2,5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Single Origin BRAZIL 66,8% CHD-Q68BRA-E4-U70 Callebaut

CALLEBAUT17

Producent: Callebaut

Nowy produkt

9 Sztuk/-i

Uwaga: Ostatnie sztuki!

173,00 zł brutto.

173,00 zł za op.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 17 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 17 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,70 zł.


Udostępnij: 

2,5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Single Origin BRAZIL 66,8% CHD-Q68BRA-E4-U70 Callebaut:

Opis: czekolada deserowa o statusie kuwertury wytwarzana z ziaren pochodzących z Amazonii i Bahii;

czekolada ma bardzo intensywny, gorzki i kwaśny smak kakao, ponadto dominują w niej nuty niedojrzałych bananów

oraz lekkie nuty dymne; 

Zawartość kakao minimum 66,8%

 

Pochodzenie ziarna kakaowego: z ziaren Trinitario i Amazonian Forastero

Składniki: miazga kakaowa (Brazylia), cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa,

naturalny aromat waniliowy (może zawierać mleko).

Skład:

- kakao: 66,8%

- mleko: 0,0%

- tłuszcz: 40,1%

Płynność: 3/5

Opakowanie: 2,5 kg

 

Zastosowanie: ciasta, ganache, pianki, musy, dekoracje czekoladowe, sosy, oblewanie, nadziewanie,

produkcja lodów, gotowanie, tabliczki czekolady, praliny;

 

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu,

chronić przed działaniem promieni słonecznych i obcych zapachów.

 

Kod produktu: CHD-Q68BRA-E4-U70

 

Wskazówki dotyczące parowania: przyprawy korzenne, pomarańcza, pomarańcza kandyzowana,

miód, migdały, orzechy ziemne, orzechy nerkowca, olej orzechowy.

Termin przydatności do spożycia:  24 miesiące od daty produkcji

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 554/2318 kcal/kJ

tłuszcz: 40,0 g

 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24,0 g

węglowodany: 34,0 g

 - w tym cukry: 30,0 g

białko: 7,6 g

sól: 0,02 g

 

POBIERZ NASZE E-booki:

 

"Inspirująca E-Księga Czekoladowych Pomysłów" o wartości 29 zł. Znajdziesz w niej niesamowite i łatwe przepisy m.in. na: dziesięć czekolad do picia, czekoladową pizzę, pyszne ręcznie robione trufle, puszysty mus, precle czy czekoladowe lizaki. Łącznie 22 przepisy na 40 stronach okraszonych kolorowymi zdjęciami (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

"Temperowanie czekolady - 5 sposobów" e-skrypt o wartości 9,99 zł. W kilka chwil przekształcisz się w profesjonalnego "Chocolatier" i wejdziesz w świat nowych czekoladowych możliwości. Temperowanie jest konieczne do prawidłowego wyrabiania pralin, tabliczek czekolady, etc. i nadaje czekoladzie lśniący wygląd i odpowiednią twardość (wersja elektroniczna - link do sciągnięcia po zamówieniu).

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

2,5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Single Origin BRAZIL 66,8% CHD-Q68BRA-E4-U70 Callebaut

2,5kg Czekolada CIEMNA/DESEROWA Single Origin BRAZIL 66,8% CHD-Q68BRA-E4-U70 Callebaut

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry