1l CHOC O LATE CDM-VH-ROB-X22 VAN HOUTEN płynna czekolada do picia UHT
Płynna czekolada - ulubiona na gorąco do picia. Gotowa do podgrzania o kremowej konsystencji i intensywnym czekoladowym smaku z wyczuwalną słodyczą i nutą mleczną.
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Szukaj
Kremowy sos o smaku ciemnej czekolady do wyśmienitej Dark Chocolate Mocha. Idealne uzupełnienie napojów kawowych. Doskonały smak i aksamitna konsystencja. Sos Gourmet to także wysokiej jakości polewa do lodów i deserów.
Opis produktu
Seria słodkich sosów o uniwersalnym zastosowaniu. Przeznaczone przede wszystkim do sporządzania napojów kawowych, frappe, smoothie, czekolady do picia i koktajli mlecznych. Idealnie sprawdzają się jako polewa dekoracyjna do lodów, gofrów, deserów, słodkich potraw i ciast. Mogą służyć do nadawania smaku kremom, musom i innym wyrobom cukierniczym. Charakteryzują się aksamitną i gęstą konsystencją. Dopracowane smaki do tworzenia wysokiej jakości napojów i deserów. La Sauce de Monin, sporządzany jest z najlepszych składników. Zapewnia autentyczne i niezapomniane doznania sensoryczne. Aksamitna i wyjątkowo kremowa konsystencja. Doskonale zrównoważony smak, który wyśmienicie uzupełnia gorące i mrożone napoje oraz klasyczne i nowoczesne desery.
Uniwersalne dozowanie słodkich sosów do kaw i napojów to 15 ml, proporcje łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Sosy marki monin rozlewane są do nieprzezroczystych butelek z tworzywa. Małe sosy posiadają nakrętkę z końcówką do dozowania. Do porcjowania sosów w dużych butelkach przeznaczone są specjalne pompki. Stosowanie pompek znacznie ułatwia dozowanie, zapewnia powtarzalność przepisów oraz przyspiesza pracę. Przy stosowaniu pompek do dozowania sosów należy pamiętać o ich regularnym czyszczeniu ciepłą wodą. Sosy Gourmet po otwarciu należy przechowywać w temperaturze pokojowej - 18-20°C i zużyć w ciągu 4 tygodni, licząc od momentu otwarcia.
Składniki: cukier, woda, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (11%), masa kakaowa, regulator kwasowości: kwas winowy (E334), naturalny aromat, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), sól. Zawartość ciemnej czekolady 20%.
Kremowe sosy stosuje się według podstawowych proporcji, które łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Klasyczne dozowanie sosów opiera się na proporcji do całej objętości napoju. Podstawowe proporcje dozowania sosów smakowych to około 15 ml na 300-500 ml napoju. Sosy dodaje się bezpośrednio do sporządzanych napojów. Podstawowe zastosowanie kremowych sosów Gourmet, to napoje, takie jak: czarna kawa, kawy z mlekiem, napoje kawowe, kawa mrożona, gorąca czekolada, mrożona czekolada, smoothie, koktajle, milk shake, drinki oraz inne napoje. Kremowe polewy to też doskonały dodatek dekoracyjny do lodów włoskich, deserów lodowych, gofrów z bitą śmietaną, naleśników, słodkich potraw, sałatek owocowych, ciast i pozostałych deserów. Słodkie sosy można stosować także jako dodatek smakowy do kremów (np. śmietanowych) i mas cukierniczych (np. na bazie mascarpone). Dodatek kremowych sosów wpływa również korzystnie na konsystencję serwowanych napojów i deserów.
Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: sosy smakowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Termin przydatności do spożycia produktu przed otwarciem, to 24 miesiące od daty produkcji (zgodnie z informacją umieszczoną na etykiecie produktu). Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.
Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu sosy smakowe należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Optymalna temperatura przechowywania syropów po otwarciu to 18-20°C. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Sos należy zużyć w ciągu 4 tygodni od momentu otwarcia. Sosy nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych.
Nazwa handlowa | Dark Chocolate Sauce |
Seria produktowa | La Sauce de Monin |
Rodzaj | kremowy sos gourmet |
Smak | ciemna czekolada |
Aromat | czekoladowy, naturalny |
Barwa | brązowa |
Konsystencja | kremowa, gęsta, aksamitna |
Forma | słodki sos, polewa |
Opakowanie | plastikowa butelka |
Pojemność | 1890 ml - 1.89 l |
Masa netto | 2460 g - 2.46 kg |
Przeznaczenie | dodatek smakowy i dekoracyjny |
Zastosowanie | do kaw, napojów, deserów, wypieków |
Dozowanie | według uznania |
Producent | Monin |
Importer | SCM |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Francja |
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1492 kJ / 352 kcal |
Tłuszcz | 2.6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.6 g |
Węglowodany | 75.4 g |
w tym cukry | 74.1 g |
Białko | 3.5 g |
Sól | 0.13 g |
Szczegóły produktu
1l CHOC O LATE CDM-VH-ROB-X22 VAN HOUTEN płynna czekolada do picia UHT
Płynna czekolada - ulubiona na gorąco do picia. Gotowa do podgrzania o kremowej konsystencji i intensywnym czekoladowym smaku z wyczuwalną słodyczą i nutą mleczną.
op. 0.5 l Dark Chocolate La Sauce de MONIN - kremowy sos o smaku ciemnej czekolady
Kremowy sos o smaku ciemnej czekolady do wyśmienitej Dark Chocolate Mocha. Idealne uzupełnienie napojów kawowych. Doskonały smak i aksamitna konsystencja. Sos Gourmet to także wysokiej jakości polewa do lodów i deserów.
Idealnie kremowy i aksamitny smak czekolady w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka do przygotowywania słodkiego i kremowego napoju o prawdziwym, głębokim smaku czekolady.
op. 1 kg Topping Cioccolato - czekoladowa polewa do lodów i deserów - Be The Top - Comprital
Topping czekoladowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Gotowa polewa smakowa o uniwersalnym zastosowaniu.
op. 1 kg Topping czekoladowy - polewa cukiernicza do lodów i gofrów - Dijo Fun&Food
Sos czekoladowy, to doskonały dodatek do słodkich potraw, lodów i deserów. Znakomicie podkreśla smak ciast, naleśników i sałatek owocowych. Aksamitna polewa o uniwersalnym zastosowaniu. Musisz spróbować!
150 ml CACAO L'ARTISTE SAUCE MONIN kakaowy pisak do dekoracji kaw z mlekiem i deserów
Seria gotowych do użycia sosów do dekoracji kaw z mlekiem oraz wyrobów cukierniczych. Wygodna butelka z dozownikiem zapewnia wygodę podczas pracy. Wydajne i bardzo efektowne dekorowanie.
op. 1 kg Topping Cioccolato - 13204 Babbi - polewa dekoracyjna do lodów i deserów - ciemna czekolada
Topping czekoladowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Topping Gianduia, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Idealnie kremowy i aksamitny smak białej czekolady w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka do przygotowywania słodkiego i kremowego napoju o prawdziwym smaku białej czekolady.
700 ml DAIRY CREAM WITH SUGAR DEBIC słodzona bita śmietana w sprayu produkt gotowy do użycia
Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.
op. 1 kg Topping biała czekolada - polewa cukiernicza do lodów i gofrów - Dijo Fun&Food
Słodki sos deserowy - biała czekolada - dodatek smakowy i dekoracyjny. Doskonale sprawdzi się do deserów lodowych i gofrów z bitą śmietaną. Będzie również doskonałym uzupełnieniem napojów kawowych i słodkich potraw.
op. 1 kg Topping mleczna czekolada - polewa cukiernicza do lodów i gofrów - Dijo Fun&Food
Słodki sos deserowy - mleczna czekolada - dodatek smakowy i dekoracyjny. Doskonale sprawdzi się do deserów lodowych i gofrów z bitą śmietaną. Będzie również doskonałym uzupełnieniem napojów kawowych i słodkich potraw.
op. 1 kg TOPPING CACAO 12098042A PERNIGOTTI - kakaowa polewa cukiernicza - do lodów i gofrów
Polewa kakaowa - dodatek smakowy i dekoracyjny. Doskonale sprawdzi się do deserów lodowych i gofrów z bitą śmietaną. Będzie również doskonałym uzupełnieniem napojów kawowych i słodkich potraw.
Chrupiące kuleczki ryżowe w polewie czekoladowej. Chrupiąca posypka dekoracyjna do urozmaicania i ozdabiania wypieków i deserów. Chrupiące kuleczki czekoladowe do dekoracji lodów, tabliczek czekolady, pralin, trufli, lizaków z ciasta, nowoczesnych monoporcji i wielu innych zastosowań. Crunchies Mix, czyli chrupiące kuleczki ryżowe w polewie z trzech rodzajów czekolady.
op. 1 kg Chrupiące kuleczki ryżowe w polewie z białej czekolady - posypka dekoracyjna o śr. 4 mm
Chrupiące kuleczki ryżowe w polewie z białej czekolady. Chrupiąca posypka dekoracyjna do urozmaicania i ozdabiania wypieków i deserów. Chrupiące kuleczki czekoladowe do dekoracji lodów, tabliczek czekolady, pralin, trufli, lizaków z ciasta, nowoczesnych monoporcji i wielu innych zastosowań.
op. 1 kg Chrupiące kuleczki ryżowe w polewie z ciemnej czekolady - posypka dekoracyjna o śr. 4 mm
Chrupiące kuleczki ryżowe w polewie z czekolady deserowej. Chrupiąca posypka dekoracyjna do urozmaicania i ozdabiania wypieków i deserów. Chrupiące kuleczki czekoladowe do dekoracji lodów, tabliczek czekolady, pralin, trufli, lizaków z ciasta, nowoczesnych monoporcji i wielu innych zastosowań.
Gorąca czekolada, która zachwyca! Idealnie gęsta i intensywnie czekoladowa. Naturalny smak o zrównoważonej słodyczy. Aksamitna i kremowa konsystencja. Przygotowana z naturalnych składników. Odpowiednia dla wegan. Nie zawiera glutenu. Łatwa w przygotowaniu. Smak, który pokochasz! Produkt do stosowania w gastronomii i na użytek domowy!
op. 1 kg Chrupiące kuleczki ryżowe w polewie z mlecznej czekolady - posypka dekoracyjna o śr. 4 mm
Chrupiące kuleczki ryżowe w polewie z mlecznej czekolady. Chrupiąca posypka dekoracyjna do urozmaicania i ozdabiania wypieków i deserów. Chrupiące kuleczki czekoladowe do dekoracji lodów, tabliczek czekolady, pralin, trufli, lizaków z ciasta, nowoczesnych monoporcji i wielu innych zastosowań.
ECLAIR 140 36.197.87.0065 SILIKOMART forma silikonowa do nowoczesnych eklerów z wykrojnikiem
Zestaw składający się z formy silikonowej oraz wykrojnika do tworzenia nowoczesnych deserów inspirowanych klasycznym eklerem. Nieskomplikowany kształt pozwala na eksperymentalne łączenie smaków i tekstur oraz tworzenie efektownych dekoracji.
MORA & LAMPONE 110 23.310.87.0065 SILIKOMART forma silikonowa do trójwymiarowych deserów mrożonych
Forma silikonowa do tworzenia trójwymiarowych deserów w kształcie owoców. W zestawie znajduje się wspornik z tworzywa, który stabilizuje formę i zapewnia odpowiednie odwzorowanie kształtu.
Wystąpił błąd, sprawdź szczegóły poniżej