Cytryna - pasteryzowany przecier owocowy:

Seria gotowych przecierów owocowych od marki Ravifruit o wszechstronnym zastosowaniu. Przeciery są pasteryzowane w celu zapewnienia wysokiej jakości i bezpieczeństwa produktów. Przetwory charakteryzuje wysoka zawartość owoców (90%) oraz niewielki dodatek cukru (10%). Wysokiej jakości przeciery owocowe o płynnej konsystencji, naturalnym smaku i aromacie. Świeżość produktów zapewnia ich odpowiednie zapakowanie, wygodny karton Tetra Pack z nakrętką. Opakowanie produktu pozwala na łatwe przechowywanie oraz dozowanie produktu. Po otwarciu przeciery należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu siedmiu dni od otwarcia. Stosowanie przecierów owocowych pozwala na zachowanie stałej jakości i powtarzalności produktu niezależnie od sezonu. Dodatkowo usprawnia i przyspiesza proces produkcji oraz ułatwia przechowywanie. Pulpy owocowe przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów, stosowania w cukiernictwie i gastronomii. Przeciery owocowe to produkty pełne naturalnego smaku owoców, o nieograniczonych możliwościach zastosowania.

Jaki skład ma przecier cytrynowy?

Składniki: miąższ i sok z cytryny (90%), cukier (10%).

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa |
Lemon |
Seria produktowa |
Ambient fruit purees |
Numer katalogowy |
20374224 |
Rodzaj |
przecier owocowy |
Smak |
cytryna |
Konsystencja |
płynna |
Forma |
pulpa |
Brix |
17 |
pH |
2.4 |
Opakowanie |
Tetra Pack |
Opakowanie zbiorcze |
6 x 1.0 kg |
Masa netto |
1.0 kg |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
produkcja cukiernicza |
Dozowanie |
według uznania |
Producent |
Ravifruit |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
Francja |


Zastosowanie i sposób użycia przecierów owocowych:

Przeciery owocowe to produkty gotowe do użycia, bezpośrednio z opakowania. Produkty z wysoką zawartością owoców i minimalnym dodatkiem cukru to doskonała baza do lodów, deserów, napojów i wyrobów cukierniczych. Pulpy owocowe stosuje się według potrzeb i uznania, dozowanie łatwo dostosujesz różnorodnych przepisów. Przeciery owocowe dodaje się bezpośrednio do sporządzanych napojów i deserów. Podstawowe zastosowanie pasteryzowanych przecierów owocowych to: sorbety, lody, musy, desery, polewy, galaretki, żelki, coulis, glazury, granitas, koktajle, drinki i napoje.

Jak przechowywać pulpy owocowe?

Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przecier owocowy w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania produktu przed otwarciem, to 10-25°C.
Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu przeciery owocowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Produkt najlepiej przechowywać w temperaturze od 0°C do 4°C. Produkt należy zużyć w ciągu 7 dni od momentu otwarcia opakowania.

Wartość odżywcza przecieru owocowego:

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
300 kJ / 71 kcal |
Tłuszcz |
0.3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
17.2 g |
w tym cukry |
14.9 g |
Błonnik |
2.3 g |
Białko |
0.3 g |
Sól |
0.0 g |


Informacje dodatkowe:

Tetra Pack - aseptyczny materiał opakowaniowy składający się z trzech materiałów. Papieru, zapewniającego sztywność opakowania i dającego możliwość nadruku etykiety. Folii aluminiowej, chroniącej produkt spożywczy przed działaniem czynników zewnętrznych. Folii wykonanej z polimeru (dopuszczonego do bezpośredniego kontaktu z żywnością), chroniącej papier przed wilgocią.



