Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności

2.5kg ICE CHOCOLATE RB1 53.6% ICE-43-RUBY-552 CALLEBAUT czekolada do lodów na patyku i stracciatella

CALLEBAUT47

Czekolada rubinowa idealna do lodów na patyku, rożków lodowych i przygotowywania stracciatella. Wyjątkowy smak czekolady rubinowej przeznaczony do produkcji lodów. Idealnie sprawdzi się również jako czekolada do fontanny.

254,75 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

ICE CHOCOLATE RB1 - to czwarty rodzaj czekolady przeznaczony do tworzenia wyjątkowych lodów z rubinowym dodatkiem. Naturalna czekolada wytworzona z ziarna kakaowego RUBY o wyjątkowej rubinowej (różowej) barwie i oryginalnym, gładkim smaku z wyczuwalną nuta owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości, z większym dodatkiem masła kakaowego, które zapewnia jej doskonałą płynność.

Czekolada nie posiada dodatku aromatów i barwników, wszystkie jej wyjątkowe cechy sensoryczne pochodzą prosto z ziarna kakaowego. Została stworzona z myślą o profesjonalistach, rzemieślnikach i szefach kuchni, a teraz dostępna jest dla każdego. Smak czekolady został określony jako intensywny owocowy smak ze świeżymi, kwaśnymi nutami.

Daj się zaskoczyć nowym smakiem i kolorem czekolady, która pobudza kreatywność do tworzenia wyjątkowych lodowych kreacji. Czekolada charakteryzuje się bardzo wysoką płynnością (5/5), dzięki czemu doskonale sprawdzi się do przygotowywania lodów stracciatella, maczania lodów na patyku lub lodów włoskich. Dodatkowo czekolada nie wymaga temperowania. Użyta jako polewa charakteryzuje się doskonałą chrupkością oraz zaskakuje satynowym połyskiem. Czekolada sprzedawana jest w postaci niewielki kaletek o średnicy około jednego centymetra, która łatwo się upłynniają. Posiada status kuwertury czekoladowej, ponieważ zawiera więcej masła kakaowego (kuwertura czekoladowa zawiera 32-39% masła kakaowego). Czekolada doskonale sprawdzi się również do fontanny!

Idealnie sprawdzi się do:

Składniki: masło kakaowe, cukier, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, masa kakaowa, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), naturalny aromat waniliowy; zawartość kakao minimum 53,6%.

Skład:

  • kakao: 53.6%

  • mleko: 23.6%

  • tłuszcz: 43.4% 

Profil smakowy:

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C, optymalna wilgotność względna 70%.

Jak pracować z czekoladą:

  • czekoladę wystarczy rozpuścić w temperaturze 45°C

  • czekolada nie wymaga temperowania

  • podczas serwowania czekoladę należy przechowywać ciepłą, żeby zapobiec jej gęstnieniu

  • stosowana do maczania lodów na patyku - lody można zanurzyć w polewie jeden lub dwa razy

  • (w zależności od tego jaką grubość polewy chcemy uzyskać)

Ciekawostki o czekoladzie rubinowej:

Skąd pochodzi barwa czekolady? Do produkcji nie używa się żadnych barwników, jej barwa jest całkowicie naturalna i pochodzi z ziaren rubinowego kakaowca, które prażone w odpowiedni sposób zaczynają nabierać różowego koloru. Ziarna kakaowca pochodzą z Brazylii, Ekwadoru oraz Wybrzeża Kości Słoniowej. Dokładna receptura czekolady nadal pozostaje tajemnicą, producent pilnie strzeże przepisu na tak wyjątkowy rodzaj czekolady. Czy czekolada rubinowa jest zdrowa? Wytwarzana jest wyłącznie z naturalnych składników, dlatego w żadnym wypadku nie jest szkodliwa dla zdrowia, ponadto naturalnie występujące w czekoladzie barwniki wykazują właściwości prozdrowotne (przeciwutleniające lub inaczej antyoksydacyjne. Jest to jednak czekolada, która zawiera znaczną ilość cukru oraz tłuszcza, dlatego lepiej nie przesadzać z jej zajadaniem. Jak dokładnie smakuje czekolada rubinowa? Na pewno smak bardzo różni się od tradycyjnego smaku czekolady (białej, mlecznej czy deserowej), jej smak jest gładki (kremowy) i odpowiednio słodki z wyczuwalną świeżą kwaśną nutą oraz nutą owoców jagodowych (lub inaczej owoców leśnych), smak niekiedy określany jest jako świeży i "orzeźwiający".

Szczegóły produktu
CALLEBAUT47

Opis

NAZWA HANDLOWA
ICE CHOCOLATE RB1 DIPPING COPERTURA STRACCIATELLA
MASA NETTO
2.5 KG
OPAKOWANIE
TORBA Z ZAMKNIĘCIEM WIELORAZOWEGO UŻYTKU
OPAKOWANIE ZBIORCZE
4 x 2.5 KG
RODZAJ
WYSOKOPŁYNNA CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
CALLETS™
SMAK
WYCZUWALNE NUTY OWOCÓW JAGODOWYCH
BARWA
RUBINOWA | RÓŻOWA
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW | DO FONTANNY
KOD PRODUKTU
ICE-43-RUBY-552
RODZAJ CZEKOLADY
RUBY RB1
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
5|5
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
12-20°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
70%
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
16 innych produktów w tej samej kategorii: