op. 450 szt. Lacrima - 331029 Barbara Decor - geometryczna dekoracja czekoladowa - dł. 55 x szer. 35 mm mm
Trójkąty czekoladowe od Barbara Decor! Geometryczne dekoracje stworzone z połączenia wysokiej jakości białej i ciemnej czekolady. Idealny sposób na szybką i efektowną dekorację Twoich słodkich wyrobów. Doskonale sprawdzą się na każdą okazję zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej.
Opis produktu
Geometryczne dekoracje czekoladowe!
Seria pobudzających kreatywność geometrycznych dekoracji czekoladowych. Uniwersalna dekoracja, która sprawdzi się na każdą okazję! Dekoracje wykonane są z wysokiej jakości czekolady, która wytwarzana jest według dopracowanej i niezmiennej od lat receptury. Czekolada barwiona jest wyłącznie sprawdzonymi barwnikami, które są w pełni bezpieczne do spożycia.
Dekoracje czekoladowe mają bardzo delikatną strukturę dlatego podczas dekorowania, przechowywania oraz transportu należy zachować szczególną ostrożność. Bardzo ważna jest również temperatura przechowywania dekoracji oraz udekorowanych wyrobów, ponieważ dekoracje są bardzo wrażliwe na działanie wysokich temperatur (optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C).
Wyroby czekoladowe przeznaczone są do dekoracji różnego rodzaju deserów, wypieków, lodów oraz dań. Pozwalają uzyskać zaskakujący efekt przy niewielkim nakładzie pracy oraz znacznie skracają czas poświęcony na dekorowanie (co jest szczególnie istotne w profesjonalnej kuchni, cukierni czy pracowni). Przeznaczone są przede wszystkim do użytku profesjonalnego, jednak doskonale sprawdzą się również w domowej kuchni. Wszystkie dekoracje pakowane są w kartonowe opakowania ochronne, które w znacznym stopniu zabezpieczają dekoracje podczas transportu oraz przechowywania.
Uwaga! Rzeczywiste kolory dekoracji czekoladowych mogą nieznacznie różnić się od wizualizacji ujętej na zdjęciach katalogowych produktu.
Skład dekoracji czekoladowych:
Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełna w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy; produkt może zawierać soję. Masa kakaowa w czekoladzie deserowej minimum 56%.
Jak przechowywać dekoracje czekoladowe?
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania 12-20°C; maksymalna wilgotność względna 70%.
Trójkąty czekoladowe, charakterystyka produktu:
Charakterystyka i szczegóły produktu: | |
Nazwa handlowa | Lacrima |
Numer katalogowy | 331029 |
Rodzaj | gotowe do użycia dekoracje z czekolady |
Ilość sztuk w opakowaniu | 450 sztuk |
Masa netto | 1.05 kg |
Opakowanie | tekturowe opakowanie ochronne |
Wymiary dekoracji | dł. 55 mm x szer. 35 mm |
Kształt | płaski |
Wzór | abstrakcyjny |
Kolor | brązowy, kremowy |
Smak | biała czekolada i czekolada deserowa |
Tematyka | uniwersalna |
Przeznaczenie | produkt do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do dekoracji cukierniczych |
Producent | Barbara Decor by Barbara Luijckx |
Dystrybutor | Sempre Group |
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 2415 kJ / 582 kcal |
Tłuszcz | 38.8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 23.9 g |
Węglowodany | 52.8 g |
w tym cukry | 52.3 g |
Białko | 4.0 g |
Sól | 0.08 g |
Zastosowanie gotowych dekoracji czekoladowych:
W OKRESIE LETNIM ZACHĘCAMY DO ZABEZPIECZENIA DEKORACJI CZEKOLADOWYCH PODCZAS TRANSPORTU, ABY ZAPOBIEC NEGATYWNYM SKUTKOM ODDZIAŁYWANIA WYSOKIEJ TEMPERATURY. MOŻESZ ZABEZPIECZYĆ SWOJE ZAKUPY DODAJĄC DO KOSZYKA TERMOIZOLACYJNE PUDEŁKO STYROPIANOWE, KTÓRE WYPEŁNIAMY SUCHYM LODEM:
OPAKOWANIE STYROPIANOWE ZABEZPIECZAJĄCE PRZESYŁKĘ PRZED DZIAŁANIEM WYSOKICH TEMPERATUR
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Szczegóły produktu