Rękawy cukiernicze to niezbędny element wyposażenia każdej (domowej i profesjonalnej) pracowni cukierniczej i kulinarnej. Jednorazowe worki znacznie usprawniają pracę, ponieważ nie wymagają czasochłonnego czyszczenia. Dodatkowo rękawy wykonane zostały z wytrzymałego tworzywa (polietylen o niższej gęstości), odpornego na rozdarcia i pęknięcia. Materiał jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością oraz gwarantuje niezawodność podczas pracy. Rękawy nie pękają pod wpływem nacisku i pozwalają na swobodną pracę z nadzieniami i masami.
W opakowaniu znajduje się 100 transparentnych rękawów z tworzywa o długości 530 mm, szerokości 285 mm i grubości 80 μm. Duża pojemność rękawów jest znacząca zaletą zwłaszcza podczas wykonywania większej ilości porcji. Dodatkowo rękawy pasują do różnych rodzajów końcówek dekoracyjnych, ponieważ można je przycinać na dowolny wymiar.
Przeznaczone są do formowania i porcjowania różnego rodzaju mas cukierniczych (na przykład ciasta parzonego czy masy na makaroniki). Razem z końcówkami do dekoracji pozwalają na tworzenie efektownego wykończenia wypieków, deserów czy potraw. Doskonale sprawdzą się również do nakładania kremów podczas składania tortów czy porcjowania deserów. Charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu - pozwalają na pracę zarówno z zimnymi jak i ciepłymi masami.
Główne zalety produktu:
-
produkt jednorazowego użytku
-
transparentna barwa
-
wykonany z odpornego polietylenu o grubości 80 μm
-
wytrzymałość materiału zapobiega pękaniu worków, co gwarantuje niezawodność podczas pracy
-
możliwość dostosowania do dowolnej wielkości końcówki dekoracyjnej
-
uniwersalność zastosowania
-
możliwość formowania zimnych i ciepłych mas
-
zgodność ze standardami HACCP