Indeks: PERNIGOTTI73
Marka: PERNIGOTTI
5kg CROCCANTINO AL RUM pasta z chrupiącymi orzechami w rumie 12092181 Pernigotti
Pasta do lodów inspirowana klasycznym i bardzo prostym deserem prosto od włoskiej babci. Cytrynowy krem budyniowy z nutą wanilii to smak, który doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów, semifreddo czy musów.
Crema pasticcera della nonna (inaczej krem babci) - to klasyczny przepis wywodzący się z tradycyjnej włoskiej kuchni (praktykowanej od pokoleń). Jest to bardzo prosty i szybki w przygotowaniu krem budyniowy na bazie mleka, żółtek i cukru z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii. Aromatyczny krem budyniowy stosowany jest również jako dodatek do różnego rodzaju ciast i wypieków.
Kremowa pasta o smaku kremu budyniowego z nutą cytryny i wanilii - pozwala na odwzorowanie klasycznego smaku (jak u babci) w nowoczesnym wydaniu. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych o kremowej konsystencji i bardzo przyjemnym smaku. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Zalecane dozowanie podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów to 150-200 g pasty na 1 kg mieszanki bazowej z dodatkiem 100 g mleka lub śmietanki.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
Składniki: częściowo odtłuszczone mleko w proszku, cukier, syrop glukozowy, żółtko jaja w proszku, barwniki: karoteny (E160a), aromat; produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE | |
PASTA CREMA DELLA NONNA | 150-200 g |
MIESZANKA BAZOWA | 1000 g |
MLEKO/ŚMIETANA | 100 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1507/357 kJ/kcal |
Tłuszcz | 7.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.2 g |
Węglowodany | 63.0 g |
w tym cukry | 57.0 g |
Białko | 10.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.4 g |
DANE ANALITYCZNE | |
SKŁADNIKI MLEKA | 24.0 +/- 1.5 % |
CUKRY | 37.0 +/- 2.0 % |
TŁUSZCZE | 6.0 +/- 0.5 % |
LAKTOZA | 14.0 +/- 1.5 % |
PAC | 71.0 |
POD | 47.0 |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Indeks: PERNIGOTTI73
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI211
Marka: PERNIGOTTI
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: DREIDOPPEL45
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: PERNIGOTTI299
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: BABBI140
Marka: BABBI
Indeks: PERNIGOTTI192
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI307
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta do lodów i wyrobów cukierniczych - gianduia o smaku pistacjowym - 50% zawartość pasty pistacjowej. Doskonałe połączenie orzechów pistacjowych z kakao, orzechami laskowymi i szczyptą soli.
Indeks: BABBI188
Marka: BABBI
Kremowa pasta waniliowa z kawałkami wafelków - do nadawania smaku i konsystencji. Przeznaczona do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: BABBI153
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL11
Marka: COMPRITAL
Indeks: COMPRITAL239
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Pasta różana z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Indeks: BABBI119
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL188
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Pasta miętowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Indeks: DREIDOPPEL48
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: PERNIGOTTI291
Marka: PERNIGOTTI
Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: DREIDOPPEL25
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: PERNIGOTTI237
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: DAWN114
Marka: Dawn
Indeks: BABBI227
Marka: BABBI
Pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych o zaskakującym aromacie charakterystycznym dla żywicy pozyskiwanej z drzewa pistacji kleistej rosnącej na greckiej wyspie Chios. Produkt zawiera naturalne esencje z mastyksu. Jest to półprodukt przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BABBI163
Marka: BABBI
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.