściwości efekt strzelający, musujący
Przeznaczenie produkt gotowy do użycia
Zastosowanie do dekoracji cukierniczych
Producent Barry Callebaut Belgium
Dystrybutor Sempre Group

Szczegóły produktu