Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 66.8% BRAZIL SINGLE ORIGIN CHD-Q68BRA-E4-U70 CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Opis produktu
SINGLE ORIGIN BRAZIL - to czekolada wytwarzana z ziaren kakaowych pochodzących z Amazonii i Bahii. Czekolada charakteryzuje się intensywnie kakaowym smakiem, z wyczuwalną goryczką oraz odświeżającą nutą kwasowości. Jest to czekolada o wyjątkowo złożonym i mocnym smaku, który uzupełniają świeże, owocowe i lekko kwaśne nuty. Unikalny profil smakowy czekolady zachęca do łączenia jej ze składnikami o umiarkowanej kwasowości oraz umiarkowanej słodyczy. Z czekoladą przygotujesz najwyższej jakości batony i tabliczki czekolady oraz różnego rodzaju wyroby w jakości premium. Płynność czekolady (3/5) czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - wytwarzana jest z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z Brazylii, odmiana Trinitario i Amazonian Forastero - dla uzyskania niepowtarzalnego i wyszukanego smaku. BRAZIL to ciemna czekolada o minimalnej zawartości kakao 66.8% i statusie kuwertury.
![]()
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
![]()
Składniki: miazga kakaowa (z ziaren kakaowych z Brazylii, odmiana Trinitario i Amazonian Forastero), cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (66.8% minimalna zawartość kakao).
![]()
| KOMPOZYCJA - SKŁAD | ||
| KAKAO | MLEKO | TŁUSZCZ |
| 66.8% | - | 40.1% |
![]()
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
![]()
| APLIKACJE | |
| CUKIERNICTWO | |
|
średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku |
karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle |
| CIASTKA, WYPIEKI I DESERY | |
| nadawanie smaku, oblewanie |
krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania |
| LODY I SORBETY | |
| nadawanie smaku |
lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2318/554 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 40.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 24.0 g |
| Węglowodany | 34.0 g |
| w tym cukry | 30.0 g |
| Białko | 7.6 g |
| Sól | 0.02 g |
![]()
![]()
| TEMPEROWANIE CZEKOLADY | |||
| RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADA |
| CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
| MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
| BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
![]()
![]()
PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z SINGLE ORIGIN BRAZIL:
![]()
SMAROWIDŁO CZEKOLADOWO-ORZECHOWE
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- CHD-Q68BRA-E4-U70
- NAZWA HANDLOWA
- SINGLE ORIGIN BRAZIL
- MASA NETTO
- 2.5 kg
- OPAKOWANIE
- TORBA Z ZAMKNIĘCIEM
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 10 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
- RODZAJ
- CZEKOLADA W KALETKACH
- KSZTAŁT
- Callets™
- SMAK
- GORZKI | KWAŚNY | NUTY BANANÓW I DYMU
- BARWA
- INTENSYWNA | CHARAKTERYSTYCZNA
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- CUKIERNICTWO | WYPIEKI | DESERY | LODY
- RODZAJ CZEKOLADY
- CIEMNA CZEKOLADA | DARK CHOCOLATE
- PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
- 3/5
- POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
- BRAZYLIA | ODMIANA TRINITARIO I AMAZONIAN FORASTERO
- ZAWARTOŚĆ KAKAO
- 66.8 %
- ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
- 40.1 %
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
- SERIA PRODUKTOWA
- SINGLE ORIGIN COLLECTION CHOCOLATE