• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

aromatyczne połączenie mlecznej  i białej czekolady z kawą
  • aromatyczne połączenie mlecznej  i białej czekolady z kawą
  • produkowana w postaci kaletek, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą

1 kg CAPPUCCINO CALLETS™ CAPPUCCINO-E4-U70 CALLEBAUT połączenie mlecznej i białej czekolady z kawą

CALLEBAUT97

Wyjątkowe połączenie mlecznej i białej belgijskiej czekolady z kawą - bogaty słodki smak śmietanki, kawy i kakao o ciepłej brązowej barwie. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

106,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

KOLOROWE I SMAKOWE CALLETS™ - to wyjątkowa seria smakowych czekolad o dopracowanych recepturach i intensywnych kolorach, które pozwalają na tworzenie nietuzinkowych słodkich kreacji. 

CAPPUCCINO CALLETS™ - to mieszanka mlecznej i białej belgijskiej czekolady z kawą o ciepłej brązowej barwie. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy (kawy cappuccino) połączeniu bogatego smaku belgijskiej czekolady z ziarnami kawy. Czekolada charakteryzuje się zrównoważonym słodkim smakiem z wyczuwalnymi nutami śmietanki, kakao oraz kawy. Czekolada cappuccino zachowuje się jak klasyczna mleczna czekolada - podczas topienia, temperowania czy schładzania. Uniwersalna płynność (3/5) sprawia, że czekolada doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach - do formowania, oblewania, aromatyzowania (musów i kremów) oraz tworzenia dekoracji. Mieszanka białej i mlecznej czekolady z kawą o minimalnej zawartości masy kakaowej - 30.8%.

*czekolada w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 2.5 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu. 

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, kawa (2%), emulgator: lecytyna sojowa (E322), kawa rozpuszczalna, naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i laskowych); mieszanka - czekolada mleczna i czekolada biała z kawą (masa kakaowa minimum 30.8%).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
30.8% 22.5% 36.1%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE

karmele, grona czekoladowe, pasty czekoladowe, nadzienia kremowe i maślane, ganache, talarki, trufle czekoladowe, krem bawarski, krem angielski, krem twarogowy, glazury, musy, sosy, biszkopty i ciasta, mrożona czekolada do picia, gorąca czekolada do picia, wypieki, wyroby ciastkarskie

nadawanie smaku, oblewanie, mieszanie, nadziewanie

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2358/564 kJ/kcal
Tłuszcz 36.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 22.0 g
Węglowodany 52.0 g
w tym cukry 51.0 g
Białko  6.6 g
Sól 0.20 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z CARAMEL CALLETS™:

 

EKLERY KAWOWO-KARMELOWE

Szczegóły produktu
CALLEBAUT97

Opis

NAZWA HANDLOWA
CAPPUCCINO CALLETS™
MASA NETTO
1 kg
KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
TAK
OPAKOWANIE
WOREK Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
CZEKOLADA SMAKOWA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
CAPPUCCINO | KAWOWY | ŚMIETANKOWY | CZEKOLADOWY
BARWA
CIEPŁA | BRĄZOWA
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
KOD PRODUKTU
CAPPUCCINO-E4-U70
RODZAJ CZEKOLADY
MLECZNA I BIAŁA CZEKOLADA Z KAWĄ
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
ZAWARTOŚĆ KAKAO
30.8 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
36.1 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA
22.5 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
COLOURED & FLAVOURED CALLETS CALLEBAUT
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: