- Nowy
Mata cukiernicza z szablonem okręgów. Wykonana z włókna szklanego pokrytego powłoką silikonową. Doskonale sprawdzi się do wypieku makaroników, ciasta parzonego oraz pracy z czekoladą.
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Szukaj
Mączka migdałowa wytwarzana z bardzo drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów. Idealna do makaroników.
Opis produktu
Mąka wytwarzana z bardzo drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Delikatny smak i jasna barwa charakterystyczna dla surowych migdałów. Proces blanszowania migdałów polega na usunięciu pokrywającej ich brązowej skórki. Mąka z migdałów poddanych procesowi blanszowania pozbawiona jest goryczki oraz charakteryzuje się jasnokremową barwą. Drobno zmielone migdały w postaci mąki, to niezbędny składnik słynnych francuskich makaroników. To właśnie od jakości mąki migdałowej w znacznej mierze zależy efekt finalny ciasteczek. Mąka migdałowa to doskonały dodatek do różnego rodzaju wypieków. Powszechnie stosowana jako alternatywa dla klasycznych mąk w dietach bezglutenowych.
Składniki: mielone migdały 100% (kraj pochodzenia surowa: USA).
Alergeny: produkt może zawierać orzechy arachidowe, soję, mleko, zboża zawierające gluten, nasiona sezamu oraz ich pochodne.
Mąkę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu zabezpieczyć opakowanie produktu przed działaniem czynników zewnętrznych. Produkt przechowywać w temperaturze do 25°C. Maksymalna wilgotność względna otoczenia to 80%.
Przechowywanie u konsumenta końcowego: w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.
| Nazwa handlowa | mączka migdałowa |
| Oznaczenie producenta | 030021 / 030015 / 01012 |
| Rodzaj | bardzo drobno zmielone migdały |
| Masa netto | 12.5 kg |
| Opakowanie | worek foliowy i karton |
| Kraj pochodzenia | USA |
| Producent | Margo P. Z. S. |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Przeznaczenie | do bezpośredniego spożycia |
| Zastosowanie | alternatywa dla mąki pszennej |
Wygląd zewnętrzny: kształt charakterystyczny dla produktu rozdrobnionego, powierzchni gładka, dopuszcza się kawałki częściowo pokryte łuską.
Barwa: jasnokremowa, charakterystyczna dla migdałów surowych.
Smak i zapach: swoisty dla migdałów, bez obcego posmaku i zapachu, w szczególności gorzkiego.
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 2519 kJ / 600 kcal |
| Tłuszcz | 50.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.5 g |
| Węglowodany | 10.7 g |
| w tym cukry | 3.6 g |
| Białko | 21.0 g |
| Błonnik | 11.0 g |
| Sól | 0.0 g |
Szczegóły produktu
Mata cukiernicza z szablonem okręgów. Wykonana z włókna szklanego pokrytego powłoką silikonową. Doskonale sprawdzi się do wypieku makaroników, ciasta parzonego oraz pracy z czekoladą.
Mata cukiernicza z włókna szklanego z powłoką silikonową i szablonem okręgów. Przeznaczona do wypieku makaroników. Doskonale sprawdzi się jako stolnica do wałkowania ciasta i masy cukrowej, nadaje się zarówno do pieczenia i mrożenia.
ALMONDS TOP26 PAVONI ∅ 180 mm forma silikonowa do dekoracji migdały
Forma do całościowych dekoracji w kształcie migdałów.
MINI ALMONDS TOP22 PAVONI ∅ 60 mm forma silikonowa do dekoracji migdały
Forma do całościowych dekoracji w kształcie migdałów.
Makaroniki to bardzo dekoracyjne i słodkie ciasteczka migdałowe, które teraz możesz łatwo przygotować w kształcie niewielkich serduszek. W przygotowaniach na pewno pomoże Ci mata silikonowa przeznaczona zarówno dla profesjonalistów jak i do użytku domowego.
op. 0.5 kg Mąka migdałowa - drobno mielone blanszowane migdały - nr. kat. 425 Lubeca
Mąka migdałowa wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów.
op. 1 kg Mąka migdałowa - drobno mielone blanszowane migdały - nr. kat. 425 Lubeca
Mąka migdałowa wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów.
op. 0.5 kg Grys migdałowy - grubo mielone blanszowane migdały - nr. kat. 423 Lubeca
Mąka migdałowa wytwarzana z grubo mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów.
op. 1 kg Grys migdałowy - grubo mielone blanszowane migdały - nr. kat. 423 Lubeca
Mąka migdałowa wytwarzana z grubo mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów.
op. 12.5 kg Grys migdałowy - grubo mielone blanszowane migdały - nr. kat. 423 Lubeca
Mąka migdałowa wytwarzana z grubo mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki. Jasnobeżowa barwa charakterystyczna dla surowych migdałów.
op. 2.4 kg Mandorla Elite Pernigotti - pasta migdałowa z aromatem - nr. kat. 12092371A
Pasta migdałowa wytwarzana w 99.9% z migdałów. Dodatek aromatu podkreśla naturalny smak. Produkt bez dodatku cukru.
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
op. 5 kg PRAMANO-T14 ALMOND&HAZELNUT PRALINE nadzienie pralina migdał i orzech laskowy Callebaut
op. 12.5 kg Mąka migdałowa do makaroników - drobno mielone blanszowane migdały
Mąka migdałowa do makaroników. Wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki i jasnokremowej barwie charakterystycznej dla surowych migdałów.
Modułowy stojak do serwowania i prezentacji francuskich makaroników - możliwość stosowania dowolnej ilości pięter. Transparentna patera z tworzywa pozwala na efektowną ekspozycję kolorowych ciasteczek.
op. 10 szt. MAŁE PUDEŁKO NA MAKARONIKI 105/45/45 mm zasuwane opakowanie na makaroniki z okienkiem
Proste i eleganckie - papierowe opakowanie na 3 sztuki makaroników. Wysuwana wkładka ułatwiająca pakowanie + transparentne okienko ładnie prezentujące zawartość.
op. 10 szt. ŚREDNIE PUDEŁKO NA MAKARONIKI 200/45/45 mm zasuwane opakowanie na makaroniki z okienkiem
Proste i eleganckie - papierowe opakowanie na 6 sztuk makaroników. Wysuwana wkładka ułatwiająca pakowanie + transparentne okienko ładnie prezentujące zawartość.
Proste i eleganckie - papierowe opakowanie na 12 sztuk makaroników. Wysuwana wkładka ułatwiająca pakowanie + transparentne okienko ładnie prezentujące zawartość.
op. 10 kg Mąka migdałowa do makaroników - drobno mielone blanszowane migdały
Mąka migdałowa do makaroników. Wytwarzana z drobno mielonych migdałów poddanych procesowi blanszowania. Mąka o delikatnym smaku pozbawionym goryczki i jasnokremowej barwie charakterystycznej dla surowych migdałów.
op. 384 szt. Gotowe korpusy makaroników - neutralne - śr. 35 mm - Macarons Neutro 20309G Modecor
Gotowe do użycia korpusy makaroników o średnicy 35 mm. Doskonałe do dekoracji tortów i deserów oraz do przekładania kremem. Stosowanie gotowych korpusów to prosty sposób na urozmaicenie słodkiej oferty w kawiarniach i restauracjach.
op. 384 szt. Gotowe korpusy makaroników - różowe - śr. 35 mm - Macarons Rosa 20309B Modecor
Gotowe do użycia korpusy makaroników o średnicy 35 mm. Doskonałe do dekoracji tortów i deserów oraz do przekładania kremem. Stosowanie gotowych korpusów to prosty sposób na urozmaicenie słodkiej oferty w kawiarniach i restauracjach.
Doskonale zbilansowana mieszanka mąki migdałowej i cukru pudru do wypieku perfekcyjnych makaroników. Produkt, spełnia potrzeby zarówno produkcji półprzemysłowej, jak i rzemieślniczej.
Wystąpił błąd, sprawdź szczegóły poniżej