op. 5.5 kg Cremosette Mandorla - gotowy krem migdałowy do nadziewania - 241201 Leagel

Indeks: LEAGEL13
Marka:

Cremosette Mandorla od Leagel, to wysokiej jakości krem migdałowy, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania.

Poznaj możliwości, jakie dają produkty Cremosette:

338,03 zł -10%
304,23 zł (8% VAT)
55,31 zł / 1 kg
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką : 338,03 zł

281,69 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 8 szt.

Opis produktu

Idealnie kremowe nadzienie migdałowe do szprycowania, oblewania i dekorowania!

Cremosette, to seria wysokiej jakości gotowych do użycia kremów o aksamitnej konsystencji. Produkty przeznaczone do nadziewania, smarowania, oblewania, glazurowania i dekorowania. Linia profesjonalnych produktów do cukiernictwa obejmująca gotowe do użycia kremy do smarowania, nadziewania, oblewania i dekorowania. Seria została stworzona z myślą o usprawnieniu pracy w profesjonalistów. Produkty przeznaczone są do łatwego przygotowywania polew cukierniczych, nadzień i dekoracji. Produkty z linii Cremosette stosowane są do urozmaicania ciast kruchych (tart, tartaletek, ciasteczek itp.), ciast drożdżowych (bułeczki, brioszki, drożdżówki, rogaliki itp.), wyrobów z ciasta francuskiego, deserów (mrożonych i lodowych) oraz do wypełniania korpusów czekoladowych, pralin czekoladowych itp. Cremosette to linia produktów - gotowych do użycia, o wszechstronnym zastosowaniu, stworzonych dla profesjonalistów. Stosowanie gotowych wyrobów i półproduktów zapewnia powtarzalną jakość serwowanych wyrobów.

- Najwyższa jakość składników!

- Doskonały smak i kremowa konsystencja! 

- Łatwość użycia i uniwersalne zastosowanie!

- Powtarzalność przepisów!

- Szybka i sprawna praca!

Cremosette Mandorla:

Idealnie kremowe nadzienie o smaku migdałów i mleka. Gotowy krem cukierniczy do wypełniania, oblewania i dekorowania: pączków, eklerów, croissantów, tart, tortów, panettone, musów, lodów i czego tylko potrzebujesz! 

Główne zastosowania Cremosette Mandorla:

- nadziewanie i smarowanie wyrobów cukierniczych po wypieku,

- oblewanie i glazurowanie ciast i tortów,

- przekładanie i dekorowanie lodów,

- aromatyzowanie śmietany i kremów.

Charakterystyka Cremosette Mandorla:

Gotowy do użycia, wysokogatunkowy krem o gładkiej i kremowej konsystencji. Intensywny i zrównoważony smak migdałów oraz mleka. Idealnie sprawdzi się do nadziewania gotowych wyrobów (ciast, rolad, rogalików, słodkich bułeczek itp.), aromatyzowania kremów oraz przygotowywania deserów mrożonych. Produkt gotowy do użycia o wszechstronnym zastosowaniu. Wytwarzany z wysokiej jakości produktów, po to by spełnić wymagania profesjonalistów. Zawartość migdałów w kremie - 13%.

Jak używać gotowych nadzień cukierniczych?

Warunki i sposób użycia gotowych kremów z serii Cremosette:

- nadzienie przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15-20°C,

- przed każdym użyciem dokładnie wymieszaj produkt przy użyciu czystej i suchej łyżki lub szpatuły,

- oddzielenie się frakcji tłuszczowej od reszty nadzienia jest zjawiskiem naturalnym, wystarczy dokładnie wymieszać krem,

- nadzienie to produkt gotowy do szprycowania, nadziewania, smarowania i wypełniania,

- do szprycowania używaj rękawów cukierniczych wraz z odpowiednimi tylkami,

- kremu można używać do przekładania i dekorowania lodów oraz aromatyzowania śmietany i kremów,

- po każdym użyciu dokładnie zamknij opakowanie produktu.

Zastosowanie gotowych kremów cukierniczych:

Główne zastosowanie gotowych kremów z serii Cremosette:
nadziewanie, wypełnianie, szprycowanie, dekorowanie, smarowanie, aromatyzowanie, oblewanie, polewanie, glazurowanie torty, pączki, eklery, ptysie, rogaliki, croissanty, brioszki, bułeczki śniadaniowe, słodkie pieczywo, tarty, tartaletki, korpusy babeczek, babeczki, muffinki, trufle, praliny, makaroniki, beza, biszkopty, ciasta, ciasteczka, monoporcje, desery, lody, musy, desery

Jaki skład ma gotowe nadzienie cukiernicze?

Składniki i alergeny: cukier, oleje i tłuszcze roślinne (słonecznikowy, palmowy), migdały (13%), odtłuszczone mleko w proszku, śmietanka w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu; produkt może zawierać śladowe ilości pozostałych orzechów.

Gotowy krem do nadziewania, szczegóły produktu:

Cremosette Mandorla - szczegóły produktu:
Nazwa handlowa Cremosette Mandorla
Numer katalogowy 241201
Rodzaj produktu gotowy do użycia krem cukierniczy
Seria produktowa Cremosette
Producent Leagel by IFF
Opakowanie wiaderko z pokrywą
Opakowanie zbiorcze 2 x 5.5 kg = 11.0 kg
Masa netto 5.5 kg
Smak migdałowy
Zastosowanie nadziewanie, wypełnianie, smarowanie, dekorowanie, oblewanie
Przeznaczenie do stosowania po wypieku
Dozowanie według uznania
Certyfikaty produkt bezglutenowy
Konsystencja kremowa
Dystrybutor Sempre Group

Nadzienie mandorla - wartość odżywcza:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2428 kJ / 580 kcal
Tłuszcz 38.9 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 10.5 g
Węglowodany 49.1 g
w tym cukry 48.8 g
Białko  8.3 g
Sól 0.17 g

Jak przechowywać gotowy krem do nadziewania?

Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać!

Broszurę z przepisami znajdziesz w załączniku:

Sprawdź ofertę profesjonalnych mąk do słodkich wypieków!

Znajdź odpowiednią formę do swoich wypieków!

Szczegóły produktu