NUGAT Z ORZECHÓW LASKOWYCH - to inaczej pasta pralinowa w postaci bloku wytwarzana z cukru, orzechów laskowych i masła kakaowego. Uformowanie pasty pralinowej w prostokątny blok znacznie ułatwia jej porcjowanie i dozowanie. Nugat bardzo łatwo się kroi i rozpuszcza. Warstwowy nugat składa się z orzechowej pasty pralinowej oraz pasty pralinowej z dodatkiem miazgi kakaowej. Nugat orzechowy i kakaowy ułożone są warstwowo, co daje doskonały efekt wizualny oraz sprawia, że produkt jest uniwersalny w zastosowaniu (warstwy można łatwo od siebie oddzielić za pomocą noża). Pasta pralinowa stanowi doskonały deser sama w sobie (pokrojona w kostkę) lub w postaci pralin krojonych - po oblaniu nugatu dowolną czekoladą. Idealnie sprawdzi się jako nadzienie do pralin i wypieków oraz jako składnik deserów.

Składniki: cukier, orzechy laskowe (40%), masło kakaowe, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); może zawierać śladowe ilości mleka w proszku oraz migdałów i soi; pasta pralinowa z orzechów laskowych z jasnymi i ciemnymi warstwami (zawartość orzechów laskowych minimum 40%).

| SKŁAD PRODUKTU |
| CUKIER |
49.0 % |
| ORZECHY LASKOWE |
40.0 % |
| MASŁO KAKAOWE |
6.0 % |
| MIAZGA (MASA) KAKAOWA) |
4.5 % |
| LECYTYNA SŁONECZNIKOWA |
< 0.5 % |

| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA |
2439/586 kJ/kcal |
| TŁUSZCZ |
38.0 g |
| W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE |
8.2 g |
| WĘGLOWODANY |
52.0 g |
| W TYM CUKRY |
51.0 g |
| BŁONNIK |
5.0 g |
| BIAŁKO |
6.8 g |
| SÓL |
0.0 g |

| CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA |
| WILGOTNOŚĆ |
max 2.0 % |
| METALE CIĘŻKIE |
zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006 |
| PESTYCYDY |
zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005 |
| CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA |
| OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW |
<10000 |
| BAKTERIE Z GRUPY COLI |
<10 |
| PLEŚNIE I DROŻDŻE |
<100 |
| STAPCHYLOCOCCUS AUREUS |
<10 |
| SALMONELLA |
nieobecna w 25.0 g |
| ESCHERICHIA COLI |
nieobecne w 1.0 g |

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 15°C do 18°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 60%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.
Okres przydatności do spożycia: "zgodnie z atestem producenta - minimum 300 dni od daty produkcji"; Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.

Oświadczenie producenta: "do produkcji naszych produktów nie używamy żadnej żywności ani składników żywności, które zawierają organizmy modyfikowane genetycznie lub składają się z takich - zgodnie z definicją Rozporządzenia (WE) 1829/2003 i 1830/2003. Zidentyfikowano wszystkie surowce, które niosą ze sobą ryzyko skażenia lub wyprodukowania z organizmów genetycznie zmodyfikowanych. Właściwi dostawcy wystawili certyfikat potwierdzający, że w dostarczonych przez nich produktach nie występowały organizmy genetycznie modyfikowane (zgodnie z wyżej wymienionymi przepisami)."

.png)



