op. 3 kg Cocco Comprital - pasta kokosowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. PC025C

Indeks: COMPRITAL55
Marka:

Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.

228,00 zł (8% VAT)
76,00 zł / 1 kg

211,11 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Kokosowa pasta cukiernicza:

Paste Classiche od włoskiego producenta Comprital, to seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty smakowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.

Ważne informacje i charakterystyka produktu:

Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.

Pasta Cocco:

Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.

Skład pasty kokosowej:

Składniki: syrop cukrowy (cukier, woda), syrop glukozowy, wiórki kokosowe (20.3%), alkohol etylowy, aromat.

Alergeny: produkt może zawierać soję, mleko, jaja, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Podstawowa receptura i dozowanie pasty cukierniczej:

Pasta smakowa 70-100 g
Mieszanka bazowa 1000 ml

Pasta smakowa - szczegóły produktu:

Rodzaj smakowa pasta cukiernicza
Nazwa handlowa Pasta Cocco
Numer katalogowy PC025C
Smak kokosowy
Barwa jasna
Forma pasta
Masa netto 3.0 kg
Opakowanie jednostkowe wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca
Opakowanie zbiorcze karton
Ilość w opakowaniu zbiorczym 2 x 3.0 kg - 6.0 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do lodów i wyrobów cukierniczych
Producent Comprital
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji wyprodukowano we Włoszech

Przybliżona wartość odżywcza pasty kokosowej:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1594 kJ / 381 kcal
Tłuszcz 13.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 12.0 g
Węglowodany 60.0 g
w tym cukry 51.0 g
Błonnik 3.3 g
Białko 1.4 g
Sól 0.02 g

Oznaczenia produktu i certyfikaty:

Gluten Free (produkt bezglutenowy)

Vegan (produkt wegański)

Szczegóły produktu