Wyjątkowe połączenie białej czekolady z aromatem truskawkowym o nietuzinkowej, świeżej barwie - idealna do barwienia i aromatyzowania. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
2.5 kg CAPPUCCINO CALLETS™ CAPPUCCINO-E4-U70 CALLEBAUT połączenie mlecznej i białej czekolady z kawą
Wyjątkowe połączenie mlecznej i białej belgijskiej czekolady z kawą - bogaty słodki smak śmietanki, kawy i kakao o ciepłej brązowej barwie. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.
Opis produktu
KOLOROWE I SMAKOWE CALLETS™ - to wyjątkowa seria smakowych czekolad o dopracowanych recepturach i intensywnych kolorach, które pozwalają na tworzenie nietuzinkowych słodkich kreacji.
CAPPUCCINO CALLETS™ - to mieszanka mlecznej i białej belgijskiej czekolady z kawą o ciepłej brązowej barwie. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy (kawy cappuccino) połączeniu bogatego smaku belgijskiej czekolady z ziarnami kawy. Czekolada charakteryzuje się zrównoważonym słodkim smakiem z wyczuwalnymi nutami śmietanki, kakao oraz kawy. Czekolada cappuccino zachowuje się jak klasyczna mleczna czekolada - podczas topienia, temperowania czy schładzania. Uniwersalna płynność (3/5) sprawia, że czekolada doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach - do formowania, oblewania, aromatyzowania (musów i kremów) oraz tworzenia dekoracji. Mieszanka białej i mlecznej czekolady z kawą o minimalnej zawartości masy kakaowej - 30.8%.
Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, kawa (2%), emulgator: lecytyna sojowa (E322), kawa rozpuszczalna, naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i laskowych); mieszanka - czekolada mleczna i czekolada biała z kawą (masa kakaowa minimum 30.8%).
KOMPOZYCJA - SKŁAD | ||
KAKAO | MLEKO | TŁUSZCZ |
30.8% | 22.5% | 36.1% |
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
APLIKACJE | |
karmele, grona czekoladowe, pasty czekoladowe, nadzienia kremowe i maślane, ganache, talarki, trufle czekoladowe, krem bawarski, krem angielski, krem twarogowy, glazury, musy, sosy, biszkopty i ciasta, mrożona czekolada do picia, gorąca czekolada do picia, wypieki, wyroby ciastkarskie |
nadawanie smaku, oblewanie, mieszanie, nadziewanie |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2358/564 kJ/kcal |
Tłuszcz | 36.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 22.0 g |
Węglowodany | 52.0 g |
w tym cukry | 51.0 g |
Białko | 6.6 g |
Sól | 0.20 g |
TEMPEROWANIE CZEKOLADY | |||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADA |
CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z CARAMEL CALLETS™:
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- CAPPUCCINO-E4-U70
- NAZWA HANDLOWA
- CAPPUCCINO CALLETS™
- MASA NETTO
- 2.5 kg
- OPAKOWANIE
- TORBA
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 10 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
- RODZAJ
- CZEKOLADA SMAKOWA W KALETKACH
- KSZTAŁT
- Callets™
- SMAK
- CAPPUCCINO | KAWOWY | ŚMIETANKOWY | CZEKOLADOWY
- BARWA
- CIEPŁA | BRĄZOWA
- PRZEZNACZENIE
- DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
- ZASTOSOWANIE
- CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
- RODZAJ CZEKOLADY
- MLECZNA I BIAŁA CZEKOLADA Z KAWĄ
- PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
- 3/5
- ZAWARTOŚĆ KAKAO
- 30.8 %
- ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
- 36.1 %
- ZAWARTOŚĆ MLEKA
- 22.5 %
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
- SERIA PRODUKTOWA
- COLOURED & FLAVOURED CALLETS CALLEBAUT