Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
12008CW FORMA CHOINKA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady w kształcie choinki
  • 12008CW FORMA CHOINKA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady w kształcie choinki
  • 12008CW FORMA CHOINKA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady w kształcie choinki
  • 12008CW FORMA CHOINKA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady w kształcie choinki

12008CW FORMA CHOINKA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady w kształcie choinki

CHOCOWORLD119
Ocena 
117,50 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

SCHEMAT FORMY DO TABLICZEK CZEKOLADY:

  • Kształt: tabliczka czekolady w kształcie choinki 
  • Wymiary formy: 275 mm x 135 mm x 24 mm (długość) x (szerokość) x (wysokość)
  • Wymiary porcji: 139.5 mm x 103 mm x 12 mm (długość) x (szerokość) x (wysokość)
  • Objętość porcji: 84.5 g (waga gotowej tabliczki czekoladowej)
  • Ilość porcji: 2 (tabliczki czekoladowe - choinki)
  • Materiał: poliwęglan (polycarbonate)
  • Kolor: matowy, transparentny
  • Kod produktu: 12008CW

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

PROFIL CHOCOLATE WORLD NA INSTAGRAM

OBEJRZYJ FILMY INSTRUKTAŻOWE CHOCOLATE WORLD

NAJNOWSZY KATALOG FORM CHOCOLATE WORLD

Szczegóły produktu
CHOCOWORLD119
1 Przedmiot
Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

12008CW FORMA CHOINKA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady w kształcie choinki

12008CW FORMA CHOINKA CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady w kształcie choinki

Napisz swoją opinię
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: