• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

pasta do lodów i cukiernictwa z kandyzowanymi owocami
  • pasta do lodów i cukiernictwa z kandyzowanymi owocami
  • inspirowana klasycznym włoskim deserem
  • inspirowana klasycznym włoskim deserem

5,5 kg PASTA CASSATA ALLA SICILIANA CON CANDITI 12092014A PERNIGOTTI pasta z owocami kandyzowanymi z nutą migdałów

PERNIGOTTI277

Pasta do lodów inspirowana klasycznym deserem prosto z Sycylii. Kandyzowane owoce z nutą cynamonu, wanilii i migdałów to smak, który doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów czy semifreddo.

606,38 zł
Brutto

110,25 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Cassata Siciliana - to klasyczny przepis wywodzący się z tradycyjnej włoskiej kuchni (sycylijskiej). Wygląd ciasta (deseru) różni się w zależności od regionu. Bazą do przygotowania deseru jest serek ricotta, biszkopt, masa z migdałów (marcepan) oraz owoce kandyzowane z nutą rumu.

Słodka i bogata w kandyzowane owoce pasta z nutą cynamonu, wanilii i migdałów - pozwala na odwzorowanie klasycznego smaku w nowoczesnym wydaniu. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych o kremowej konsystencji i bardzo przyjemnym smaku. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Zalecane dozowanie podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów to 150-200 g pasty na 1 kg mieszanki bazowej (stosowana jako pasta variegato do dekorowania używana jest na zasadzie quantum satis).

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Pasta z kandyzowanymi owocami do lodów i cukiernictwa.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: owoce kandyzowane (70%) (skórka pomarańczowa, morele, "brassica", "cedro diamante", skórka limonki, mandarynki, substancja konserwująca: dwutlenek siarki (E220) (jako pozostałość)), syrop glukozowy, cukier, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), rum (rum, barwnik: karmel (E150b)), cynamon w proszku, barwnik: koszenila (E120); produkt bezglutenowy.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE
PASTA CASSATA ALLA SICILIANA CON CANDITI 150-200 g
MIESZANKA BAZOWA 1000 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1275/300 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 75.0 g
w tym cukry 53.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.0 g

CECHY/CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA ZAWARTOŚĆ BAKTERII < 10.000 ufc/g
FORMY < 200 ufc/g
DROŻDŻE < 200 ufc/g
ENTEROBAKTERIE < 100 ufc/g
GRONKOWIEC ZŁOCISTY < 20 ufc/g
SALMONELLA nieobecna w 25 g

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI277
5 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12092014A
NAZWA HANDLOWA
PASTA CASSATA ALLA SICILIANA CON CANDITI
MASA NETTO
5.5 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z POKRYWKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
2 x 5.5 kg (karton)
RODZAJ
PASTA DO LODÓW I CUKIERNICTWA Z KANDYZOWANYMI OWOCAMI
SMAK
OWOCE KANDYZOWANE | CYNAMON | WANILIA | MIGDAŁY
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW | DO CUKIERNICTWA
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
150-200 g/kg mieszanki bazowej
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: BABBI188

Marka: BABBI

2.5 kg WAFERINI VANIGLIA 1280105 BABBI pasta o smaku wafelków waniliowych do lodów i wyrobów cukierniczych

Kremowa pasta waniliowa z kawałkami wafelków - do nadawania smaku i konsystencji. Przeznaczona do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 217,50 zł

87,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI261

Marka: PERNIGOTTI

5.5 kg MORETTINA PEPPITA 12093050 PERNIGOTTI krem do przekładania o smaku gianduia z całymi orzechami laskowymi

Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 759,00 zł

138,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI298

Marka: PERNIGOTTI

op. 3 kg Pasta Gran Caffè 12092301B Pernigotti - skoncentrowana pasta kawowa do lodów i cukiernictwa

Pasta Gran Caffè to bardzo aromatyczna, skoncentrowana pasta smakowa. Intensywny smak i aromat kawy. Przeznaczona do produkcji kawowych lodów rzemieślniczych na bazie mlecznej. Idealna do kawowych kremów i nadzień cukierniczych. 

Cena 396,00 zł

132,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE455

Marka: SEMPRE

7 kg DULCHE DE LECHE SEMPRE naturalny krem kajmakowy do lodów i wyrobów cukierniczych

Naturalny krem kajmakowy na bazie pełnego mleka oraz cukru, bez dodatku barwników i konserwantów. Uniwersalne zastosowanie w produkcji lodów i cukiernictwie.

Cena 329,00 zł

47,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: COMPRITAL188

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

3 kg PASTA MENTA PIPERITA GIUBILEO PC628PB COMPRITAL pasta miętowa z cukrem trzcinowym i gronowym

Pasta miętowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.

Cena 254,40 zł

84,80 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI199

Marka: BABBI

op. 3 kg Malaga 1230119 Babbi - pasta smakowa z winem Marsala - do lodów i cukiernictwa

Pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych o aromacie charakterystycznym dla białego wina Marsala. Pasta do produkcji lodów i deserów o smaku Malaga. Półprodukt przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 390,00 zł

130,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: COMPRITAL191

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

3 kg PASTA GIUBILEO CARAMEL MOU PC637PB COMPRITAL pasta karmelowa z cukrem trzcinowym i gronowym

Pasta karmelowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.

Cena 254,40 zł

84,80 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI101

Marka: BABBI

3 kg GOLOSA CLASSICA 12822 BABBI gładki krem o uniwersalnym zastosowaniu - prażony orzech laskowy i kakao

Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.

Cena 244,20 zł

81,40 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: COMPRITAL236

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

2.5 kg PASTA AMARETTO GIUBILEO PC650PB COMPRITAL pasta ciasteczka migdałowe z cukrem trzcinowym i gronowym

Pasta Amaretto z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.

Cena 304,25 zł

121,70 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE