Rękawy cukiernicze to niezbędny element wyposażenia każdej (domowej i profesjonalnej) pracowni cukierniczej i kulinarnej. Jednorazowe worki znacznie usprawniają pracę, ponieważ nie wymagają czasochłonnego czyszczenia. Dodatkowo rękawy wykonane zostały z wytrzymałego tworzywa - polietylenu (PE), który w pełni nadaje się do recyklingu. Materiał jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością oraz gwarantuje niezawodność podczas pracy. Rękawy nie pękają pod wpływem nacisku i pozwalają na pracę z nadzieniami i masami do temperatury 60°C.
W opakowaniu znajduje się 12 zielonych rękawów z odpornego tworzywa o długości 53 cm i pojemności 2500 ml. Duża pojemność rękawów jest znacząca zaletą zwłaszcza podczas wykonywania większej ilości porcji (na przykład eklerów czy makaroników) oraz dekoracji, ponieważ pozwala na umieszczenie w rękawie większej porcji masy. Dodatkowo rękawy pasują do różnych rodzajów końcówek dekoracyjnych, ponieważ można je przycinać na dowolny wymiar. Są odporne na rozdarcia, a lekko gumowa powierzchnia zapewnia pewny chwyt podczas pracy.
Przeznaczone są do formowania i porcjowania różnego rodzaju mas cukierniczych (na przykład ciasta parzonego czy masy na makaroniki). Razem z końcówkami do dekoracji pozwalają na tworzenie efektownego wykończenia wypieków, deserów czy potraw. Doskonale sprawdzą się również do nakładania kremów podczas składania tortów czy porcjowania deserów. Charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu.
Główne zalety produktu:
-
produkt jednorazowego użytku - wykonany z materiału w pełni poddawanego recyklingowi
-
duża pojemność pozwala na umieszczenie w rękawie nawet 2500 ml wsadu
-
wytrzymałość materiału zapobiega pękaniu worków, co gwarantuje niezawodność podczas pracy
-
lekko gumowa powierzchnia zapewnia pewny chwyt
-
możliwość dostosowania do dowolnej wielkości końcówki dekoracyjnej
-
możliwość nakładania nadzień na ciepło (do temperatury 60°C)
-
uniwersalność zastosowania