• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

ciemna czekolada stworzona w całości z roślinnych składników - bez nawet śladowych ilości mleka
  • ciemna czekolada stworzona w całości z roślinnych składników - bez nawet śladowych ilości mleka
  • ciemna czekolada stworzona w całości z roślinnych składników - bez nawet śladowych ilości mleka
  • NXT DAIRY FREE CHOCOLATE

2.5 kg NXT™DFD-55 DAIRY FREE DARK CHOCOLATE 55.7% CHD-Q55-DFR-E0-U70 CALLEBAUT wegańska ciemna czekolada

CALLEBAUT124

NXT™ - czekolady przeznaczone do wszystkich wegańskich, roślinnych i bezmlecznych kreacji - smak przyszłości - czekolady wyprodukowane w całości z roślinnych składników, bez nawet śladowych ilości mleka.

210,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

NXT™ - CZEKOLADY PRZEZNACZONE DO WSZYSTKICH WEGAŃSKICH, ROŚLINNYCH I BEZMLECZNYCH KREACJI - smak przyszłości - czekolady wyprodukowane w całości z roślinnych składników, bez nawet śladowych ilości mleka. Charakteryzują się doskonałym smakiem oraz wyjątkową - kremową konsystencją. Czekolady pozwalają na przygotowywanie bezpiecznych roślinnych przepisów. Wyśmienite czekolady, które pozwalają rozkoszować się wyjątkowym smakiem - bez śladowych ilości mleka.

NXT™ DAIRY FREE DARK CHOCOLATE - to bezmleczna (nie zawierająca śladowych ilości mleka) ciemna czekolada o zrównoważonym smaku z intensywnymi nutami kakao i czerwonych owoców. Uniwersalna płynność czekolady sprawia, że doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Receptura numer NXT™DFD-55 - to ciemna belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 55.7% i statusie kuwertury. 

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna (E322), aromat waniliowy; czekolada ciemna - kuwertura bez mleka (masa kakaowa minimum 55.7%); produkt nie zawiera mleka; produkt bez laktozy; produkt przyjazny dla wegan.

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
55.7% - 38.0%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie

krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania

LODY I SORBETY
nadawanie smaku

lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2330/557 kJ/kcal
Tłuszcz 38.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 23.0 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 42.0 g
Białko  5.1 g
Sól 0.01 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 45-50 °C T2 27 °C T3 31-32 °C
ODLEWANIE - FORMOWANIE 12-8 °C
OBLEWANIE 18-14 °C

DODATKOWE INFORMACJE:

 

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ O NXT

FILM Z PREMIERY NXT

CZEKOLADA NXT  (1).png

Szczegóły produktu
CALLEBAUT124
5 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHD-Q55-DFR-E0-U70
NAZWA HANDLOWA
NXT™ DAIRY FREE DARK CHOCOLATE
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA Z ZAMKNIĘCIEM
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA WEGAŃSKA
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
ZRÓWNOWAŻONY | KAKAOWY | NUTY OWOCOWE
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA CIEMNEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA CZEKOLADA | DARK CHOCOLATE | BEZMLECZNA
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
ZAWARTOŚĆ KAKAO
55.7 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
38.0 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
NXT DAIRY FREE CHOCOLATE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: CACAOBARRY36(1)

Marka: CACAO BARRY

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 72% EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE CWD-Q1EVOC-E0-U70 CACAO BARRY (produkt konfekcjonowany)

EVOCAO™ WHOLEFRUIT CHOCOLATE - to nowy rodzaj czekolady wykonanej w całości z czystego owocu kakaowca. Wyjątkowy profil aromatyczny - naturalna kwasowość i nuty tropikalnych owoców. Czekolada ujawnia wszystkie smaki i naturalną świeżość owoców kakaowca.

Cena 140,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE