op. 1.89 l Dark Chocolate La Sauce de MONIN - kremowy sos o smaku ciemnej czekolady

Indeks: MONIN16
Marka:

Kremowy sos o smaku ciemnej czekolady do wyśmienitej Dark Chocolate Mocha. Idealne uzupełnienie napojów kawowych. Doskonały smak i aksamitna konsystencja. Sos Gourmet to także wysokiej jakości polewa do lodów i deserów.

97,10 zł (23% VAT)
51,38 zł / 1l

78,94 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Ciemna czekolada - Sos Gourmet La Sauce de Monin:

panel oddzielający w opisie.png

Seria słodkich sosów o uniwersalnym zastosowaniu. Przeznaczone przede wszystkim do sporządzania napojów kawowych, frappe, smoothie, czekolady do picia i koktajli mlecznych. Idealnie sprawdzają się jako polewa dekoracyjna do lodów, gofrów, deserów, słodkich potraw i ciast. Mogą służyć do nadawania smaku kremom, musom i innym wyrobom cukierniczym. Charakteryzują się aksamitną i gęstą konsystencją. Dopracowane smaki do tworzenia wysokiej jakości napojów i deserów. La Sauce de Monin, sporządzany jest z najlepszych składników. Zapewnia autentyczne i niezapomniane doznania sensoryczne. Aksamitna i wyjątkowo kremowa konsystencja. Doskonale zrównoważony smak, który wyśmienicie uzupełnia gorące i mrożone napoje oraz klasyczne i nowoczesne desery. 

Uniwersalne dozowanie słodkich sosów do kaw i napojów to 15 ml, proporcje łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Sosy marki monin rozlewane są do nieprzezroczystych butelek z tworzywa. Małe sosy posiadają nakrętkę z końcówką do dozowania. Do porcjowania sosów w dużych butelkach przeznaczone są specjalne pompki. Stosowanie pompek znacznie ułatwia dozowanie, zapewnia powtarzalność przepisów oraz przyspiesza pracę. Przy stosowaniu pompek do dozowania sosów należy pamiętać o ich regularnym czyszczeniu ciepłą wodą. Sosy Gourmet po otwarciu należy przechowywać w temperaturze pokojowej - 18-20°C i zużyć w ciągu 4 tygodni, licząc od momentu otwarcia.

panel oddzielający w opisie.png

Jaki skład ma kremowy sos o smaku ciemnej czekolady?

panel oddzielający w opisie.png

Składniki: cukier, woda, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (11%), masa kakaowa, regulator kwasowości: kwas winowy (E334), naturalny aromat, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), sól. Zawartość ciemnej czekolady 20%.

panel oddzielający w opisie.png

Zastosowanie i sposób użycia słodkich sosów:

panel oddzielający w opisie.png

Kremowe sosy stosuje się według podstawowych proporcji, które łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Klasyczne dozowanie sosów opiera się na proporcji do całej objętości napoju. Podstawowe proporcje dozowania sosów smakowych to około 15 ml na 300-500 ml napoju. Sosy dodaje się bezpośrednio do sporządzanych napojów. Podstawowe zastosowanie kremowych sosów Gourmet, to napoje, takie jak: czarna kawa, kawy z mlekiem, napoje kawowe, kawa mrożona, gorąca czekolada, mrożona czekolada, smoothie, koktajle, milk shake, drinki oraz inne napoje. Kremowe polewy to też doskonały dodatek dekoracyjny do lodów włoskich, deserów lodowych, gofrów z bitą śmietaną, naleśników, słodkich potraw, sałatek owocowych, ciast i pozostałych deserów. Słodkie sosy można stosować także jako dodatek smakowy do kremów (np. śmietanowych) i mas cukierniczych (np. na bazie mascarpone). Dodatek kremowych sosów wpływa również korzystnie na konsystencję serwowanych napojów i deserów.

panel oddzielający w opisie.png

Jak przechowywać sosy deserowe?

panel oddzielający w opisie.png

Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: sosy smakowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Termin przydatności do spożycia produktu przed otwarciem, to 24 miesiące od daty produkcji (zgodnie z informacją umieszczoną na etykiecie produktu). Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.

Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu sosy smakowe należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Optymalna temperatura przechowywania syropów po otwarciu to 18-20°C. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Sos należy zużyć w ciągu 4 tygodni od momentu otwarcia. Sosy nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych.

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły i charakterystyka produktu - sos czekoladowy:

panel oddzielający w opisie.png

Nazwa handlowa Dark Chocolate Sauce
Seria produktowa La Sauce de Monin
Rodzaj kremowy sos gourmet
Smak ciemna czekolada
Aromat czekoladowy, naturalny
Barwa brązowa
Konsystencja kremowa, gęsta, aksamitna
Forma słodki sos, polewa
Opakowanie plastikowa butelka
Pojemność 1890 ml - 1.89 l
Masa netto 2460 g - 2.46 kg
Przeznaczenie dodatek smakowy i dekoracyjny
Zastosowanie do kaw, napojów, deserów, wypieków
Dozowanie według uznania
Producent Monin
Importer SCM
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Francja

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

Jaką wartość odżywczą mają sosy smakowe?

panel oddzielający w opisie.png

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1492 kJ / 352 kcal
Tłuszcz 2.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1.6 g
Węglowodany 75.4 g
w tym cukry 74.1 g
Białko 3.5 g
Sól 0.13 g

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły produktu