op. 5.5 kg Farcitura Gusto Cioccobitter - pasta o intensywnym smaku kakao - do lodów gorzka czekolada - nr. kat. 12092203B

Indeks: PERNIGOTTI62
Marka:

Pasta o intensywnym smaku kakao do stosowania w procesie na zimno. Przeznaczona do sporządzania lodów o smaku gorzkiej czekolady. Produkt do stosowania zgodnie z recepturą.

737,00 zł (23% VAT)
134,00 zł / 1 kg

599,19 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 2 szt.

Opis produktu

Pasta do lodów o intensywnym smaku ciemnej czekolady:

Gusti Creme od włoskiego producenta Pernigotti, to seria past smakowych przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych na najwyższym poziomie.

Ważne informacje i charakterystyka produktu:

Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.

Pasta Farcitura Gusto Cioccobitter:

Pasta o intensywnym smaku kakao do stosowania w procesie na zimno. Przeznaczona do sporządzania lodów o smaku gorzkiej czekolady. Produkt do stosowania zgodnie z recepturą.

Wykaz składników i alergenów:

Składniki: odtłuszczone kakao w proszku, oleje i tłuszcze roślinne (słonecznikowy, palmowy, rzepakowy), pasta z orzechów laskowych, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty.

Alergeny: produkt może zawierać mleko, jaja, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy, nasiona sezamu oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Podstawowa receptura i dozowanie pasty cukierniczej:

Farcitura Gusto Cioccobitter 100-150 g
Gorąca woda 200-250 g
Cukier 100 g
Kakao (opcjonalnie) 50 g
Mieszanka bazowa 1000 g

Produkt przeznaczony do stosowania w procesie zimnym. Sposób przygotowania: przy pomocy rózgi cukierniczej wymieszać dokładnie Cioccobitter z cukrem, gorącą wodą i ewentualnym dodatkiem kakao. Dodać do wcześniej przygotowanej mieszanki bazowej i dokładnie wymieszać. 

Pasta smakowa - szczegóły produktu:

Rodzaj smakowa pasta cukiernicza
Nazwa handlowa Farcitura Gusto Cioccobitter
Numer katalogowy 12092203B
Smak kakao, gorzka czekolada, ciemna czekolada
Barwa ciemno-brązowa
Forma pasta
Masa netto 5.5 kg
Opakowanie jednostkowe wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca
Opakowanie zbiorcze karton
Ilość w opakowaniu zbiorczym 2 x 5.5 kg - 11.0 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do lodów i wyrobów cukierniczych
Producent Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji wyprodukowano we Włoszech

Przybliżona wartość odżywcza pasty smakowej:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2188 kJ / 530 kcal
Tłuszcz 44.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 11.0 g
Węglowodany 7.0 g
w tym cukry 1.1 g
Białko 17.0 g
Sól 0.03 g

Oznaczenia produktu i certyfikaty:

Gluten Free (produkt bezglutenowy)

Vegan (produkt wegański)

 

 

Szczegóły produktu