Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
gianduia - to kremowa mieszanka mlecznej czekolady i pasty ze średnio prażonych orzechów laskowych
  • gianduia - to kremowa mieszanka mlecznej czekolady i pasty ze średnio prażonych orzechów laskowych
  • gianduia - to kremowa mieszanka mlecznej czekolady i pasty ze średnio prażonych orzechów laskowych

5 kg BLOK GIANDUJA MLECZNA GIA-144 CALLEBAUT mleczna czekolada z orzechami laskowymi

CALLEBAUT44

Mleczna czekolada zmieszana z prażonymi orzechami laskowymi tworzą delikatny i kremowy przysmak - doskonały do wyrobów cukierniczych oraz do nadawania smaku nadzieniom i deserom. 

506,70 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Opis

GIANDUJA MLECZNA (BLOK) - to wyjątkowe połączenie mlecznej czekolady z prażonymi orzechami laskowymi. Blok czekoladowy z orzechami ma lekko twardą i kremową konsystencję, która jest łatwa do krojenia (porcjowania). Gianduja ma zbilansowany smak z mocno wyczuwalnymi nutami prażonych orzechów - doskonale sprawdzi się jako nadzienie do wyrobów cukierniczych oraz do nadawania smaku nadzieniom i deserom. Przeznaczona jest do bezpośredniego użycia - dodawana do wyrobów pokrojona lub po rozpuszczeniu. Idealnie sprawdzi się jako nadzienie do pralin i wypieków oraz do nadawania smaku lodom i sorbetom.

Składniki: cukier, orzechy laskowe (średnio prażone), mleko pełne w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, masa kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa (E322); może zawierać śladowe ilości innych orzechów (w tym orzechów arachidowych); gianduia mleczna w bloku - mleczna czekolada z orzechami laskowymi (25%).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
CUKIER ORZECHY
30.2% 25.0%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

nadziewanie, nadawanie smaku

ganache, praliny z nadzieniem orzechowym, trufle, nadzienia

CIASTKA, WYPIEKI I DESERY

krem bawarski, krem cremeux, krem angielski, krem twarogowy, ganache, sosy, kremy do zapiekania, nadawanie smaku

LODY I SORBETY

nadawanie smaku

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 606 kcal
Tłuszcz 45.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 19.2 g
Węglowodany 39.3 g
w tym cukry 37.1 g
Białko  8.1 g
Sól 0.15 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z GJANDUJA:

 

DRAŻE

MUFFINKA Z ORZECHAMI LASKOWYMI

ZAWADIACKIE ORZECHY

GIANDUIA CALLEBAUT.png

Szczegóły produktu
CALLEBAUT44
1 Przedmiot

Opis

NUMER KATALOGOWY
GIA-144
NAZWA HANDLOWA
GIANDUIA - MLECZNA
MASA NETTO
5 kg
OPAKOWANIE
FOLIA OCHRONNA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
25 kg (5 x 5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA Z PASTĄ Z PRAŻONYCH ORZECHÓW LASKOWYCH
KSZTAŁT
PROSTOKĄTNY
SMAK
MLECZNA CZEKOLADA | PRAŻONE ORZECHY LASKOWE
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA DLA MLECZNEJ CZEKOLADY
FORMA
BLOK
KONSYSTENCJA
KREMOWA | ŁATWA DO KROJENIA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | LODY I SORBETY | WYPIEKI
RODZAJ CZEKOLADY
MLECZNA CZEKOLADA
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
WYBRZEŻE KOŚCI SŁONIOWEJ | GHANA | EKWADOR
ZAWARTOŚĆ CUKRU
30.2 %
ZAWARTOŚĆ ORZECHÓW
25.0 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
GIANDUJA - GIA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: