op. 425 g Mini Mix Chocolate Crispearls™ Barry Callebaut - chrupiące kuleczki zbożowe w polewie czekoladowej

Indeks: CALLEBAUT12
Marka:

Chrupiące kuleczki ryżowe w polewie czekoladowej. Posypka dekoracyjna do urozmaicania i ozdabiania lodów, wypieków, deserów, gorącej czekolady i napojów kawowych.

79,00 zł (23% VAT)
18,59 zł / 100 g

64,23 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 13 szt.

Opis produktu

Chrupiące kuleczki ryżowe w polewie czekoladowej:

Drobne kuleczki w trzech rodzajach czekolady do dekoracji cukierniczych. Chrupiące wnętrze na bazie mąki ryżowej otoczone białą czekoladą, mleczną czekoladą i ciemną czekoladą. Dodane do kremów, musów lub lodów, nadają im chrupiącą teksturę z czekoladowym akcentem. Czekoladowa otoczka dodatkowo chroni chrupiące wnętrze przed rozmiękaniem, dzięki czemu pozostają cały czas chrupiące. Posypka dekoracyjna z charakterystycznym efektem chrupania.

Zastosowanie chrupiących kuleczek w czekoladzie:

  • posypka dekoracyjna do ciast, tortów, deserów w postaci kremów i musów, monoporcji,
  • do ozdabiania lizaków, trufli, pralin, tabliczek czekolady oraz innych wyrobów z czekolady, 
  • do dekorowania kuwet z lodami, lodów na patyku, deserów lodowych, lodów w waflu,
  • dodatek urozmaicający teksturę i smak kremów, nadzień czy musów,
  • składnik chrupiącej warstwy do tortów i monoporcji,
  • dodatek dekoracyjny do napojów kawowych i czekoladowych z bitą śmietaną,
  • posypka do kaw ze spienionym mlekiem.

Wykaz składników i alergenów:

Składniki: chrupiące płatki zbożowe (mąka ryżowa, cukier, sól, tłuszcz kakaowy), czekolada (25.5%) (miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy), czekolada mleczna (19.0%) (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy), czekolada biała (19.0%) (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, serwatka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy), syrop glukozowy, cukier, substancja glazurująca: guma arabska (E414).

Alergeny: produkt może zawierać produkty pochodzące z jaj, zboża zawierające gluten i orzechy.

Przybliżona wartość odżywcza produktu:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2001 kJ / 478 kcal
Tłuszcz 20.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 12.0 g
Węglowodany 66.0 g
w tym cukry 38.0 g
Białko 5.8 g
Sól 0.84 g

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, obcych zapachów i wilgoci. Do nakładania posypki należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu bardzo dokładnie i szczelnie zamknąć opakowanie. Produkt najlepiej przechowywać w temperaturze pomiędzy 12-20°C, w wilgotności względnej nie przekraczającej 70%. 

Po otwarciu posypkę należy przechowywać w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu. Nieprawidłowe warunki przechowywania posypki mogą powodować jej zbrylanie oraz wpływać negatywnie na chrupiący efekt posypki. Posypkę należy nakładać na dekorowaną powierzchnie tuż przed podaniem. 

Opakowanie produktu: posypka zapakowana jest w plastikowy pojemnik z nakrętką ułatwiającą dozowanie i nakładanie produktu. 

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa posypka zbożowa w czekoladzie
Rodzaj chrupiące płatki zbożowe w czekoladzie
Numer katalogowy CHX-CC-MCRIE0-999
Nazwa handlowa Mini Mix Chocolate Crispearls 
Kolor kremowy, brązowy, karmelowy
Smak biała, mleczna i ciemna czekolada
Aromat czekoladowy
Konsystencja chrupiąca
Opakowanie plastikowy pojemnik z nakrętką ułatwiającą nakładanie
Masa netto 425 g (0.425 kg)
Kształt nieregularne cząstki
Wielkość śr. 2-3 mm
Przeznaczenie produkt gotowy do użycia
Zastosowanie do dekoracji cukierniczych
Producent Barry Callebaut Belgium
Seria Crispearls™ Callebaut Selection
Dystrybutor Sempre Group

Szczegóły produktu