
63,10 zł / 1l
Klasyczna pasta do produkcji lodów karmelowych. Doskonale sprawdzi się również w produkcji cukierniczej jako składnik kremów czy musów. Uniwersalne i szerokie zastosowanie.
Gusti Creme od włoskiego producenta Pernigotti, to seria past smakowych przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty smakowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.
Pasta o intensywnym smaku karmelizowanego cukru. Klasyczny smak, który doskonale sprawdzi się z różnego rodzaju dodatkami smakowymi. Pasta wraz z Crema Della Nonna pozwoli na przygotowanie doskonałego kremu o smaku karmelowym. Idealnymi dodatkami będą również różnego rodzaju pasty do przekładania i dekorowania oraz posypki teksturalne. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych o wyrazistym smaku karmelowym. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów.
Składniki: syrop glukozowy, barwnik: karmel (E150a), woda, aromaty.
Alergeny: produkt może zawierać soję, jaja, mleko, orzechy włoskie, pistacje, pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Pasta smakowa | 70-80 g |
Mieszanka bazowa | 1000 g |
Rodzaj | smakowa pasta cukiernicza |
Nazwa handlowa | Pasta Gusto Caramello |
Numer katalogowy | 12092111A |
Smak | karmelowy |
Barwa | karmelowy brązowy |
Forma | pasta |
Masa netto | 3.5 kg |
Opakowanie jednostkowe | wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
Opakowanie zbiorcze | karton |
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 2 x 3.5 kg - 7.0 kg |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do lodów i wyrobów cukierniczych |
Producent | Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | wyprodukowano we Włoszech |
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1216 kJ / 286 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 71.0 g |
w tym cukry | 48.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.06 g |
Gluten Free (produkt bezglutenowy)
Vegan (produkt wegański)
Indeks: MONIN21
Marka: MONIN
Indeks: CALLEBAUT19
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowe połączenie mlecznej belgijskiej czekolady z prawdziwym karmelem - kremowa kuwertura czekoladowa o złotobrązowej barwie. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Indeks: VALRHONA09
Marka: VALRHONA
Zmysłowa mleczna czekolada z prawdziwym karmelem. Kremowa czekolada o zniewalającym smaku z wyraźnymi nutami karmelu maślanego. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów, deserów i batonów czekoladowych o aksamitnej konsystencji.
Indeks: CALLEBAUT92
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowe połączenie mlecznej belgijskiej czekolady z prawdziwym karmelem - kremowa kuwertura czekoladowa o złotobrązowej barwie. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Indeks: MONIN152
Marka: MONIN
Indeks: CALLEBAUT10
Marka: CALLEBAUT
Indeks: COMPRITAL94
Marka: COMPRITAL
Topping karmelowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Gotowa polewa smakowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: CALLEBAUT43
Marka: CALLEBAUT
Indeks: COMPRITAL30
Marka: COMPRITAL
Klasyczna pasta do produkcji lodów karmelowych. Doskonale sprawdzi się również w produkcji cukierniczej jako składnik kremów czy musów. Uniwersalne i szerokie zastosowanie.
Indeks: COMPRITAL253
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Pasta słony karmel z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Indeks: DAWN183
Marka: DAWN FOODS
Gotowy do użycia karmelowy żel dekoracyjny. Glazura cukiernicza do stosowania na zimno, przeznaczona do nakładania na płaskie powierzchnie. Karmelowy Decorgel do glazurowania świeżych owoców, ciast, tortów, musów i kremów.
Indeks: BARRYCALLEBAUT154
Marka: CACAO BARRY
Indeks: MONIN153
Marka: MONIN
Indeks: MONIN287
Marka: MONIN
Kremowy sos do wyśmienitej karmelowej Latte. Idealne uzupełnienie napojów kawowych. Doskonały smak i aksamitna konsystencja. Sos Gourmet to także wysokiej jakości polewa do lodów i deserów.
Indeks: BABBI93
Marka: BABBI
Topping karmelowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: BABBI95
Marka: BABBI
Topping karmelowo-waniliowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: MONIN295
Marka: MONIN
Kremowy sos do wyśmienitej karmelowej Latte. Idealne uzupełnienie napojów kawowych. Doskonały smak i aksamitna konsystencja. Sos Gourmet to także wysokiej jakości polewa do lodów i deserów.
Indeks: BARRYCALLEBAUT154(1)
Marka: CACAO BARRY
Indeks: BABBI70
Marka: BABBI
Klasyczna pasta do produkcji lodów karmelowych. Doskonale sprawdzi się również w produkcji cukierniczej jako składnik kremów czy musów. Uniwersalne i szerokie zastosowanie.
Indeks: BABBI51
Marka: BABBI
Indeks: MONIN312
Marka: MONIN
Seria gotowych do użycia sosów do dekoracji kaw z mlekiem oraz wyrobów cukierniczych. Wygodna butelka z dozownikiem zapewnia wygodę podczas pracy. Wydajne i bardzo efektowne dekorowanie.
Indeks: MONIN333
Marka: MONIN
Kremowy sos do wyśmienitej karmelowej Latte. Idealne uzupełnienie napojów kawowych. Doskonały smak i aksamitna konsystencja. Sos Gourmet to także wysokiej jakości polewa do lodów i deserów.
Indeks: MONIN318
Marka: MONIN
Kremowy sos do wyśmienitej karmelowej Latte. Idealne uzupełnienie napojów kawowych. Doskonały smak i aksamitna konsystencja. Sos Gourmet to także wysokiej jakości polewa do lodów i deserów.
Indeks: PERNIGOTTI212
Marka: PERNIGOTTI
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: LUBECA127
Marka: LUBECA
Biała czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i delikatnej, bursztynowej barwie. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu.
Indeks: BABBI205
Marka: BABBI
Seria chrupiących posypek o stabilnej konsystencji wytwarzanych z bezglutenowych kruchych ciasteczek. Przeznaczone do urozmaicania lodów i dekorowania wyrobów cukierniczych.
Indeks: FOODCOLOURS109
Marka: FOOD COLOURS
Produkt bezglutenowy.
Indeks: FOODCOLOURS98
Marka: FOOD COLOURS
Produkt bezglutenowy.
Indeks: BARIMA08/1
Marka: BARBARA LUIJCKX
Dekoracyjna posypka czekoladowa w formie drobnych wiórków o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.
Indeks: MEDAC89
Białe miseczki papierowe do lodów na wynos. Powlekane papierowe kubki do lodów. Kubki do lodów na wynos. Jednorazowe miseczki do lodów.
Klasyczna pasta do produkcji lodów karmelowych. Doskonale sprawdzi się również w produkcji cukierniczej jako składnik kremów czy musów. Uniwersalne i szerokie zastosowanie.