aromatyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności
  • aromatyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności
  • aromatyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności
  • aromatyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności

2.5kg MLECZNA CZEKOLADA 40% ORIGINE GHANA CHM-P40GHA-E4-U70 CACAO BARRY

CACAOBARRY10

Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.

347,50 zł
Brutto

139,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 9

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Niezwykła mleczna czekolada wytwarzana z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych pochodzących z Ghany. Ma zdecydowany smak kakao z nutą kwasowości - dostarczaną przez ziarna, które zawdzięczają swoje dziedzictwo brazylijskim sadzonkom przywiezionym do Ghany (w 1879 roku). Subtelna słodycz z silnym aromatem kakao oraz słodkimi nutami herbatników, miodu i karmelu. Wysoka płynność czekolady sprawia, że doskonale sprawdzi się do oblewania, podczas produkcji pralin (krojonych i formowanych) oraz do tworzenia wyjątkowych tabliczek czekolady. Czekolada Origine Ghana - to mleczna czekolada o minimalnej zawartości kakao 40.5% i statusie kuwertury (zawartość masła kakaowego - 39%).

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa (z Ghany), emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny proszek waniliowy; może zawierać orzechy; kuwertura czekoladowa (40.5% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
40% 20% 39%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 17-18°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE - oblewanie, formowanie, odlewanie, tabliczki czekolady, praliny krojone i formowane

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2442/584 kJ/kcal
Tłuszcz 41.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24.0 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 44.0 g
Białko  7.7 g
Sól 0.16 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z ORIGINE GHANA:

 

CIASTO Z PASTERNAKIEM, MIODEM I KARDAMONEM

TABLICZKA CZEKOLADY Z NADZIENIEM

MUS CZEKOLADOWO-KARMELOWY

GHANA CACAO BARRY (4).png

Szczegóły produktu
CACAOBARRY10
9 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
CHM-P40GHA-E4-U70
NAZWA HANDLOWA
MILK CHOCOLATE COUVERTURE ORIGINE GHANA
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
INTENSYWNY | KWAŚNE I SŁODKIE NUTY | SUBTELNA SŁODYCZ
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA MLECZNEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA
RODZAJ CZEKOLADY
MLECZNA CZEKOLADA | MILK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
4/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
GHANA - ODMIANA AMELONADO (FORASTERO)
ZAWARTOŚĆ KAKAO
40%
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
39%
ZAWARTOŚĆ MLEKA
20%
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
ORIGINE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CHOCOWORLD74

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW2103 Chocolate World - forma z poliwęglanu do dużej tabliczki czekolady - dł. 192 x szer. 93 x wys. 10 mm / poj. 160 g

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.

Cena 94,00 zł Cena podstawowa 117,50 zł

94,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT81

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 32% VELVET CALLEBAUT W3-E4-U71

favorite_border favorite

Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 288,00 zł

115,20 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE