Ciemna belgijska czekolada o harmonijnym smaku z bez dodatku cukru - wyprodukowana przy użyciu maltitolu (słodzika) zamiast cukru.
Czekolada deserowa w dropsach i kaletkach
Wyjątkowe okazje bardzo często są uświetniane przez wyjątkowe jedzenie, a na wielu uroczystościach kluczowym elementem jest oczywiście tort. W zdecydowanej większości przypadków tego typu łakocie są wzbogacane różnymi dodatkami, a wśród tych ostatnich króluje czekolada.
Czekolada deserowa - do wypieków i nie tylko
Czekolada od dziesiątek lat jest nieodłącznym elementem kunsztu cukierników. Powstało mnóstwo jej rodzajów i odmian - zawierających mniej lub więcej kakao czy rozmaite dodatki, ciemna czekolada, biała czekolada, mleczna, smakowa - wszystkie one są powszechnie wykorzystywane przez profesjonalistów. Właśnie dlatego w tej kategorii naszego sklepu znajduje się bardzo wysokiej jakości czekolada ciemna deserowa w różnych formach, którą można użyć do wypieków i nie tylko na wiele różnych sposobów, m.in. może być ona podstawą do stworzenia pysznej polewy czy jako dodatek do kremu, który znajdzie się wewnątrz ciasta.
Wysokiej jakości deserowa czekolada od sprawdzonego dostawcy
Nasza firma od wielu lat zajmuje się dostarczaniem bardzo wysokiej jakości produktów dla cukierników i cukierni. Prym wiodą profesjonalne czekolady belgijskie, najbardziej uznawanych producentów Barry Callebaut i Cacao Barry. W ofercie znajdują się również czekolady BIO niemieckiego producenta Lubeca. Od samego początku naszego funkcjonowania zależy nam na tym, aby każda osoba, która zdecyduje się skorzystać z naszej oferty była jak najbardziej zadowolona. Z tego względu dbamy o profesjonalną obsługę klienta oraz jak najszerszy asortyment, w którym znajdują się wyroby wyłącznie wysokiej jakości.
Rodzaje czekolad deserowych - jak wybrać
W cukiernictwie czekolady deserowe będą różnić się pomiędzy sobą zawartością składników. Przyjmuje się że po czekoladzie białej, mlecznej, deserowa jest kolejną i może zawierać od 30 do 70% składników kakaowych. Ostatnią w kolejności jest czekolada gorzka. Zawartość składników kakaowych będzie różnić się w ilości samej miazgi kakaowej i masła kakaowego. Dlatego też czekolady mogą mieć różną płynność i smak. Do wylewania korpusów czekoladowych czekolada powinna miec minimum 3 krople płynności, komfort pracy zapewnią nam 4 krople płynności. Jezli robisz ganache to nie ma to już dużego znaczenia, mozna wybrać czekoladę o niższej zawartości tłuszcu kakaowego.
Osoby, które zdecydowały się dokonać u nas zakupu produktów cukierniczych, wystawiają nam bardzo pozytywne opinie. Najczęściej wspominają w nich o profesjonalnym podejściu naszych pracowników, błyskawicznej realizacji zamówienia oraz atrakcyjnych cenach.
Jeżeli zainteresowały cię dostępne w naszym sklepie czekolady deserowe lub którykolwiek z produktów z naszej oferty, to serdecznie zapraszamy do złożenia zamówienia. Jeśli natomiast masz jakieś pytania, to prosimy o kontakt. Nasi doradcy z chęcią udzielą Ci na nie wyczerpujących odpowiedzi. Postaw na sprawdzoną firmę już dziś.
DRODZY KLIENCI. W SEZONIE LETNIM PODCZAS UPAŁÓW CZEKOLADA NARAŻONA JEST NA ROZPUSZCZENIE POD WPŁYWEM WYSOKICH TEMPERATUR. JEŻELI CHCĄ PAŃSTWO MIEĆ GWARANCJĘ NIE ZMIENIONEJ POSTACI CZEKOLADY PROSZĘ WYBRAĆ DODATKOWO OPAKOWANIE STYROPIANOWE DO TRANSPORTU. W PRZECIWNYM NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA STAN W JAKIM DOTRZE DO PAŃSTWA ZAMÓWIONY TOWAR!
Jest 55 produktów.
5 kg BLOK Czekolada 54% CIEMNA z MALTITOLEM MALCHOC-D-123 Barry Callebaut
Czekolada ciemna bez dodatku cukru.
400 g CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811-E0-D94 CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
1 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811-E1-U68 CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811-E4-U71
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
op. 10 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811NV-01B
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 67.4% MADAGASCAR SINGLE ORIGIN CHD-Q67MAD-E4-U70 CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 70.0% SAO THOME SINLGE ORIGIN SAOTHOME-E4-U70 CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
5kg Czekolada 70% DESEROWA GIANDUJA w bloku GIA-D2-141 Callebaut
Połączenie ciemnej czekolady z pastą z prażonych orzechów.
1 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)
Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 CALLEBAUT 70-30-38-E4-U71
Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
10 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 NV-01B CALLEBAUT
Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 80.5% POWER 80 CALLEBAUT 80-20-44-E4-U71
Ciemna belgijska czekolada o bardzo intensywnym smaku z mocnymi nutami prażonego ziarna kakao oraz lekkimi nutami owoców. Obniżona zawartość cukru i kremowa konsystencja. Doskonała do nadawania intensywnego smaku.
Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Kuwertura czekoladowa o niskiej płynności. Idealna jako baza do ganache, musów i kremów oraz jako dodatek do wypieków. Nadaje deserom intensywny smak i pozwala uzyskać zwartą i aksamitną konsystencję.
Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Kuwertura czekoladowa o niskiej płynności. Idealna jako baza do ganache, musów i kremów oraz jako dodatek do wypieków. Nadaje deserom intensywny smak i pozwala uzyskać zwartą i aksamitną konsystencję.
Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.
Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.
Uniwersalna w zastosowaniu ciemna czekolada cukiernicza. Kuwertura czekoladowa o zawartości kakao minimum 57%. Czekolada w postaci wygodnych do rozpuszczania pastylek, Ciemna czekolada o szerokim zastosowaniu w cukiernictwie i kosmetyce!
Aromatyczna ciemna czekolada o przyjemnie owocowym smaku. Wytwarzana z najlepszych ziaren kakao z Madagaskaru. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!
Kultowa ciemna czekolada o zrównoważonym smaku z przyjemnie wyczuwalną goryczą. Intensywny i elegancki smak najlepszych odmian kakao. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!
op. 3 kg Abinao 85% Valrhona - ciemna czekolada z nutami surowego kakao - kuwertura w kaletkach
Czekolada w jakości premium, wytwarzana z wyselekcjonowanych ziaren kakao z Abinao. Wyjątkowy, intensywny smak z wyczuwalną goryczą oraz nutami surowego kakao. Stworzona dla prawdziwych smakoszy. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!
1kg Czekolada 65% Origine ALTO EL SOL CIEMNA CHD-P65ALTN-E1-U68 Cacao Barry
Ekologiczna kuwertura deserowa
1.0 kg BIO BOTANIKA 75.2% BY IGOR ZARITSKYI - EKOLOGICZNA CIEMNA CZEKOLADA
10.11.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA Bio Botanika by Igor Zaritskyi - ekologiczna ciemna czekolada >>> "energia słońca z Madagaskaru z delikatną goryczką i świeżą kwasowością egzotycznych i ekologicznych roślin".
Ciemna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
Czekolada deserowa o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
3 kg CIEMNA CZEKOLADA 56% CHN56XX3 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady
Ciemna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
Ciemna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
Zrównoważona ciemna czekolada o uniwersalnej płynności i wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do formowania i oblewania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.
Zrównoważona ciemna czekolada o uniwersalnej płynności i wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do formowania i oblewania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.
Zrównoważona ciemna czekolada o uniwersalnej płynności i wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do formowania i oblewania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.
Ciemna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak ciemnej czekolady o zrównoważonej słodyczy. (produkt konfekcjonowany)
Ciemna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak ciemnej czekolady o zrównoważonej słodyczy.
5 kg TOBADO 64.5% CHD-Q84TOBA-D38 CHOCOVIC ciemna czekolada easymelt o zrównoważonej słodyczy
Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Ważne! Wysyłki w pojemnikach z suchym lodem realizujemy od 48 godzin od momentu złożenia zamówienia! Styropianowy pojemnik termoizolacyjny do transportu i przechowywania. Styropianowy pojemnik transportowy. Pozwala na zabezpieczenie produktów przed działaniem wysokiej temperatury, minimalizuje wahania temperatury. Zabezpiecz swoją przesyłkę przed upałami!
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 66.8% BRAZIL SINGLE ORIGIN CHD-Q68BRA-E4-U70 CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
5kg Czekolada 83,8% z błonnikiem i słodzikiem Stewia CSD-P2811STE10-105 Callebaut
Czekolada ze stewią
Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Kuwertura czekoladowa o niskiej płynności. Idealna jako baza do ganache, musów i kremów oraz jako dodatek do wypieków. Nadaje deserom intensywny smak i pozwala uzyskać zwartą i aksamitną konsystencję. Ciemna czekolada wytwarzana w formie bloku, czyli dużej tabliczki czekolady.
Aromatyczna ciemna czekolada o przyjemnie owocowym smaku, z wyczuwalną słodyczą prażonych orzechów. Wytwarzana z najlepszych ziaren kakao z Peru. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych musów i kremów czekoladowych!
Cudownie zrównoważona ciemna czekolada o łagodnym smaku. Subtelna gorycz i przyjemne nuty prażonych orzechów. Wzorcowa czekolada z mieszanki najlepszych odmian kakao. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!
Cudownie zrównoważona ciemna czekolada o łagodnym smaku. Subtelna gorycz i przyjemne nuty prażonych orzechów. Wzorcowa czekolada z mieszanki najlepszych odmian kakao. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!
Kultowa ciemna czekolada o zrównoważonym smaku z przyjemnie wyczuwalną goryczą. Intensywny i elegancki smak najlepszych odmian kakao. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!
Ciemna czekolada o wyjątkowo intensywnym smaku kakao i delikatnej słodyczy. Wzmocniony smak kultowej czekolady Guanaja z najlepszych odmian kakao. Czekolada o niskiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o bardzo intensywnym smaku czekolady!
Gianduja Noisette Noir, to wyjątkowo aromatyczne połączenie najwyższej jakości ciemnej czekolady z prażonymi orzechami laskowymi. Produkt wytwarzany jest w postaci bloku czekoladowego, który można w prosty sposób dozować, po przez łamanie, kruszenie czy struganie. Doskonała baza do klasycznych kremów, musów, deserów, ganache, nadzień cukierniczych oraz lodów rzemieślniczych.
op. 1 kg Ciemna czekolada 55% Excellence Cacao Barry - CHD-R55EXEL-E4-U72 - produkt konfekcjonowany
Czekolada Excellence 55% od Cacao Barry. Wyjątkowy smak i aksamitna konsystencja. Czekolada w kilogramowym opakowaniu idealnym do użytku domowego.
Czekolada deserowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Czekolada cukiernicza w postaci drobnych kwadracików. Idealna jako dodatek do lodów, deserów, musów i kremów. Kwadratowa posypka czekoladowa do tortu, posypka czekoladowa do kawy i gorącej czekolady, posypka czekoladowa do dekoracji lodów.
Czekolada deserowa o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Czekolada cukiernicza w postaci drobnych kwadracików. Idealna jako dodatek do lodów, deserów, musów i kremów. Kwadratowa posypka czekoladowa do tortu, posypka czekoladowa do kawy i gorącej czekolady, posypka czekoladowa do dekoracji lodów.