forma do czekoladek z poliwęglanu w kształcie żaby
  • forma do czekoladek z poliwęglanu w kształcie żaby
  • forma do czekoladek z poliwęglanu w kształcie żaby

CW2434 KIKKER CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do czekoladek w kształcie żabki

CHOCOWORLD165

Profesjonalna forma do pralin z wytrzymałego poliwęglanu. Przeznaczona do tworzenia klasycznych i nadziewanych czekoladek w kształcie żabki.

120,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Zalety korzystania z form z poliwęglanu:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy

TECHNIKI

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

KATALOG PRODUKTOWY

CHOCOLATE WORLD FORMY

Szczegóły produktu
CHOCOWORLD165
2 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CW2434
NAZWA HANDLOWA
CHOCOLADEVORM KIKKER CW2434
OPAKOWANIE
BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
ILOŚĆ PORCJI
10
OBJĘTOŚĆ PORCJI
20 g
OBJĘTOŚĆ FORMY
200 g
WYMIARY FORMY
275 mm x 175 mm x h 24 mm
WYMIARY PORCJI
66 mm x 45 mm x h 14 mm
RODZAJ
FORMA DO PRALIN
KSZTAŁT
PRZESTRZENNY
BARWA
TRANSPARENTNA
WZÓR
ŻABA
MATERIAŁ
POLIWĘGLAN
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO CZEKOLADY
APLIKACJE
CZEKOLADKI I PRALINY | KLASYCZNE I NADZIEWANE
TEMATYKA
UNIWERSALNA
MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
TAK
MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
TAK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SILIKOMART594

Marka: SILIKOMART

6 szt. ∅ 50 x h 35 mm TARTE RING ROUND 50 SILIKOMART 52.242.20.0165 zestaw perforowanych rantów do wypieku ciasta kruchego

favorite_border favorite

Zestaw okrągłych rantów z mikroperforacją przeznaczonych do wypieku ciasta kruchego. Doskonałe do tworzenia nowoczesnych tartaletek i monoporcji. Wykonane z odpornego kompozytu całkowicie bezpiecznego w kontakcie z żywnością.

Cena 123,00 zł

20,50 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BAKELS04(1)

1kg NON TEMP WHITE Surogat czekoladowy/polewa czekoladowa BIAŁA Bakels

favorite_border favorite

Biała polewa - surogat czekolady do oblewania i dekoracji czekolado-podobnych nie wymagających temperowania prawdziwej czekolady.

Cena 54,00 zł

54,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT72

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 70.0% SAO THOME SINLGE ORIGIN SAOTHOME-E4-U70 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 345,00 zł

138,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE