• CIASTO NA GOFRY

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z zespołem Dutch Patisserie Team
  • forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z zespołem Dutch Patisserie Team
  • forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z zespołem Dutch Patisserie Team
  • forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z zespołem Dutch Patisserie Team
  • forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z zespołem Dutch Patisserie Team
  • forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z zespołem Dutch Patisserie Team
  • forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z zespołem Dutch Patisserie Team

CW12061 HONORÉ - DUTCH PASTRY TEAM CHOCOLATE WORLD forma z poliwęglanu do pralin dekorowanych

CHOCOWORLD160

Profesjonalna forma z poliwęglanu zaprojektowana i opracowana we współpracy z zespołem Dutch Patisserie Team. Oryginalny kształt doskonale sprawdzi się do tworzenia wyjątkowo dekoracyjnych czekoladek.

109,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Zalety korzystania z form z poliwęglanu:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy

TECHNIKI

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

KATALOG PRODUKTOWY

CHOCOLATE WORLD FORMY

Szczegóły produktu
CHOCOWORLD160

Opis

NUMER KATALOGOWY
CW12061
NAZWA HANDLOWA
CHOCOLADEVORM HONORÉ - DUTCH PASTRY TEAM CW12061
OPAKOWANIE
BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
ILOŚĆ PORCJI
18
OBJĘTOŚĆ PORCJI
10.5 g
OBJĘTOŚĆ FORMY
189 g
WYMIARY FORMY
275 mm x 135 mm x h 26 mm
WYMIARY PORCJI
54 mm x 22 mm x h 20.5 mm
RODZAJ
FORMA DO PRALIN
KSZTAŁT
WYDŁUŻONY | ZAOKRĄGLONY
BARWA
TRANSPARENTNA
WZÓR
NOWOCZESNY
MATERIAŁ
POLIWĘGLAN
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO CZEKOLADY
APLIKACJE
PRALINY KLASYCZNE I DEKOROWANE
TEMATYKA
UNIWERSALNA
MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
TAK
MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
TAK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: CHOCOWORLD185

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW12105 HALFRONDE REEP MET IJSSCHERVEN CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - zaokrąglony blok w geometryczny wzór

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 105,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOWORLD186

Marka: CHOCOLATE WORLD

Forma do jajka 7 cm CW12108 EI MET RONDJES CHOCOLATE WORLD - połówka jajka z wzorem okręgów

Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 105,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER120

Marka: HANS BRUNNER

HB-9188-S QUADRATPRALINE MANILA HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do pralin - dekoracyjny kwadrat

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: HANSBRUNNER125

Marka: HANS BRUNNER

HB-9201-PC NAPOLITAIN FOSSIL HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - mini tabliczki z wzorem skamieniałości

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER134

Marka: HANS BRUNNER

HB-7033-S SCHNEEMANN RENTIER SANTA HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do świątecznych czekoladek - bałwanek, renifer, mikołaj

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych pralin. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CHOCOWORLD182

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW12097 BLOKJE MET BUBBELS CHOCOLATE WORLD - forma z poliwęglanu do pralin - prostokątny blok z wzorem bąbelków

Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 105,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE