2,5kg BRAZIL 66,8% Callebaut czekolada Origin CHD-Q68BRA-E4-U70

BARRYCALLEBAUT163

Producent: Callebaut

Nowy produkt

10 Sztuk/-i

Uwaga: Ostatnie sztuki!

161,43 zł brutto.

161,43 zł za op.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 16 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 16 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,60 zł.


Udostępnij: 

Czekolada Single Origin – Ciemna Brazil

Najbardziej owocowa spośród ciemnych czekolad Callebaut®

Wyprodukowana z ziaren pochodzących z Amazonii i Bahii.
Smakowanie czekolady single origin Brazil jest niczym wejście pod wodospad intensywnych aromatów kakao, wzmocnionych zachwycającą goryczką i odświeżającą kwaśnością. Rezultat to cudownie złożona czekolada z potężnymi akordami kakao i nutami goryczki.
Ustępują one jednak szybko fali świeżych, owocowych i kwaśnych smaków, które pozostają na dłużej. Do tej ciemnej kuwertury firma Callebaut® wybrała odmiany kakao uprawiane na zielonej plantacji Ouro Verde zlokalizowanej pośród lasów atlantyckich graniczącej z wybrzeżem Bahii i rzadkich odmian Trinitario z okolic Amazonki.
Brazil jest doskonała do najwyższej jakości batonów i tabliczek czekoladowych oraz wszelkich wyrobów konfekcji czekoladowej premium. Nasi cukiernicy zalecają łączyć ją ze słodszymi składnikami, o umiarkowanej kwaśności lub zupełnym jej braku.

Opis

Bardzo intensywny gorzki i kwaśny smak kakao. Owocowe nuty niedojrzałych bananów i lekkie nuty dymne.

Płynność 3 krople 

Skład: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny armat waniliowy. Może zawierać mleko.Masa kakowa minimum: 66,8%

Płynność: 3 krople

Opakowanie: 2,5kg

POBIERZ NASZE E-booki

  1. "Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów"  Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami.
  2. "Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią.

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

2,5kg BRAZIL 66,8% Callebaut czekolada Origin CHD-Q68BRA-E4-U70

2,5kg BRAZIL 66,8% Callebaut czekolada Origin CHD-Q68BRA-E4-U70

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry