• Babbi Day

  • SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

single origin collection chocolate sao thome
  • single origin collection chocolate sao thome
  • czekolada produkowana w postaci kaletek, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 70.0% SAO THOME SINLGE ORIGIN SAOTHOME-E4-U70 CALLEBAUT

CALLEBAUT72

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

241,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

SINGLE ORIGIN SAO THOME - to ciemna czekolada wytwarzana z ziaren odmiany Amelonado pochodzących z Wyspy Świętego Tomasza. Czekolada charakteryzuje się bardzo intensywnym i złożonym smakiem, bogatym w nuty prażonych ziaren oraz świeże nuty owocowe - moreli, czerwonych owoców, cytrusów, a także lekkie nuty herbaciane. Czekolada doskonale smakuje bez żadnych dodatków, sprawdzi się również w połączeniu z owocami o umiarkowanej i wysokiej kwasowości oraz umiarkowanej i wysokiej słodyczy. Wspaniałą harmonię można osiągnąć łącząc czekoladę ze składnikami z wyczuwalną goryczką - orzechami włoskimi, kawą, ostrymi przyprawami. Z czekoladą przygotujesz doskonałe wyroby formowane, a także ganache, musy czy sosy o niepowtarzalnym smaku. Płynność czekolady (3/5) czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - wytwarzana jest z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z Wyspy Świętego Tomasza, odmiana Amelonado - dla uzyskania złożonego smaku. SAO THOME to ciemna czekolada o minimalnej zawartości kakao 70.0% i statusie kuwertury.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: miazga kakaowa (z ziaren kakaowych z wyspy Św. Tomasza, odmiana Amelonado (Forastero)), cukier, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (70.0% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
70.0% - 39.4%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie

krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania

LODY I SORBETY
nadawanie smaku

lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2276/544 kJ/kcal
Tłuszcz 39.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24.0 g
Węglowodany 31.0 g
w tym cukry 27.0 g
Białko  8.5 g
Sól 0.02 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z SINGLE ORIGIN SAO THOME:

 

FLORENTYNKI Z CIEMNEJ CZEKOLADY

BROWNIE DYNIOWE Z WANILIĄ

CHANTILLY Z CIEMNEJ CZEKOLADY

KREM BAWARSKI Z CIEMNEJ CZEKOLADY

Szczegóły produktu
CALLEBAUT72
3 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
SAOTHOME-E4-U70
NAZWA HANDLOWA
SINGLE ORIGIN SAO THOME
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA Z ZAMKNIĘCIEM
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
MOCNY | NUTY CZERWONYCH I ŻÓŁTYCH OWOCÓW
BARWA
INTENSYWNA | CHARAKTERYSTYCZNA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | WYPIEKI | DESERY | LODY
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA CZEKOLADA | DARK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
WYSPY ŚW. TOMASZA |ODMIANA AMELONADO (FORASTERO)
ZAWARTOŚĆ KAKAO
70.0 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
39.4 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
SINGLE ORIGIN COLLECTION CHOCOLATE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: