• Obniżka
oryginalna forma do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady
  • oryginalna forma do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady

XMAS NIGHT PC5059 PAVONI forma z tritanu do dekoracyjnych tabliczek czekolady - świąteczna noc

PAVONI387

Forma stworzona we współpracy z Fabrizio Fiorani >>> idealna do dekorowanych tabliczek czekolady >>> poczuj magię świąt! 

113,00 zł
99,44 zł Zniżka 12%
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką : 113,00 zł
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Seria okazjonalnych, pomysłowych i innowacyjnych interpretacji, które powstały na bazie podstawowego kształtu tabliczki czekolady. Wyjątkowo kreatywne kształty powstały w wyniku międzynarodowej współpracy profesjonalistów, którzy opracowali serie innowacyjnych form do tworzenia tabliczek czekolady o klasycznej gramaturze (100 g). Formy pozwalają na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek czekolady (schemat poniżej). 

Formy charakteryzuje wysoka jakość wykonania i odwzorowania kształtów. Wykonane zostały z tritanu, jest to nowoczesne tworzywo charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością. Formy wykazują wysoką odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia oraz zapewniają całkowitą niezawodność.

Są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz odporne na chłodzenie, mrożenie i szokowe zamrażanie. Ponadto wyroby czekoladowe są łatwe do wyjęcia z formy oraz mają idealnie błyszczącą powierzchnię. Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople). Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Warunki użytkowania form do tabliczek czekolady wykonanych z tritanu:

  • formy wykazują odporność na działanie kwasów mineralnych, tłuszczu, olejów oraz alkoholu

  • charakteryzują się stabilnością w utrzymaniu kształtów i wymiarów pod wpływem działania wysokich i niskich temperatur

  • formy są odpowiednio twarde i elastyczne

  • wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 40°C do (+) 120°C

  • zaleca się ręczne czyszczenie form lub mycie w zmywarce przy użyciu delikatnych środków czyszczących

  • do czyszczenia nie należy używać ostrych gąbek, które mogą zarysować powierzchnię formy

  • form nie należy stosować w kuchence mikrofalowej 

  • chronić przed bezpośrednim kontaktem ze źródłem ciepła i otwartym ogniem (np. kuchenki gazowej)

SCHEMAT FORMY DO TABLICZEK CZEKOLADY:

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą. Do tabliczek czekoladowych doskonale nadają się czekolady o płynności oznaczonej jako jak 3/5 kropli.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin (lub tabliczek czekolady) z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
PAVONI387
31 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
PC5059
NAZWA HANDLOWA
XMAS NIGHT BY FABRIZIO FIORANI
ILOŚĆ TABLICZEK
3
OBJĘTOŚĆ PORCJI
100 g
OBJĘTOŚĆ FORMY
3 x 100 g
WYMIARY FORMY
275 mm x 175 mm
WYMIARY PORCJI
154 mm x 77 mm x h 15 mm
RODZAJ
FORMA DO TABLICZEK CZEKOLADY
KSZTAŁT
PROSTOKĄTNY
KOLOR
TRANSPARENTNY | MATOWY
WZÓR
CHOINKA | GWIAZDKI | CHRISTMAS
MATERIAŁ
TRITAN™
SERIA PRODUKTOWA
XMAS CHOCO BAR MOULDS
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PAVONI354

Marka: PAVONI ITALIA

200 g GREEN APPLE LB01SB COCOLART PAVONI jasnozielony barwnik na bazie masła kakaowego

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 205,00 zł

102,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI197(1)

Marka: PAVONI ITALIA

200 g WHITE LB08SB COCOLART PAVONI biały barwnik na bazie masła kakaowego - bez E171

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 201,00 zł

100,50 zł / 100 g

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PAVONI355

Marka: PAVONI ITALIA

200 g GREEN LB02SB COCOLART PAVONI zielony barwnik na bazie masła kakaowego

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 205,00 zł

102,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: GIUSTO03

Marka: GIUSTO MANETTI BATTILORO

150 ml (200 mg) ZŁOTO JADALNE W SPRAYU GOLD CHEF GIUSTO MANETTI wykonane z 23-karatowego złota

Złoto jadalne w postaci wygodnego w użyciu sprayu - wykonany z 23-karatowego złota. Idealne do dekorowania i do pokrywania powierzchni potraw, deserów i wypieków (dekorowanie na minimum 1 godzinę przed podaniem).

Cena 332,00 zł

221,33 zł / 100 ml

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: GIUSTO04

Marka: GIUSTO MANETTI BATTILORO

75 ml (100 mg) ZŁOTO JADALNE W SPRAYU GOLD CHEF GIUSTO MANETTI wykonane z 23-karatowego złota

Złoto jadalne w postaci wygodnego w użyciu sprayu - wykonany z 23-karatowego złota. Idealne do dekorowania i do pokrywania powierzchni potraw, deserów i wypieków (dekorowanie na minimum 1 godzinę przed podaniem).

Cena 195,00 zł

260,00 zł / 100 ml

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: FRACTAL36

Marka: Fractal Colors

3.5 g SPARKLING DARK SILVER FRACTAL COLORS błyszczący pyłek barwiący do dekoracji - ciemne srebro

Seria błyszczących barwników w postaci pyłku - dostępne w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do tworzenia eleganckich dekoracji na powierzchni wyrobów.

Cena 19,00 zł

542,86 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: FRACTAL35

Marka: Fractal Colors

3.0 g LIGHT SILVER FRACTAL COLORS błyszczący pyłek barwiący do dekoracji - jasne srebro

Seria błyszczących barwników w postaci pyłku - dostępne w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do tworzenia eleganckich dekoracji na powierzchni wyrobów.

Cena 19,00 zł

633,33 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: MIXIT108

Marka: MIXIT

100g DUŻA CHRUPIĄCA TRUSKAWKA MIXIT liofilizowane plasterki truskawek

Chrupiące, pełne smaku, aromatu i witamin owoce suszone mrozem, to zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków i wypieków. Idealnie sprawdzą się również do dekorowania czekolady oraz różnego rodzaju deserów czy monoporcji.

Cena 46,20 zł

46,20 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE