• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

prażynki paillete feuilletine od callebaut, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle”
  • prażynki paillete feuilletine od callebaut, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle”
  • prażynki paillete feuilletine od callebaut, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle”
  • prażynki paillete feuilletine od callebaut, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle”
  • prażynki paillete feuilletine od callebaut, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle”

op. 2.5 kg PRAŻYNKI PAILLETE FEUILLETINE M-7PAIL-E0-401 CALLEBAUT pokruszone ciasteczka crepes dentelle

CALLEBAUT122

Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.


Brownie z panna cotta i duszonymi gruszkami

173,25 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

PAILLETE FEUILLETINE  - PRAŻYNKI Z POKRUSZONYCH CIASTECZEK CREPES DENTELLE

Crêpes Dentelle to kruche i delikatne francuskie ciasteczka o subtelnym smaku masła i karmelu oraz charakterystycznej złotej barwie.

Prażynki w postaci pokruszonych ciasteczek zostały zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Wytwarzane są według dopracowanej receptury. Prażynki doskonale łączą się z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami pralinowymi. Mają atrakcyjną złotą barwa oraz delikatny smak karmelu i wanilii. Zachowują chrupkość w połączeniu ze składnikami niezawierającymi wody. Mogą być stosowane jako chrupiąca dekoracja oraz tekstura do nadzień. Chrupiące nadzienia idealnie sprawdzają się do wypełniania pralin, trufli i przekładania tortów. Prażynki to niezbędny element chrupiących warstw układanych w tortach i deserach musowych.

Składniki: mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny (słonecznikowy, rzepakowy) w zmiennych proporcjach, tłuszcz mleczny, laktoza (z mleka), białka mleka, sól, ekstrakt słodowy (z jęczmienia), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), substancja spulchniająca: węglan sodu (soda oczyszczona) (E500(ii)); produkt może zawierać soję.

Zastosowanie:

- chrupiąca posypka dekoracyjna,

- tekstura do nadzień i kremów,

- do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i pralinowymi,

- nie łączyć z produktami zawierającymi wodę.

Warunki przechowywania: prażynki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed działaniem wilgoci (produkt higroskopijny); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie w którym przechowujemy produkt; do nabierania i dozowania prażynek należy używać wyłącznie suchych przyborów; optymalna temperatura przechowywania to 10-20°C; wilgotność względna otoczenia <70%.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1881/450 kJ/kcal
Tłuszcz 12.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.0 g
Węglowodany 79.0 g
w tym cukry 41.0 g
Białko 5.2 g
Sól 0.94 g

MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA CHRUPIĄCYCH PRAŻYNEK:

Szczegóły produktu
CALLEBAUT122
56 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
M-7PAIL-E0-401
NAZWA HANDLOWA
PAILLETE FEUILLETINE
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
KARTON + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA
AROMAT
KARMELOWY | WANILIOWY | MAŚLANY
SMAK
KRUCHE CIASTECZKA MAŚLANE
BARWA
ZŁOTO-BRĄZOWA
FORMA
KRUCHE PŁATKI
KONSYSTENCJA
CHRUPIĄCA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO WYROBÓW CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
QUANTUM SATIS - WEDŁUG UZNANIA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
CHRONIĆ PRZED DZIAŁANIEM WILGOCI
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: