• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

skoncentrowana pasta aromatyzująca i barwiąca o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie
  • skoncentrowana pasta aromatyzująca i barwiąca o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie

1 kg PASTAROM CLASSIC ORANGE 0794 DREIDOPPEL pomarańczowa pasta aromatyzująco-koloryzująca

DREIDOPPEL19

Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.

97,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

PASTAROM - PASTA AROMATYZUJĄCA I KOLORYZUJĄCA OD MARKI DREIDOPPEL - to grupa dodatków cukierniczych w postaci past o półpłynnej konsystencji. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem i nadają wyrobom intensywny smak (identyczny z naturalnym) i aromat oraz barwę. Pasty cukiernicze mają postać koncentratów, co pozwala na ich mniejsze zużycie (dozowanie). Pasty znajdują zastosowanie w każdej pracowni cukierniczej - zapewniając wysoką jakość przygotowywanych wyrobów. Skoncentrowane pasty doskonale sprawdzą się podczas produkcji cukierniczej oraz gastronomicznej. Przeznaczone są do zapiekania, wzmacniania aromatu i barwy w kremach, musach, lodach, galaretkach bazujących na świeżych owocach oraz wielu innych produktach cukierniczych.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci półpłynnej pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Z uwagi na charakter procesu produkcyjnego odcień każdej partii produkcyjnej może się nieznacznie różnić

DOZOWANIE
OGÓLNE 5-10 g / 1000 g
MAKSYMALNE W DESERACH I LODACH 625 g / 1000 g
MAKSYMALNE W WYROBACH CUKIERNICZYCH 833 g / 1000 g

Składniki: substancje aromatyzujące: preparaty aromatyzujące, aromaty, woda, syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, alkohol etylowy, substancja stabilizująca: (E420), olej słonecznikowy, substancja zagęszczająca: (E415), barwniki: (E160a), (E100); może zawierać jaja, mleko oraz orzechy; produkt bezglutenowy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci, obcych zapachów oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji; optymalna temperatura przechowywania w oryginalnie zamkniętym opakowaniu to 15-20°C.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 3700/900 kJ/kcal
Białko 0.0 g
Węglowodany 35.3 g
w tym cukry 23.0 g
Tłuszcz 1.5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.3 g
Błonnik 0.6 g
Sól 0.1 g
Alkohol 3.8 g

DANE ANALITYCZNE
KRYTERIUM WARTOŚĆ METODA
PH WARTOŚĆ W 20°C 5.8 +/- 0.5 -
SUCHA MASA W 20°C 37.5 % +/- 2.5 -
GĘSTOŚĆ W 20°C 1.11 g/cm³ +/- 0.01 -
DANE MIKROBIOLOGICZNE
KRYTERIUM MAX WARTOŚĆ METODA
CAŁKOWITA LICZBA DROBNOUSTROJÓW 10000 cfu/g
DROŻDŻE 100 cfu/g
PLEŚNIE 100 cfu/g
COLIFORMS neg. cfu/g
E. COLI neg. cfu/g
SALMONELLA neg. cfu/25g

Szczegóły produktu
DREIDOPPEL19
2 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
0794
NAZWA HANDLOWA
PASTAROM CLASSIC ORANGE FLAVOUR WITH COLOURING
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
POJEMNIK (PE-HD) Z NAKRĘTKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
6 kg (6 x 1 kg)
RODZAJ
PASTA AROMATYZUJĄCO-KOLORYZUJĄCA
AROMAT
OWOCOWY | POMARAŃCZOWY
SMAK
POMARAŃCZA
BARWA
POMARAŃCZOWA
KONSYSTENCJA
LEPKA
PRZEZNACZENIE
DO CELÓW PRODUKCYJNYCH
ZASTOSOWANIE
WZMACNIANIE SMAKU | AROMATU | BARWY W PRODUKTACH
DOZOWANIE
5-10 g / 1000 g
APLIKACJE
KREMY | MUSY | LODY | GALARETKI | WYPIEKI
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM (ORYGINALNYM) OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-20°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
PASTAROM CLASSIC FLAVOUR WITH COLOURING
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI301

Marka: PERNIGOTTI

5 kg VARIEGATO AMORE ARACHIDE SALATA 12092018 PERNIGOTTI krem orzechowy z chrupiącymi wafelkami i solonymi orzechami ziemnymi

Kremowa pasta o smaku masła orzechowego z lekką słoną nutą, z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych orzeszków ziemnych - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 570,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI300

Marka: PERNIGOTTI

op. 5 kg VARIEGATO AMORE NOCCIOLA 12092010C PERNIGOTTI krem o smaku gianduia z chrupiącymi wafelkami i orzechami laskowymi

Kremowa pasta gianduia (połączenie kakao z prażonymi orzechami laskowymi) z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych orzechów laskowych - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 725,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU