forma do pralin i czekoladek w kształcie sztabki złota
  • forma do pralin i czekoladek w kształcie sztabki złota

CW2327 GOUDKLOMP CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do czekoladek w kształcie sztabki złota

CHOCOWORLD153

Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek nadziewanych w kształcie sztabki złota. Idealna do tworzenia zaskakujących wyrobów.

127,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Zalety korzystania z form z poliwęglanu:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy

TECHNIKI

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

KATALOG PRODUKTOWY

CHOCOLATE WORLD FORMY

Szczegóły produktu
CHOCOWORLD153
3 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CW2327
NAZWA HANDLOWA
CHOCOLADEVORM GOUDKLOMP CW2327
OPAKOWANIE
BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
ILOŚĆ PORCJI
18
OBJĘTOŚĆ PORCJI
19 g
OBJĘTOŚĆ FORMY
342 g
WYMIARY FORMY
275 mm x 175 mm x h 24 mm
WYMIARY PORCJI
48 mm x 29 mm x h 11 mm
RODZAJ
FORMA DO PRALIN
KSZTAŁT
PROSTOKĄTNY
BARWA
TRANSPARENTNA
WZÓR
SZTABKA ZŁOTA
MATERIAŁ
POLIWĘGLAN
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO CZEKOLADY
APLIKACJE
CZEKOLADKI I PRALINY | KLASYCZNE | DEKOROWANE I NADZIEWANE
TEMATYKA
UNIWERSALNA
MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
TAK
MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
TAK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: DAWN05(1)

Marka: DAWN FOODS

1 kg CHOCOLATE CHUNKS DARK DAWN FOODS kawałki ciemnej czekolady do zapiekania (produkt konfekcjonowany)

favorite_border favorite

Kawałki czekolady, które doskonale sprawdzają się jako dodatek do różnego rodzaju wypieków. Będą idealnym dodatkiem do babeczek, muffinek, brownie, ciasteczek, drożdżówek czy rogalików.

Cena 146,00 zł

146,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARRYCALLEBAUT69

Marka: CALLEBAUT

1 kg CZEKOLADA MLECZNA 32.6% JAVA SINGLE ORIGIN JAVA-E4-U70 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

favorite_border favorite

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 104,00 zł

104,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: MONIN47

Marka: MONIN

op. 0.7 l Green Apple Le Sirop de MONIN - soczysty syrop jabłkowy do drinków i napojów - szklana butelka

favorite_border favorite

Soczysty aromat świeżo zerwanych zielonych jabłek, piękna barwa i lekko cierpki smak o zrównoważonej słodyczy. To właśnie syrop zielone jabłko. Niezwykle wszechstronny i uniwersalny w zastosowaniu. Idealny do orzeźwiających napojów gazowanych, lemoniady, piwa, koktajli, drinków i deserów.

Cena 44,17 zł

63,10 zł / 1l

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU