Zestaw pędzelków z naturalnego włosia do precyzyjnych dekoracji cukierniczych. Idealne do nakładania barwników i farbek spożywczych. Bezpieczne w kontakcie z żywnością.
Akcesoria cukiernicze
Przygotowywanie słodkich deserów to profesja, którą zajmują się osoby zdeterminowane. Cukiernictwo wymaga przecież pokładów cierpliwości, ponieważ jest ono związane z nieustannym doskonaleniem swoich praktycznych umiejętności. Wszystko to jest jednak dużo łatwiejsze, kiedy ma się do dyspozycji specjalne akcesoria cukiernicze. Dzięki tym elementom możliwe jest wygodne tworzenie nowych słodkości, bez obaw o to, że w trakcie ich przygotowywania nagle zabraknie odpowiedniego wyposażenia. Wręcz przeciwnie - zestawienie profesjonalnych akcesoriów cukierniczych jest skonstruowane tak, aby żadna czynność nie odbywała się bez właściwego narzędzia. Dlatego właśnie profesjonaliści tak bardzo cenią sobie akcesoria cukiernicze do dekoracji. Dekoracja jest ostatnim etapem przygotowywania deserów, a zarazem jego najważniejszą częścią. Wtedy powstaje zachwycające pod względem estetycznym zwieńczenie każdego deseru, które przyciąga uwagę wszystkich zainteresowanych. Zastosowanie specjalnych akcesoriów do cukiernictwa jest tak szerokie, jak zakres wykonywanych przez profesjonalnych cukierników zleceń.
Profesjonalne akcesoria cukiernicze - zastosowanie, opinie
Jak wykorzystać akcesoria cukiernicze do dekoracji, tak aby ich potencjał został odpowiednio spożytkowany? Wszystko zależy od rodzaju danego zlecenia, a także głównego profilu działalności cukierniczej. Są pracownie zajmujące się przede wszystkim tworzeniem zachwycających tortów na różnorodne uroczystości, dlatego w ich przypadku sprawdzą się przede wszystkim akcesoria cukiernicze do dekoracji tortów, takie jak obręcze, skrobki czy akcesoria do koronek. Nie da się ukryć, że to właśnie w zakresie tworzenia słodkich tortów cukiernicy mają największe pole do opisu i ukazania swojej własnej inwencji twórczej. Warto zatem jak najlepiej to wykorzystać, używając specjalnych akcesoriów cukierniczych. Ich zastosowanie powinno być w pełni dostosowane również do charakteru uroczystości, na jaką przeznaczony ma być tort. Precyzyjne akcesoria do cukiernictwa, takie jak pędzelki do zdobień, najlepiej sprawdzą się do misternego dekorowania tortów ślubnych czy pozostałych okolicznościowych deserów. Kluczowe w ich przygotowaniu jest odpowiednie przygotowanie pod względem technicznym - reszta to już tylko inwencja twórcza danego cukiernika. W naszym internetowym sklepie z akcesoriami cukierniczymi znajduje się wiele praktycznych narzędzi do dekoracji, które zostały podzielone na odrębne kategorie ułatwiające zakupy.
Podkategorie
Jest 290 produktów.
Zestaw gumowych pędzelków do modelowania figurek z masy cukrowej. Idealne do formowania kształtów i tworzenia faktur. Bezpieczne w kontakcie z żywnością.
Wygodny nożyk do precyzyjnych dekoracji z wymiennym ostrzem ze stali nierdzewnej. Skalpel cukierniczy w różnych kolorach, które wysyłamy losowo zależnie od dostępności produktu.
op. 5 szt. Zestaw wymiennych ostrzy do skalpela cukierniczego - nr. kat. 5051164 Sweet Decor
Zestaw wymiennych ostrzy do skalpela cukierniczego. Opakowanie zawiera 5 sztuk ostrzy w wygodnym pudełeczku ułatwiającym bezpieczne przechowywanie.
Łopatka do porcjowania i nakładania ciasta - dł. 30 cm - Grand Chef Tescoma - nr. kat. 428292
Funkcjonalna łopatka ze stali nierdzewnej do porcjowania i nakładania ciasta. Doskonała do serwowania tortów. Wysoka jakość wykonana.
Ergonomiczna i funkcjonalna tarka ręczna do ścierania produktów na drobne wiórki i nitki. Doskonałe połączenie najwyższej jakości wykonania i designu. Wygoda i bezpieczeństwo pracy doceniane przez najlepszych szefów kuchni.
Szklana butelka z atomizerem - do rozpylania płynnych produktów spożywczych - poj. 100 ml
Bardzo wygodna w użyciu szklana butelka z atomizerem. Idealna do rozpylania płynnych produktów spożywczych. Stosowana do dekorowania, aromatyzowania i nasączania.
Butelka do nasączania biszkoptów - poj. 500 ml - 630346 Delicia Tescoma
Wygodna butelka przeznaczona do równomiernego nasączania biszkoptów. Praktyczna nakrętka z sitkiem i podziałka ułatwiająca odmierzanie składników ponczu. Wykonana elastycznego tworzywa do kontaktu z żywnością.
Packa cukiernicza do wygładzania masy cukrowej - dł. 145 x szer. 80 mm - Cake Star
Bardzo praktyczna packa cukiernicza do wygładzania masy cukrowej i marcepanu. Szpachelka cukiernicza do wygładzania kremów i mas. Wykonana z odpornego tworzywa przeznaczonego do kontaktu z żywnością.
Dwuczęściowa packa cukiernicza - do wygładzania masy cukrowej - 630566 Delicia Tescoma
Bardzo praktyczna packa cukiernicza do wygładzania masy cukrowej. Dwuczęściowa packa do większych i mniejszych powierzchni. Wykonana z odpornego tworzywa przeznaczonego do kontaktu z żywnością.
Ceramiczne kuleczki do wypieku tart i spodów z kruchego ciasta. Zapobiegają tworzeniu pęcherzyków powietrza i powstawaniu nierówności na powierzchni kruchego ciasta podczas pieczenia. Wygodne opakowanie z pokrywką, ułatwiające przechowywanie.
Solidnie wykonana skrobka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Uniwersalne zastosowanie. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Ergonomiczny kształt z okrągłym uchwytem i otworem z silikonową osłoną!
Solidnie wykonana skrobka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Uniwersalne zastosowanie. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze czarnym.
Solidnie wykonana skrobka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Uniwersalne zastosowanie. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana skrobka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Uniwersalne zastosowanie. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana skrobka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Uniwersalne zastosowanie. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana skrobka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Uniwersalne zastosowanie. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Trapezowy nóż do czekolady.
Trapezowa szpachla cukiernicza z uchwytem z tworzywa - dł. 270 x szer. 55 mm - Silikomart
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Trapezowy nóż do czekolady.
Nóż do marcepanu z tworzywa wzmocnionego włóknem szklanym - dł. 28 cm - nr. kat. 38273 Thermohauser
Profesjonalny nóż do marcepanu wykonany z tworzywa (PP) wzmocnionego włóknem szklanym. Idealny do porcjowania marcepanu i masy cukrowej. Niezbędny element podczas tworzenia dekoracji z masy marcepanowej.
Zestaw do modelowania marcepanu - 15 elementów z tworzywa - nr. kat. 03386 Thermohauser
Profesjonalny zestaw akcesoriów cukierniczych do modelowania marcepanu. Narzędzia do modelowania wykonane z tworzywa wzmocnionego włóknem szklanym. Zestaw 15 elementów przeznaczonych do modelowania dekoracji cukierniczych z marcepanu lub masy cukrowej. Całość zapakowana w wygodną walizkę ułatwiającą przechowywanie.
1 szt. Transparentne wsporniki do tortu - śr. 19 x dł. 200 mm - nr. kat. 30358 Modecor
Plastikowe wsporniki do tworzenia stelaża tortu piętrowego. Rurki do tortu piętrowego do przycinania na wymiar.
1 szt. Transparentne wsporniki do tortu - śr. 19 x dł. 200 mm - nr. kat. 1OU32 Florensuc
Plastikowe wsporniki do tworzenia stelaża tortu piętrowego. Rurki do tortu piętrowego do przycinania na wymiar.
op. 50 szt. Transparentne wsporniki do tortu - śr. 19 x dł. 200 mm - nr. kat. 30358 Modecor
Plastikowe wsporniki do tworzenia stelaża tortu piętrowego. Rurki do tortu piętrowego do przycinania na wymiar.
op. 50 szt. Transparentne wsporniki do tortu - śr. 19 x dł. 200 mm - nr. kat. 1OU32 Florensuc
Plastikowe wsporniki do tworzenia stelaża tortu piętrowego. Rurki do tortu piętrowego do przycinania na wymiar.
Zestaw plastikowych fiolek przeznaczonych do dekorowania tortów prawdziwymi kwiatami. Stosowanie fiolek pozwala na łatwe i bezpieczne dekorowanie tortów żywymi kwiatami.
Zestaw plastikowych fiolek przeznaczonych do dekorowania tortów prawdziwymi kwiatami. Stosowanie fiolek pozwala na łatwe i bezpieczne dekorowanie tortów żywymi kwiatami.
1 szt. Adapter Standard XXL - do tylek cukierniczych o śr. 27 mm - 20755 Thermohauser
Standardowy adapter do tylek cukierniczych o średnicy dolnej 27 milimetrów. Przeznaczony do końcówek w rozmiarze XXL. Pozwala na łatwe wymienianie końcówek dekoracyjnych w workach cukierniczych.