
Jaki skład ma przecier owocowy?

Składniki: przecier i sok z owoców (88%) (banan, marakuja, mango, cytryna), cukier inwertowany, cukier, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (E300), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330).


Szczegóły i charakterystyka produktu:

| Nazwa handlowa |
Pabana Coctail |
| Seria produktowa |
Ambient fruit purees |
| Numer katalogowy |
20374975 |
| Rodzaj |
przecier owocowy |
| Smak |
owoce tropikalne |
| Owoce w puree |
banan, marakuja, mango, cytryna |
| Konsystencja |
płynna |
| Forma |
pulpa |
| Brix |
27 |
| pH |
3.4 |
| Opakowanie |
Tetra Pack |
| Opakowanie zbiorcze |
6 x 1.0 kg |
| Masa netto |
1.0 kg |
| Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie |
produkcja cukiernicza |
| Dozowanie |
według uznania |
| Producent |
Ravifruit |
| Dystrybutor |
Sempre Group |
| Kraj produkcji |
Francja |


Zastosowanie i sposób użycia przecierów owocowych:

Przeciery owocowe to produkty gotowe do użycia, bezpośrednio z opakowania. Produkty z wysoką zawartością owoców i minimalnym dodatkiem cukru to doskonała baza do lodów, deserów, napojów i wyrobów cukierniczych. Pulpy owocowe stosuje się według potrzeb i uznania, dozowanie łatwo dostosujesz różnorodnych przepisów. Przeciery owocowe dodaje się bezpośrednio do sporządzanych napojów i deserów. Podstawowe zastosowanie pasteryzowanych przecierów owocowych to: sorbety, lody, musy, desery, polewy, galaretki, żelki, coulis, glazury, granitas, koktajle, drinki i napoje.

Jak przechowywać pulpy owocowe?

Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przecier owocowy w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania produktu przed otwarciem, to 10-25°C.
Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu przeciery owocowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Produkt najlepiej przechowywać w temperaturze od 0°C do 4°C. Produkt należy zużyć w ciągu 7 dni od momentu otwarcia opakowania.

Wartość odżywcza przecieru owocowego:
