op. 2.5 kg Delizia di Cocco Comprital - pasta cukiernicza o smaku kokosowo-migdałowym - nr. kat. PF297P

Indeks: COMPRITAL09
Marka:

Pasta cukiernicza o smaku kokosowo-migdałowym. Idealna do lodów i deserów inspirowanych popularnymi pralinkami kokosowymi. Smak alla Raffaello.

338,88 zł (8% VAT)
135,55 zł / 1 kg

313,77 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 7 szt.

Opis produktu

Pasta cukiernicza o smaku Raffaello:

Paste Classiche od włoskiego producenta Comprital, to seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Skoncentrowany smak i formuła past pozwala na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o autentycznym i wyrafinowanym smaku. Pasty smakowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty smakowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.

Ważne informacje i charakterystyka produktu:

Produkt w postaci pasty o skoncentrowanym smaku. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.

Pasta Delizia di Cocco:

Pasta cukiernicza łącząca smak kokosa z migdałami. Idealna do sporządzania lodów i deserów o smaku inspirowanym popularnymi pralinkami kokosowymi.

Skład pasty smakowej:

Składniki: cukier, wiórki koksowe (19%), migdały, odtłuszczone mleko w proszku, oleje i tłuszcze roślinne (z orzechów arachidowych, kokosowy, kakaowy), aromat.

Alergeny: produkt może zawierać soję, jaja, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Podstawowa receptura i dozowanie pasty cukierniczej:

Pasta smakowa 70-100 g
Mieszanka bazowa 1000 ml

Pasta smakowa - szczegóły produktu:

Rodzaj smakowa pasta cukiernicza
Nazwa handlowa Pasta Delizia di Cocco
Numer katalogowy PF297P
Smak kokosowo-migdałowy
Barwa jasna
Forma pasta
Konsystencja gęsta
Masa netto 2.5 kg
Opakowanie jednostkowe wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca
Opakowanie zbiorcze karton
Ilość w opakowaniu zbiorczym 2 x 2.5 kg - 5.0 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do lodów i wyrobów cukierniczych
Producent Comprital
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji wyprodukowano we Włoszech

Przybliżona wartość odżywcza pasty kokosowej:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2527 kJ / 605 kcal
Tłuszcz 50.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 22.0 g
Węglowodany 38.0 g
w tym cukry 32.0 g
Białko 9.5 g
Sól 0.23 g

Szczegóły produktu