2,5kg ICE CHOCOLATE DARK 56,4% ICE-45-DNV-552 Ciemna czekolada do lodów Callebaut

Indeks: CALLEBAUT48
Marka:
316,00 zł (23% VAT)
126,40 zł / 1 kg

256,91 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 3 szt.

Opis produktu

2,5kg ICE CHOCOLATE DARK 56,4% ICE-45-DNV-552 Ciemna czekolada do lodów Callebaut:

Zawartość kakao - minimum: 56,4%

Opis: ciemna czekolada do maczania lodów na patyku, rożków i do tworzenia stracciatelli;

intensywny, wyważony smak ciemnej czekolady; produkt gotowy do użycia.

Ice Chocolate Dark - ciemna czekolada (56,4%) przeznaczona do lodów; wysoka płynność czekolady umożliwia maczanie lodów na patyku,

w waflu oraz przygotowywanie stracciatella; intensywny smak ciemnej czekolady i kakao; czekolada nie wymaga temperowania;

czekolada dodana do lodów szybko twardnieje i staje się chrupka.

Płynność: 5/5

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w oryginalnym,

szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed dostępem światła.

Składniki: cukier, masa kakaowa, odtłuszczone kakao w proszku, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.

Skład:

- kakao: 56,4%

- mleko: 0,0%

- tłuszcz: 45,5%

Kod produktu: ICE-45-DNV-552

Opakowanie: 2,5kg

Zastosowanie/sposób przygotowania:

- rozpuścić w temperaturze 45°C, nie wymaga temperowania;

- do maczania: zamoczyć lody (na patyku/w waflu) w rozpuszczonej czekoladzie (1/2 krotnie);

- polewa: polać gotowe lody i pozostawić do zastygnięcia;

- stracciatella: wymieszać kaletki z lodami, można również czekoadę rozpuścić, ostudzić i pokruszyć.

Aplikacje: lody gałkowe, lody włoskie, lody na patyku, desery lodowe

Producent: Callebaut

 

 

Szczegóły produktu