
Jaki skład ma nadzienie owocowe?

Składniki: mango (60%), woda, cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana (E1422), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), ekstrakt z marchwi, ekstrakt z papryki.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości jaj, soi i mleka łącznie z laktozą oraz ich pochodnych.


Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa |
Delifruit Classic Mango |
Numer katalogowy |
8.00309.333 |
Seria produktowa |
Delifruit Classic |
Rodzaj |
gotowe nadzienie owocowe |
Smak |
mango |
Aromat |
mango |
Barwa |
pomarańczowa |
Konsystencja |
zagęszczona |
Zawartość owoców |
60% |
Forma |
owoce z żelu |
Opakowanie |
metalowa puszka |
Opakowanie zbiorcze |
3 x 2.7 kg (8.1 kg) |
Masa netto |
2.7 kg |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
uniwersalne |
Dozowanie |
według uznania |
Producent |
Dawn Foods |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
Belgia |


Zastosowanie i sposób użycia nadzienia owocowego:

Nadzienie owocowe, to produkt gotowy do użycia bezpośrednio z opakowania. Produkt nie podlega określonemu dozowaniu. Sosowany jest według uznania, zależnie od potrzeb i zastosowania w przepisie. Podstawowe zastosowanie owoców w żelu to: nadzienie do kruchego ciasta, w tym babeczek i tart, dekorowanie deserów, lodów i gofrów, nadawanie smaku kremom i masom cukierniczym, do przekładania tortów. Gęste nadzienie owocowe, to także doskonały dodatek smakowy i dekoracyjny do jogurtu mrożonego, czy słodkich potraw. Nadzienie sprawdzi się także do wypełniania bułeczek drożdżowych i pączków. Klasyczne nadzienia owocowe to produkty o uniwersalnym zastosowaniu w gastronomii i cukiernictwie. Nadają się zarówno do stosowania na zimno jak i na gorąco. Mogą być stosowane w produktach chłodzonych, mrożonych oraz poddawanych obróbce termicznej, w tym w wypiekach.

Jak przechowywać gotowe nadzienia owocowe?

Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: nadzienie owocowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.
Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu nadzienie owocowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, najlepiej przełożyć produkt do pojemnika z zamknięciem. Nadzienie należy zużyć w ciągu 2-4 dni od momentu otwarcia.

Wartość odżywcza nadzienia owocowego:
