• Dzień Otwarty z firmą Silikomart

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

klasyczna pasta o intensywnym smaku karmelizowanego cukru
  • klasyczna pasta o intensywnym smaku karmelizowanego cukru
  • klasyczna pasta o intensywnym smaku karmelizowanego cukru
  • klasyczna pasta o intensywnym smaku karmelizowanego cukru

3,5 kg PASTA GUSTO CARAMELLO 12092111A PERNIGOTTI pasta o intensywnym smaku karmelizowanego cukru

PERNIGOTTI227

Klasyczna pasta do produkcji lodów karmelowych metodą tradycyjną. Doskonale sprawdzi się również w produkcji cukierniczej jako składnik kremów czy musów. Uniwersalne i szerokie zastosowanie. 

217,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Gusto Caramello to pasta o intensywnym smaku karmelizowanego cukru - klasyczny smak, który doskonale sprawdzi się z różnego rodzaju dodatkami smakowymi. Pasta wraz z Crema Della Nonna pozwoli na przygotowanie doskonałego kremu o smaku karmelowym. Idealnymi dodatkami będą również różnego rodzaju pasty do przekładania i dekorowania oraz posypki teksturalne. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych o wyrazistym smaku karmelowym. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Zalecane dozowanie podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów to 70-80 g pasty na 1 kg mieszanki bazowej.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). 

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: syrop glukozowy, barwnik: karmel (E150a), woda, aromaty; może zawierać soję, jaja, mleko, orzechy włoskie, pistacje, pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE
PASTA GUSTO CARAMELLO 70-80 g
MIESZANKA BAZOWA 1000 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1216/286 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 71.0 g
w tym cukry 48.0 g
Białko 0.0 g
Błonnik 0.0 g
Sól 0.06 g

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI227
142 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12092111A
NAZWA HANDLOWA
PASTA GUSTO CARAMELLO
MASA NETTO
3.5 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z POKRYWKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
7 kg (2 x 3.5 kg)
RODZAJ
PASTA DO LODÓW
SMAK
KARMELOWY
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW | DO CUKIERNICTWA
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
70-80 g/kg mieszanki bazowej
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: BABBI232

Marka: BABBI

op. 3 kg PASTA MACADAMIA 12476 BABBI pasta o smaku orzechów makadamia z kawałkami karmelizowanych orzechów i migdałów

Pasta o smaku orzechów makadamia z kawałkami karmelizowanych orzechów makadamia, migdałów i orzechów laskowych. Półprodukt przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. 

Cena 384,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI49

Marka: PERNIGOTTI

6 kg MORETTINA CLASSIC 12093027 PERNIGOTTI gładki krem z orzechów laskowych i kakao do przekładania

Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 474,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU