op. 5.5 kg Cassata Alla Siciliana Con Canditi Pernigotti - pasta z owocami kandyzowanymi z nutą migdałów - nr. kat 12092014A
  • op. 5.5 kg Cassata Alla Siciliana Con Canditi Pernigotti - pasta z owocami kandyzowanymi z nutą migdałów - nr. kat 12092014A

op. 5.5 kg Cassata Alla Siciliana Con Canditi Pernigotti - pasta z owocami kandyzowanymi z nutą migdałów - nr. kat 12092014A

PERNIGOTTI277

Pasta do lodów inspirowana klasycznym deserem prosto z Sycylii. Kandyzowane owoce z nutą cynamonu, wanilii i migdałów to smak, który doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów czy semifreddo.

583,00 zł
Brutto

106,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 5.00%

W magazynie: 0

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

Cassata Siciliana - to klasyczny przepis wywodzący się z tradycyjnej włoskiej kuchni (sycylijskiej). Wygląd ciasta (deseru) różni się w zależności od regionu. Bazą do przygotowania deseru jest serek ricotta, biszkopt, masa z migdałów (marcepan) oraz owoce kandyzowane z nutą rumu.

Słodka i bogata w kandyzowane owoce pasta z nutą cynamonu, wanilii i migdałów - pozwala na odwzorowanie klasycznego smaku w nowoczesnym wydaniu. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych o kremowej konsystencji i bardzo przyjemnym smaku. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Zalecane dozowanie podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów to 150-200 g pasty na 1 kg mieszanki bazowej (stosowana jako pasta variegato do dekorowania używana jest na zasadzie quantum satis).

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Pasta z kandyzowanymi owocami do lodów i cukiernictwa.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: owoce kandyzowane (70%) (skórka pomarańczowa, morele, "brassica", "cedro diamante", skórka limonki, mandarynki, substancja konserwująca: dwutlenek siarki (E220) (jako pozostałość)), syrop glukozowy, cukier, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), rum (rum, barwnik: karmel (E150b)), cynamon w proszku, barwnik: koszenila (E120); produkt bezglutenowy.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE
PASTA CASSATA ALLA SICILIANA CON CANDITI 150-200 g
MIESZANKA BAZOWA 1000 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1275/300 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 75.0 g
w tym cukry 53.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.0 g

CECHY/CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA ZAWARTOŚĆ BAKTERII < 10.000 ufc/g
FORMY < 200 ufc/g
DROŻDŻE < 200 ufc/g
ENTEROBAKTERIE < 100 ufc/g
GRONKOWIEC ZŁOCISTY < 20 ufc/g
SALMONELLA nieobecna w 25 g

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI277

Opis

NUMER KATALOGOWY
12092014A
NAZWA HANDLOWA
PASTA CASSATA ALLA SICILIANA CON CANDITI
MASA NETTO
5.5 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z POKRYWKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
2 x 5.5 kg (karton)
RODZAJ
PASTA DO LODÓW I CUKIERNICTWA Z KANDYZOWANYMI OWOCAMI
SMAK
OWOCE KANDYZOWANE | CYNAMON | WANILIA | MIGDAŁY
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW | DO CUKIERNICTWA
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
150-200 g/kg mieszanki bazowej
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI251

Marka: PERNIGOTTI

op. 2.4 kg Mandorla Elite Pernigotti - pasta migdałowa z aromatem - nr. kat. 12092371A

favorite_border favorite

Pasta migdałowa wytwarzana w 99.9% z migdałów. Dodatek aromatu podkreśla naturalny smak. Produkt bez dodatku cukru.

Cena 621,60 zł

259,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI303

Marka: PERNIGOTTI

5 kg VARIEGATO AMORE MANDORLA SALATA 12092027B PERNIGOTTI krem migdałowy z chrupiącymi wafelkami i solonymi migdałami

favorite_border favorite

Kremowa pasta migdałowa z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych solonych migdałów - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 730,00 zł

146,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BARBIERI01

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 5.6 kg Gruszki kandyzowane w syropie - całe owoce - Pere Candite Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Gruszki kandyzowane w całości zanurzone w delikatnym syropie. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek w celu zapewnienia najwyższej jakości produktu.

Cena 370,00 zł

66,07 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BARBIERI02

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 5.6 kg Mieszanka kandyzowanych owoców w syropie - Frutta Assortita Candita Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Mieszanka kandyzowanych owoców zanurzonych w delikatnym syropie. W mieszance znajdują się wiśnie, morele, brzoskwinie, gruszki, mandarynki, melon oraz dynia w zmiennych proporcjach. Owoce poddawane są ręcznej selekcji i pakowaniu do metalowych puszek.

Cena 394,00 zł

70,36 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARBIERI08

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 3.6 kg Półkandyzowane owoce leśne w syropie - Frutti di Bosco Al Naturale Semicanditi Sotto Sciroppo - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Mieszanka półkandyzowanych owoców leśnych zanurzonych w delikatnym syropie o niższej zawartości cukru. W mieszance znajdują się czerwone i czarne porzeczki, maliny oraz jeżyny w zmiennych proporcjach.

Cena 393,00 zł

109,17 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARBIERI04

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 3.0 kg Kandyzowana skórka pomarańczy - paski o dł. 80 mm - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka pomarańczy Nevel z wybrzeża Tyrreńskiego o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.

Cena 270,00 zł

90,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARBIERI05

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 3.0 kg Kandyzowana skórka pomarańczy - kostka o dł. 9 mm - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka pomarańczy Nevel z wybrzeża Tyrreńskiego o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.

Cena 234,00 zł

78,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARBIERI03

Marka: Pianetta di Barbieri

op. 3.9 kg Kandyzowana skórka cytryny w syropie - kostka o dł. 9 mm - Pianetta di Barbieri

favorite_border favorite

Wysokiej jakości kandyzowane owoce cytrusowe pozyskiwane wyłącznie z owoców pochodzenia włoskiego. Kandyzowana skórka cytryn z gajów Sorrento o doskonałym smaku i naturalnym aromacie. Produkt, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających profesjonalistów.

Cena 304,00 zł

77,95 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: LEAGEL13

Marka: LEAGEL

op. 5.5 kg Cremosette Mandorla - gotowy krem migdałowy do nadziewania - 241201 Leagel

favorite_border favorite

Cremosette Mandorla od Leagel, to wysokiej jakości krem migdałowy, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania. Poznaj możliwości, jakie dają produkty Cremosette:

Cena 338,03 zł

61,46 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI244

Marka: BABBI

op. 3 kg Pasta Cassata Trinacria 1230145 Babbi - pasta z kandyzowanymi owocami i suszonym serem ricotta

favorite_border favorite

Pasta do lodów inspirowana klasycznym deserem Cassata Siciliana. Bogata w kandyzowane owoce. Wzbogacona dodatkiem sera ricotta w proszku. Doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów oraz semifreddo.

Cena 306,00 zł

102,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE