
Indeks: KERRY46
Marka: RAVIFRUIT PULPY KERRY
1kg MANGO przecier owocowy 90% z dodatkiem cukru 10% RAVIFRUIT
53,00 zł / 1 kg
Pektyna wyskometoksylowana (HM) pozyskiwana ze skórki owoców cytrusowych.
Opis: wykazuje właściwości żelujące i zagęszczające. Do działania pektyny niezbędny jest dodatek cukru (minimum 50%)
oraz kwasu (pH 3,1-3,5). przeznaczona jest w szczególności do produkcji dżemów (dodatek na poziomie 0,5-1,5%).
Pektynę należy wymieszać z cukrem, połączyć z produktem i doprowadzić do wrzenia, zakwasić.
Daje termo odwracalne żele, nadaje się do pieczenia.
Składniki: pektyna (E440i), dekstroza.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 500 g
Dozowanie: 2-20 g/kg
Dodatek na poziomie: 0,5-1,5%.
Indeks: KERRY46
Marka: RAVIFRUIT PULPY KERRY
Indeks: LUBECA57
Marka: LUBECA
Kremowa biała czekolada o zrównoważonej słodyczy i wysokiej płynności. Idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Biała czekolada łatwo łączy się z barwnikami spożywczymi rozpuszczalnymi w tłuszczu, co pozwala na tworzenie kolorowych pralin i dekoracji czekoladowych.
Indeks: FOODCOLOURS80(5)
Marka: FOOD COLOURS
Pyłek w postaci suchego sprayu - efekt migotania i połysku - do dekorowania powierzchni wyrobów cukierniczych.
Indeks: LUBECA36
Marka: LUBECA
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.