0,7l AMARETTO LE SIROP DE MONIN syrop o smaku gorzkich migdałów
Klasyczny smak inspirowany likierem z gorzkich migdałów
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Szukaj
Mąka migdałowa wytwarzana z grubo mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów.
Opis produktu
Mąka wytwarzana z grubo mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Delikatny smak i jasna barwa charakterystyczna dla surowych migdałów. Proces blanszowania migdałów polega na usunięciu pokrywającej ich brązowej skórki. Mąka z migdałów poddanych procesowi blanszowania pozbawiona jest goryczki oraz charakteryzuje się jasnokremową barwą. Grubo zmielone migdały w postaci grysu, to doskonały dodatek do różnego rodzaju wypieków. Powszechnie stosowane jako alternatywa dla klasycznych mąk w dietach bezglutenowych.
Składniki: mielone migdały 100% (kraj pochodzenia surowa: Kalifornia).
Alergeny: produkt może zawierać orzechy laskowe.
Mąkę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu zabezpieczyć opakowanie produktu przed działaniem czynników zewnętrznych. Produkt przechowywać w temperaturze od 15°C do 18°C. Maksymalna wilgotność względna otoczenia to 60%.
Przechowywanie u konsumenta końcowego: w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.
| Nazwa handlowa | grys migdałowy |
| Oznaczenie producenta | 423 M GRIESS |
| Rodzaj | grubo mielone migdały |
| Masa netto | 0.5 kg (500 g) |
| Opakowanie | worek z zamknięciem strunowym |
| Kraj pochodzenia | Kalifornia |
| Producent | Lübecker Marzipan-Fabrik |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Przeznaczenie | do bezpośredniego spożycia |
| Zastosowanie | alternatywa dla mąki pszennej |
Wygląd zewnętrzny: kształt charakterystyczny dla produktu rozdrobnionego, powierzchni gładka, dopuszcza się kawałki częściowo pokryte łuską.
Barwa: jasnokremowa, charakterystyczna dla migdałów surowych.
Smak i zapach: swoisty dla migdałów, bez obcego posmaku i zapachu, w szczególności gorzkiego i zjełczałego.
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 2576 kJ / 623 kcal |
| Tłuszcz | 54.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.9 g |
| Węglowodany | 4.0 g |
| w tym cukry | 4.0 g |
| Białko | 22.0 g |
| Błonnik | 13.0 g |
| Sól | 0.0 g |
Składniki (na formę keksową o długości około 30 cm):
Sposób przygotowania:
Szczegóły produktu
0,7l AMARETTO LE SIROP DE MONIN syrop o smaku gorzkich migdałów
Klasyczny smak inspirowany likierem z gorzkich migdałów
1.0 kg MARCEPAN 014 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
12.5 kg MARCEPAN 057 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.
1.0 kg MARCEPAN 057 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.
0.2 kg MARCEPAN 009 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
10 g AROMAT MIGDAŁOWY SWEET DECOR aromat spożywczy w proszku nadający smak i zapach
Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym.
Pasta Amaretto z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Pasta cukiernicza o smaku kokosowo-migdałowym. Idealna do lodów i deserów inspirowanych popularnymi pralinkami kokosowymi. Smak alla Raffaello.
Naturalny aromat migdałowy o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Płynna formuła koncentratu na bazie gliceryny, która doskonale łączy się z produktami. Idealny do aromatyzowania napojów, kremów, lodów i deserów.
Cukiernicza specjalność z prawdziwymi migdałami. Produkt potocznie nazywany "czekoladą migdałową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i mielonych migdałów. Doskonale zbilansowana słodycz z przyjemnym smakiem surowych migdałów. Czekolada, o charakterystycznej złotej barwie, która wznosi orzechowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów, deserów i wyrobów formowanych.
ALMONDS TOP26 PAVONI ∅ 180 mm forma silikonowa do dekoracji migdały
Forma do całościowych dekoracji w kształcie migdałów.
MINI ALMONDS TOP22 PAVONI ∅ 60 mm forma silikonowa do dekoracji migdały
Forma do całościowych dekoracji w kształcie migdałów.
op. 0.5 kg Mąka migdałowa - drobno mielone blanszowane migdały - nr. kat. 425 Lubeca
Mąka migdałowa wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów.
op. 1 kg Mąka migdałowa - drobno mielone blanszowane migdały - nr. kat. 425 Lubeca
Mąka migdałowa wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów.
op. 12.5 kg Mąka migdałowa - drobno mielone blanszowane migdały - nr. kat. 425 Lubeca
Mąka migdałowa wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów.
op. 1 kg Grys migdałowy - grubo mielone blanszowane migdały - nr. kat. 423 Lubeca
Mąka migdałowa wytwarzana z grubo mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów.
op. 12.5 kg Grys migdałowy - grubo mielone blanszowane migdały - nr. kat. 423 Lubeca
Mąka migdałowa wytwarzana z grubo mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów.
op. 2.4 kg Mandorla Elite Pernigotti - pasta migdałowa z aromatem - nr. kat. 12092371A
Pasta migdałowa wytwarzana w 99.9% z migdałów. Dodatek aromatu podkreśla naturalny smak. Produkt bez dodatku cukru.
3 kg PASTA 100% Z MIGDAŁÓW SEMPRE czysta pasta z blanszowanych prażonych i mielonych migdałów
Czysta pasta z prażonych i mielonych migdałów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
op. 5 kg PRAMANO-T14 ALMOND&HAZELNUT PRALINE nadzienie pralina migdał i orzech laskowy Callebaut
Pasta do lodów inspirowana klasycznym deserem prosto z Sycylii. Kandyzowane owoce z nutą cynamonu, wanilii i migdałów to smak, który doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów czy semifreddo.
Posypka dekoracyjna w postaci chrupiących kuleczek ryżowych oblanych czekoladą. Idealna do urozmaicania i ozdabiania - wypieków, deserów, lodów, czekolady oraz ...
Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.
Wystąpił błąd, sprawdź szczegóły poniżej