

Pektyna wyskometoksylowana (HM) pozyskiwana ze skórki owoców cytrusowych.
Opis: wykazuje właściwości żelujące i zagęszczające. Do działania pektyny niezbędny jest dodatek cukru (minimum 50%)
oraz kwasu (pH 3,1-3,5). przeznaczona jest w szczególności do produkcji dżemów (dodatek na poziomie 0,5-1,5%).
Pektynę należy wymieszać z cukrem, połączyć z produktem i doprowadzić do wrzenia, zakwasić.
Daje termo odwracalne żele, nadaje się do pieczenia.
Składniki: pektyna (E440i), dekstroza.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 500 g
Dozowanie: 2-20 g/kg
Dodatek na poziomie: 0,5-1,5%.
Indeks: SILIKOMART95
Marka: SILIKOMART
Indeks: PAVONI203
Marka: PAVONI ITALIA
Zestaw stalowych wykrojników do ciasta i dekoracji z mas cukierniczych. Idealne do wykrawania elementów nowoczesnych deserów i monoporcji.
Indeks: KERRY44
Marka: RAVIFRUIT PULPY KERRY
Indeks: CALLEBAUT04
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.