Indeks: CALLEBAUT07
Marka: CALLEBAUT
5kg BASE-KREM-659 Creme a La Carte Basic do pralin Callebaut
Ganache z BIAŁEJ CZEKOLADY do pralin
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.
CRISPY FLAKES ROYAL - PRAŻYNKI Z POKRUSZONYCH CIASTECZEK CREPES DENTELLE
Crêpes Dentelle to kruche i delikatne francuskie ciasteczka o subtelnym smaku masła i karmelu oraz charakterystycznej złotej barwie.
Prażynki w postaci pokruszonych ciasteczek zostały zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Wytwarzane są według oryginalnej francuskiej receptury. Prażynki doskonale łączą się z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami pralinowymi. Mają atrakcyjną złotą barwa oraz delikatny smak karmelu i wanilii. Zachowują chrupkość w połączeniu ze składnikami niezawierającymi wody. Mogą być stosowane jako chrupiąca dekoracja oraz tekstura do nadzień. Chrupiące nadzienia idealnie sprawdzają się do wypełniania pralin, trufli i przekładania tortów. Prażynki to niezbędny element chrupiących warstw układanych w tortach i deserach musowych.
Składniki: mąka pszenna, cukier, nieuwodorniony tłuszcz roślinny (palmowy), syrop glukozowy (pszeniczny), serwatka w proszku, masło klarowane (tłuszcz mleczny), sól, emulgator: lecytyna rzepakowa (E322), aromat waniliowy, ekstrakt słodu jęczmiennego, barwnik: ekstrakt z papryki.
Zastosowanie:
- chrupiąca posypka dekoracyjna,
- tekstura do nadzień i kremów,
- do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i pralinowymi,
- nie łączyć z produktami zawierającymi wodę.
Warunki przechowywania: prażynki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed działaniem wilgoci (produkt higroskopijny); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie w którym przechowujemy produkt; do nabierania i dozowania prażynek należy używać wyłącznie suchych przyborów; optymalna temperatura przechowywania to 10-20°C; wilgotność względna otoczenia <70%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1925/456 kJ/kcal |
Tłuszcz | 12.4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.7 g |
Węglowodany | 79.7 g |
w tym cukry | 29.8 g |
Białko | 6.6 g |
Sól | 0.4 g |
MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA CHRUPIĄCYCH PRAŻYNEK:
Indeks: CALLEBAUT07
Marka: CALLEBAUT
Ganache z BIAŁEJ CZEKOLADY do pralin
Indeks: CALLEBAUT43
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CALLEBAUT122
Marka: CALLEBAUT
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.
Indeks: CALLEBAUT123
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CALLEBAUT121
Marka: CALLEBAUT
Indeks: DOROSIOWE22
Marka: DOROSIOWE RANTY
STALOWY RANT DO ŻELKI OWOCOWEJ - regulowany rant w zestawie ze spinkami >>> ze specjalnym przeznaczeniem do tworzenia wkładów owocowych do tortu.
Indeks: DOROSIOWE21
Marka: DOROSIOWE RANTY
STALOWY RANT DO ŻELKI OWOCOWEJ - regulowany rant w zestawie ze spinkami >>> ze specjalnym przeznaczeniem do tworzenia wkładów owocowych do tortu.
Indeks: SEMPRE39
Marka: BARBARA LUIJCKX
Dekoracyjna posypka czekoladowa w formie drobnych wiórków o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.
Indeks: SILIKOMART282
Marka: SILIKOMART
MICRO - to seria form silikonowych przeznaczonych do tworzenia różnego rodzaju elementów dekoracyjnych. Klasyczne kształty o niewielkich rozmiarach doskonale sprawdzą się podczas urozmaicania deserów, przystawek oraz potraw.
Indeks: PODKŁADYCUK05
Cienki podkład cukierniczy z otworem na wspornik o średnicy 30 milimetrów. Idealnie sprawdzi się podczas składania tortu piętrowego - jako przekładka między piętrami tortu.
Indeks: FOODCOLOURS170
Marka: FOOD COLOURS
Barwnik w sprayu o strukturze zamszu z dwiema kocówkami do dekoracji, które zapewniają różnorodny efekt wykończenia. Barwnik na bazie masła kakaowego, białej czekolady i oleju roślinnego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).
Indeks: SWEETDECOR243
Marka: SWEET DECOR
Dekoracyjny mix posypek cukrowych - idealny do ozdabiania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Indeks: PODKŁADYCUK36
Marka: SEMPRE
Mieszanka błyszczących posypek o twardej konsystencji - starannie dobrane wzory i kolory tworzące galaktyczny mix gotowy do użycia. To do dzieła!
Indeks: PODKŁADYCUK45
Marka: SEMPRE
Mieszanka błyszczących posypek o twardej konsystencji - starannie dobrane wzory i kolory tworzące tematyczny mix gotowy do użycia. To do dzieła!
Indeks: SEMPRE499
Marka: SEMPRE
Dekoracyjny mix posypek cukrowych w jesiennej kolorystyce - idealny do ozdabiania różnego rodzaju wypieków i deserów (także na Halloween).
Indeks: SOSA484
Marka: Sosa Ingredients
Chrupiące kawałki liofilizowanego mango pokryte cienką warstwą masła kakaowego, która zapewnia odporność na działanie wilgoci. Owocowa posypka dekoracyjna do lodów i deserów.
Indeks: PODKŁADYCUK35
Marka: SEMPRE
Mieszanka błyszczących posypek o twardej konsystencji - starannie dobrane wzory tworzące różowy mix gotowy do użycia. To do dzieła!
Indeks: ROSEDECOR651
Marka: ROSE DECOR
Produkt zawiera substancje słodzące.
Indeks: DEKORPOL1067
Marka: DEKORPOL
Mini beziki w kolorze naturalnej bieli - idealny sposób na szybką i efektowną dekorację wyrobów cukierniczych. Doskonałe do ozdabiania tortów i wypieków z kremami.
Indeks: SEMPRE500
Marka: SEMPRE
Dekoracyjny mix posypek cukrowych w jesiennej kolorystyce - idealny do ozdabiania różnego rodzaju wypieków i deserów (także na Halloween).
Indeks: DEKORPOL1031
Marka: DEKORPOL
Dekoracyjna posypka cukrowa o nieregularnym kształcie kryształków cukru.
Indeks: DEKORPOL1079
Marka: DEKORPOL
Mini beziki w neonowych barwach - idealny sposób na szybką i efektowną dekorację wyrobów cukierniczych. Doskonałe do ozdabiania tortów i wypieków z kremami.
Indeks: SOSA279
Marka: Sosa Ingredients
Owoce liofilizowane pokryte filmem z masła kakaowego.
Indeks: DEKORPOL1070
Marka: DEKORPOL
Klasyczne bezy oprószone barwnikami spożywczymi - idealny sposób na szybką i efektowną dekorację wyrobów cukierniczych. Doskonałe do ozdabiania tortów i wypieków z kremami.
Indeks: SWEETDECOR313(1)
Marka: SWEET DECOR
Autorska mieszanka posypek cukrowych stworzona do dekoracji świątecznych wyrobów >>> starannie dobrane wzory i kolory tworzące tematyczny mix gotowy do użycia.
Indeks: SWEETDECOR316
Marka: SWEET DECOR
Dekoracyjny mix posypek cukrowych stworzony do dekoracji wielkanocnych wypieków i deserów. Doskonale sprawdzi się do ozdobienia lukru na wielkanocnych babkach i ciasteczkach.
Indeks: DEKORPOL1068
Marka: DEKORPOL
Klasyczne bezy oprószone barwnikami spożywczymi - idealny sposób na szybką i efektowną dekorację wyrobów cukierniczych. Doskonałe do ozdabiania tortów i wypieków z kremami.
Indeks: CARGIL01
Uniwersalna w zastosowaniu czekoladowa posypka dekoracyjna. Błyszczące i chrupiące płatki o nieregularnym kształcie i intensywnym smaku kakao.
Indeks: PODKŁADYCUK44
Marka: SEMPRE
Mieszanka błyszczących posypek o twardej konsystencji - starannie dobrane wzory i kolory tworzące mix gotowy do użycia. To do dzieła!
Indeks: SWEETDECOR425
Marka: SWEET DECOR
Kryształki cukrowe - pozwalają na szybką i efektowną dekorację domowych wypieków i deserów.