op. 5 kg La Crema Della Tradizione 12093038A Pernigotti - pasta o smaku cytrynowego kremu budyniowego z nutą wanilii

Indeks: PERNIGOTTI129
Marka:

Pasta do lodów inspirowana klasycznym i bardzo prostym deserem prosto od włoskiej babci. Cytrynowy krem budyniowy z nutą wanilii to smak, który doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów, semifreddo czy musów.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
2 584,25 zł Do 61,50 zł
615,00 zł (23% VAT)
123,00 zł / 1 kg

500,00 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 13 szt.

Opis produktu

La Crema Della Tradizione (inaczej krem babci) - to klasyczny przepis wywodzący się z tradycyjnej włoskiej kuchni (praktykowanej od pokoleń). Jest to bardzo prosty i szybki w przygotowaniu krem budyniowy na bazie mleka, żółtek i cukru z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii. Aromatyczny krem budyniowy stosowany jest również jako dodatek do różnego rodzaju ciast i wypieków.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Kremowa pasta o smaku kremu budyniowego z nutą cytryny i wanilii - pozwala na odwzorowanie klasycznego smaku (jak u babci) w nowoczesnym wydaniu. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych o kremowej konsystencji i bardzo przyjemnym smaku. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Zalecane dozowanie podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów to 150-200 g pasty na 1 kg mieszanki bazowej z dodatkiem 100 g mleka lub śmietanki.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). 

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: częściowo odtłuszczone mleko w proszku, cukier, syrop glukozowy, żółtko jaja w proszku, barwniki: karoteny (E160a), aromat; produkt bezglutenowy.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE
La Crema Della Tradizione 150-200 g
Mleczna mieszanka bazowa 1000 g
RECEPTURA - DOZOWANIE
La Crema Della Tradizione 340 g
Mleko pełne 260 g
Świeża śmietanka 400 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1507/357 kJ/kcal
Tłuszcz 7.2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.2 g
Węglowodany 63.0 g
w tym cukry 57.0 g
Białko 10.0 g
Błonnik 0.0 g
Sól 0.4 g

DANE ANALITYCZNE
SKŁADNIKI MLEKA 24.0 +/- 1.5 %
CUKRY 37.0 +/- 2.0 %
TŁUSZCZE 6.0 +/- 0.5 %
LAKTOZA 14.0 +/- 1.5 %
PAC 71.0
POD 47.0

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
12093038A
NAZWA HANDLOWA
LA CREMA DELLA TRADIZIONE
MASA NETTO
5 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z POKRYWKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (2 x 5 kg)
RODZAJ
KREMOWA PASTA DO LODÓW
SMAK
KREM BUDYNIOWY | CYTRYNA | WANILIA
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW | DO CUKIERNICTWA
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
150-200 g/kg mieszanki bazowej z dodatkiem 100 g mleka lub śmietany
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI