Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 70.0% SAO THOME SINLGE ORIGIN SAOTHOME-E4-U70 CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Opis produktu
SINGLE ORIGIN SAO THOME - to ciemna czekolada wytwarzana z ziaren odmiany Amelonado pochodzących z Wyspy Świętego Tomasza. Czekolada charakteryzuje się bardzo intensywnym i złożonym smakiem, bogatym w nuty prażonych ziaren oraz świeże nuty owocowe - moreli, czerwonych owoców, cytrusów, a także lekkie nuty herbaciane. Czekolada doskonale smakuje bez żadnych dodatków, sprawdzi się również w połączeniu z owocami o umiarkowanej i wysokiej kwasowości oraz umiarkowanej i wysokiej słodyczy. Wspaniałą harmonię można osiągnąć łącząc czekoladę ze składnikami z wyczuwalną goryczką - orzechami włoskimi, kawą, ostrymi przyprawami. Z czekoladą przygotujesz doskonałe wyroby formowane, a także ganache, musy czy sosy o niepowtarzalnym smaku. Płynność czekolady (3/5) czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - wytwarzana jest z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z Wyspy Świętego Tomasza, odmiana Amelonado - dla uzyskania złożonego smaku. SAO THOME to ciemna czekolada o minimalnej zawartości kakao 70.0% i statusie kuwertury.
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Składniki: miazga kakaowa (z ziaren kakaowych z wyspy Św. Tomasza, odmiana Amelonado (Forastero)), cukier, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (70.0% minimalna zawartość kakao).
KOMPOZYCJA - SKŁAD | ||
KAKAO | MLEKO | TŁUSZCZ |
70.0% | - | 39.4% |
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
APLIKACJE | |
CUKIERNICTWO | |
średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku |
karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle |
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY | |
nadawanie smaku, oblewanie |
krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania |
LODY I SORBETY | |
nadawanie smaku |
lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2276/544 kJ/kcal |
Tłuszcz | 39.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 24.0 g |
Węglowodany | 31.0 g |
w tym cukry | 27.0 g |
Białko | 8.5 g |
Sól | 0.02 g |
TEMPEROWANIE CZEKOLADY | |||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADA |
CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z SINGLE ORIGIN SAO THOME:
FLORENTYNKI Z CIEMNEJ CZEKOLADY
KREM BAWARSKI Z CIEMNEJ CZEKOLADY
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- SAOTHOME-E4-U70
- NAZWA HANDLOWA
- SINGLE ORIGIN SAO THOME
- MASA NETTO
- 2.5 kg
- OPAKOWANIE
- TORBA Z ZAMKNIĘCIEM
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 10 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
- RODZAJ
- CZEKOLADA W KALETKACH
- KSZTAŁT
- Callets™
- SMAK
- MOCNY | NUTY CZERWONYCH I ŻÓŁTYCH OWOCÓW
- BARWA
- INTENSYWNA | CHARAKTERYSTYCZNA
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- CUKIERNICTWO | WYPIEKI | DESERY | LODY
- RODZAJ CZEKOLADY
- CIEMNA CZEKOLADA | DARK CHOCOLATE
- PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
- 3/5
- POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
- WYSPY ŚW. TOMASZA |ODMIANA AMELONADO (FORASTERO)
- ZAWARTOŚĆ KAKAO
- 70.0 %
- ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
- 39.4 %
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
- SERIA PRODUKTOWA
- SINGLE ORIGIN COLLECTION CHOCOLATE