
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
500g PECTINA MEDIUM RAPID SET pektyna (HM) pozyskiwana ze skórki owoców cytrusowych 58030003 Sosa:
Pektyna wysko metoksylowana (HM) pozyskiwana ze skórki owoców cytrusowych.
Opis: wykazuje właściwości żelujące i zagęszczające. Do działania pektyny niezbędny jest dodatek cukru (minimum 50%)
oraz kwasu (pH 3,1-3,5). przeznaczona jest w szczególności do produkcji dżemów (dodatek na poziomie 0,5-1,5%).
Pektynę należy wymieszać z cukrem, połączyć z produktem i doprowadzić do wrzenia, zakwasić.
Daje termo odwracalne żele, nadaje się do pieczenia.
Składniki: pektyna (E440i), dekstroza.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 500 g
Dozowanie: 2-20 g/kg
Kod produktu: 58030003
Dodatek na poziomie: 0,5-1,5%.
Indeks: SILIKOMART208
Marka: SILIKOMART
Zestaw składający się z formy silikonowej oraz wykrojnika do tworzenia nowoczesnych deserów inspirowanych klasycznym eklerem. Nieskomplikowany kształt pozwala na eksperymentalne łączenie smaków i tekstur oraz tworzenie efektownych dekoracji.
Indeks: LUBECA57
Marka: LUBECA
Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 10 kg.
Indeks: EUROVANILLE14
Marka: EUROVANILLE
Organiczny ekstrakt waniliowy na bazie syropu z cukru inwertowanego z ziarnami wanilii Bourbon. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru. Idealny do wyrobów cukierniczych na bazie mleka.
Indeks: SOSA441
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: FOODCOLOURS293(1)
Marka: FOOD COLOURS
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Indeks: SOSA468
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: BARIMA157(1)
Marka: DREIDOPPEL
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SOSA349
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA494
Marka: Sosa Ingredients
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.
Indeks: SOSA506
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA504
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: LOUISFRANCOIS05
Marka: LOUIS FRANCOIS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.