
84,70 zł / 1 kg
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.
CRISPY FLAKES ROYAL - PRAŻYNKI Z POKRUSZONYCH CIASTECZEK CREPES DENTELLE
Crêpes Dentelle to kruche i delikatne francuskie ciasteczka o subtelnym smaku masła i karmelu oraz charakterystycznej złotej barwie.
Prażynki w postaci pokruszonych ciasteczek zostały zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Wytwarzane są według oryginalnej francuskiej receptury. Prażynki doskonale łączą się z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami pralinowymi. Mają atrakcyjną złotą barwa oraz delikatny smak karmelu i wanilii. Zachowują chrupkość w połączeniu ze składnikami niezawierającymi wody. Mogą być stosowane jako chrupiąca dekoracja oraz tekstura do nadzień. Chrupiące nadzienia idealnie sprawdzają się do wypełniania pralin, trufli i przekładania tortów. Prażynki to niezbędny element chrupiących warstw układanych w tortach i deserach musowych.
Składniki: mąka pszenna, cukier, nieuwodorniony tłuszcz roślinny (palmowy), syrop glukozowy (pszeniczny), serwatka w proszku, masło klarowane (tłuszcz mleczny), sól, emulgator: lecytyna rzepakowa (E322), aromat waniliowy, ekstrakt słodu jęczmiennego, barwnik: ekstrakt z papryki.
Zastosowanie:
- chrupiąca posypka dekoracyjna,
- tekstura do nadzień i kremów,
- do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i pralinowymi,
- nie łączyć z produktami zawierającymi wodę.
Warunki przechowywania: prażynki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed działaniem wilgoci (produkt higroskopijny); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie w którym przechowujemy produkt; do nabierania i dozowania prażynek należy używać wyłącznie suchych przyborów; optymalna temperatura przechowywania to 10-20°C; wilgotność względna otoczenia <70%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1925/456 kJ/kcal |
Tłuszcz | 12.4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.7 g |
Węglowodany | 79.7 g |
w tym cukry | 29.8 g |
Białko | 6.6 g |
Sól | 0.4 g |
MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA CHRUPIĄCYCH PRAŻYNEK:
Indeks: CALLEBAUT07
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CALLEBAUT43
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CALLEBAUT122
Marka: CALLEBAUT
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.
Indeks: CALLEBAUT123
Marka: CALLEBAUT
Gładki krem z prażonych orzechów laskowych. Orzechowa pasta cukiernicza bez dodatków. Krem orzechowy do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: CALLEBAUT121
Marka: CALLEBAUT
Indeks: DOROSIOWE22
Marka: DOROSIOWE RANTY
STALOWY RANT DO ŻELKI OWOCOWEJ - regulowany rant w zestawie ze spinkami >>> ze specjalnym przeznaczeniem do tworzenia wkładów owocowych do tortu.
Indeks: DOROSIOWE21
Marka: DOROSIOWE RANTY
STALOWY RANT DO ŻELKI OWOCOWEJ - regulowany rant w zestawie ze spinkami >>> ze specjalnym przeznaczeniem do tworzenia wkładów owocowych do tortu.
Indeks: MONIN93
Marka: MONIN
Indeks: SWEETDECOR353
Marka: SWEET DECOR
Perłowa posypka cukrowa do dekoracji domowych słodyczy - tortów, babeczek, ciasteczek, lizaków i czego tylko zamarzysz! Perełka duża perłowa różowa jasna od Sweet Decor - kuleczki cukrowe do dekoracji - gotowa do użycia błyszcząca posypka do ozdabiania wypieków i deserów. Małe i wygodne opakowanie idealne do użytku domowego!
Indeks: NATUREX01/2(1)
Marka: SEMPRE
Indeks: DIJO14
Marka: DIJO FUN&FOOD
Sos toffi, to doskonały dodatek do słodkich potraw, lodów i deserów. Znakomicie podkreśla smak ciast, naleśników i sałatek owocowych. Aksamitna polewa o uniwersalnym zastosowaniu. Musisz spróbować!
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.