
Indeks: CALLEBAUT43
Marka: CALLEBAUT
5kg FWF-Z2CARA Nadzienie Karmelowe (toffee) CARAMEL FIL Callebaut
56,90 zł / 1 kg
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.
PAILLETE FEUILLETINE - PRAŻYNKI Z POKRUSZONYCH CIASTECZEK CREPES DENTELLE
Crêpes Dentelle to kruche i delikatne francuskie ciasteczka o subtelnym smaku masła i karmelu oraz charakterystycznej złotej barwie.
Prażynki w postaci pokruszonych ciasteczek zostały zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Wytwarzane są według dopracowanej receptury. Prażynki doskonale łączą się z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami pralinowymi. Mają atrakcyjną złotą barwa oraz delikatny smak karmelu i wanilii. Zachowują chrupkość w połączeniu ze składnikami niezawierającymi wody. Mogą być stosowane jako chrupiąca dekoracja oraz tekstura do nadzień. Chrupiące nadzienia idealnie sprawdzają się do wypełniania pralin, trufli i przekładania tortów. Prażynki to niezbędny element chrupiących warstw układanych w tortach i deserach musowych.
Składniki: mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny (słonecznikowy, rzepakowy) w zmiennych proporcjach, tłuszcz mleczny, laktoza (z mleka), białka mleka, sól, ekstrakt słodowy (z jęczmienia), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), substancja spulchniająca: węglan sodu (soda oczyszczona) (E500(ii)); produkt może zawierać soję.
Zastosowanie:
- chrupiąca posypka dekoracyjna,
- tekstura do nadzień i kremów,
- do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i pralinowymi,
- nie łączyć z produktami zawierającymi wodę.
Warunki przechowywania: prażynki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed działaniem wilgoci (produkt higroskopijny); chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie w którym przechowujemy produkt; do nabierania i dozowania prażynek należy używać wyłącznie suchych przyborów; optymalna temperatura przechowywania to 10-20°C; wilgotność względna otoczenia <70%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1881/450 kJ/kcal |
Tłuszcz | 12.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.0 g |
Węglowodany | 79.0 g |
w tym cukry | 41.0 g |
Białko | 5.2 g |
Sól | 0.94 g |
Indeks: CALLEBAUT43
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CHOCOVIC05
Marka: CHOCOVIC
Uniwersalne w zastosowaniu nadzienie o zrównoważonym smaku kakao i orzechów. Doskonałe do nadziewania i dekorowania różnego rodzaju wyrobów cukierniczych oraz lodów.
Indeks: BARIMA568
Marka: BARBARA LUIJCKX
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.
Indeks: DOROSIOWE22
Marka: DOROSIOWE RANTY
STALOWY RANT DO ŻELKI OWOCOWEJ - regulowany rant w zestawie ze spinkami >>> ze specjalnym przeznaczeniem do tworzenia wkładów owocowych do tortu.
Indeks: DOROSIOWE21
Marka: DOROSIOWE RANTY
STALOWY RANT DO ŻELKI OWOCOWEJ - regulowany rant w zestawie ze spinkami >>> ze specjalnym przeznaczeniem do tworzenia wkładów owocowych do tortu.
Indeks: SILIKOMART09
Marka: SILIKOMART
Ti Amo od Silikomart, to zestaw do walentynkowych tortów składający się z formy silikonowej i dwustronnego wykrojnika. Profesjonalna forma do nowoczesnych ciast i deserów. Dopracowany w najdrobniejszych szczegółach kształt pozwala na tworzenie zaskakujących Walentynkowych kreacji! Forma o wymiarach dł. 170 mm x szer. 164 mm x wys. 63 mm i pojemności 1000 ml.
Indeks: PAVONI230
Marka: PAVONI ITALIA
Zestaw stalowych wykrojników do ciasta i dekoracji z mas cukierniczych. Idealne do wykrawania elementów nowoczesnych deserów i monoporcji.
Indeks: SILIKOMART485
Marka: SILIKOMART
Indeks: THERMOHAUSER219
Marka: THERMOHAUSER
Prażynka, czyli drobne kawałki ciasteczek „crepes dentelle” - zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Przeznaczone do łączenia z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami.